Pages

Tuesday, 17 December 2013

Rindu Rindu !


Hye.... yeah. Sekarang dah boleh jadi blogger sepertia biasa. Mcm dulu dulu tu :3
So so so, im on9 and ade berita buruk. It so sad to me. Im so so so sad. Speaking pulak dah -.-

Aq on9 and nampak Puteri IM aq. Aq tengok an dia kata dia nak pindah rumah. and i very very sad. dia kata minggu ni last dia stay rumah tu. Act, rumah dia dekat rumah aq. Jiran la... mak bapak dia kamcing ngn mak bapak aq. And kitaorang satu van klo nk pergi sek. Memg rapat la cuma x rpt sejak aq rapat ngn Dinah. Act dia ade cerita aq lain sejak kawan ngn Dinah. Umm :/

Memang sedih k bila dpt tau dia nk pindah mengejut mcm gitu je :'(
Sedih k sedih ://///
Nanti rindu :'( Rindu nk joging sesama, jalan sesama, beli burger sesama, jalan pergi sekolah agama sesama. Ok rindu faham x? Rindu :'( I hate some feeling that annoyed me. Some like this la......

Tak pe la Puteri, aq pon faham dengan keluarga kau mcm mne kan. Um :/
Aq doakan yang terbaik untuk kau dan terus maju kehadapan :')

So rindu rindu !!
Aq rindu la kawan2 aq yang dulu. Rindu sesangat :')
Yes rindu, aq nak masukkn gmbar diorang sebagai kenangan. Hahaks.

With Alya aka scandel aq. Kitaorang kawan dari darjah 4. Bff dari darjah 4 sampai la sekarang. InsyaAllah :')
Kitaorang memang satu kepala tp ade satu yg sngt membezakan. Alya suka kpop sangat lagi2 Luhan. Erk membosankan. Artis korea aq kenal Luhan je la. Yg lain errr kesah pulak -.- Aku pula memg anti gila kpop. Tp aq layan cerita korea "My girlfriend is gumiho" Memg pelik aq layan cite jadah mcm gitu. Hahaha :p


Rindu sesangat semua kawan2 aq. Rindu 1 Kristal :)
Ni member tp dulu. Masing dah berpecah. Tandas jd tadas and now jd musuh. Memg agak pelik la. Memg janggal nk terima semua ni kan. Emm :/ Nk buat mcm mne bila salah satu dr kitaorg FAKE. And memg kene terima hakikat tu kan. Sekarang dah berpecah dah kitaorang. Masing2 buat hal masing2.
Tp seriezly, aq nk bahagia mcm dulu k
K cari mana aq. *krik krik*
Yang tepi krik sekali tu aq. Nmpak gemuk ringht? Aq benci gmbr ni -.-
Gambar ni kurang 2 orang. Masatu diorang pergi solat. Umm :/


Gambar ni muka aq paling sakai. It so annoying :3 Paling sakai tu aq la. Yang tengah2 tu. Tudung ya Allah. Hm gmbr ni act candid. Tak sedia lagi. Ergh. Aq benci tangkap gmbr ramai2 mcm gini. Tengok la muka aq cemmana an an. Tp sorang tu dah x de la... Syafika photographer :3
Gambar ni agak beria. And Azrul kata yg tgh2 tu boss. Haha siot je an an :p


Gambar ni aq pon sakai. Eii tembam agaknya :3
Ni gmbr sekelas perempuan 1 Kristal. Memang aq akn rindu diorang sebab masing x sama kelas an. Sabow je la.... rindu diorang. And aq penolong :p
Aq kedua dari kiri. Eii senyum dia. Haha -.-


Ok gmbr ni aq suka. Walaupon agak blur dan beria. Tp aq suka. Hahaaa... with Alya. Aq kiri. Kalau korg perhatikan kebanyakan gmbr aq belah kiri. Npe ek. Haha.... ni dekat Library. Ckg tengah ajar kitaorang berposing. Nampak tgn spe nyelit tu? Pfttt :p


Ain Syafika Nik. Umm :/ Sorg dh x de.



Seriez aq rindu diorang ni semua. Emm :'/
Rindunya rindunya :/

Naik sekolah memasing berpecah an. Emm :(
Memasing x sama kelas. Eii benci benci -.-

Lupakan. Takdir katakan. And aq pelik. Memg pelik ahh :3 Pelik sebab kitaorang semua x sme kelas an. Hahaha -.-
Aq rasa ckg sengaja tarok kitaorang jauh2. Haha tak denya. Kalau ye mcm mne? Haha

Out :)

Monday, 16 December 2013

December :)


Hye. Lama nya x update blog. Tiup sikit ..... dah berhabuk sia. Hahaha k tu tipu. Tipu tu tipu. "Kenapa lama sangat x update ni?" ada org tanya soalan tu kat aq masatuh. Thanks sebab prihatin :p Sebab kita busy. Lagipon jarang on9 lah.... dah kurang on9.

So, November. Yes november. Bulan tu paling sedih la bagi aq. Kenapa? Adelah...
December? Bulan bosan. Haha cuti ni aq rasa mcm x de ape2 je. Mcm kosong je. Pehh ayat aq. Lol
And aq gaduh dgn bekas bff kot :') Pape je la, aq tergerak stalk dia aritu and dia perli2 aq. Mana x geram. Hm :/
Lepastu kata mcm2. Hm Hm hm :/ Um um ://
So tentang bahser
Aku x kenal kau tp aku hormat basher ni. Eh? Perlu ke? Hm entah. Bagi aq perlu *sangat*
Aq x boleh nk tuduh orang tanpa bukti kan tp aq keterangan. Cewahh....
Dear basher, kenapa ea kacau aq? Kenapa x bash aq dekat Facebook ke Twitter ke Ask.fm ke ? Ask.fm la biasa orang bash mengebash ni an. Alah pasti kau punya. Kenapa x kat ask.fm aq ea? Oh lupa, tak boleh. Sebab aq ade dah private ask.fm aq tuh. Takut kantoi plak kalau bash kt situ yer dak? Buuuuuuuuu -.- Tapi blog jugak. Astafirullahhalazim. CHATBOX tu bukan untuk bash sayang yang pandai lagi bijaksana *sangat*
Kalau nk tau lebih lanjut sila pergi google dan cari sendiri apa tujuan CHATBOX. And sorry la , silap orang. Aq bukan nak bajet bagus tp yer la aq ni dlm bidang blog pakar dalam bab2 ni. Btw, baru td aq scan tempat tingal kau maybe. Bila scan scan. Hahaha dok JB  rupanya. Tempat scan tu ade area2 dia. Dalam Jb kat mana sekian sekian. And aq terkejut ! Tempat tu jugak. Hahahaha -.- 

Kenapa ea agaknya nak bash aq? Hina sangat ke? Oh ye. Memang aku hina dimata kau maybe. Entahlah... aku. Aku tak kacau kau maybe.Tetibe je nak serang aq. Kau ni senak ke ape? Aq tak kacau hidup kau kan? Ade ke? Tak aq rasa. Kalau kau kenal AKU LEBIH RAPAT LAGI aq ni jenis yang x CARI PASAL DENGAN ORANG. Kalau kenal la aq lebih rapat lah.....  Lagi satu. Puas dah stalk twitter aq? Thanks sangat aq ade fans mcm kau. Hahaha *ketawa mengilai* Terharu beb. Tak tau pape tetibe bash an. Hahaha lawak ah lawak :p Lupa , aq kn x kenal kau. Kau judge ornag berdasarkan apa yg kau nampak. Haha. Dekah k dekah bila baca. Lawaknya. Haha betul lawak. Kau patut masuk MLM mungkin. First tersingkir. Bhahaha -.- Lepas aq update ni nnti kau bahan lagi la tuh kan? Bahan la aq nk tengok...... aq nk tengok. Tengok sejauh mana kebijaksanaan kau dgn aq. Hahaha...... buuuuuuuuuuuuuu -.-
Better watch yourselves. Im watching you :)

Kau tau aku ibaratkan kau ni dgn apa? Dengan anjing. Nasib x dgn warna pink tu. Tp ade la sikit. Perangai kau je. Haha. Buuuuuuuuu -.-
Yer la, basher dgn haters ni ibarat anjing sebab kita x kacau diorang, diorang kacau kita. See? Aq tak kacau kau kan? Ade tak? Ade ? Ade ? ade tak? *jerit* Tak de wehhh. No.....
Aq tak kenal spe basher tu tp kesimpulannya dia bash watu dia geram kot. Yer la.... mungkin dia terasa kot dgn aq. Sentap agaknya. Kind of orang hutan. Bak kata tangga (bukn nama sebenar) , diorang tu beruk. Jangan layan. Haha ingat lagi kata2 dia. Oh lupakan. So derp

So, korang cuti gi mana? *krik krik*
Dear sakinah, fikir hot ke kt blog? :3

Tak de la, just tanya :p
Aq cuti ni, nk gi luar negara. Hahaha. Alhamdulillah rezeki family aku kan. Berkat doa ibu bapa aq. Luar negara? Negara tu aq x pasti kat mana. Emm ==
Yang pasti, aq x sabar nak pergi woii :p
Excited sangat ni. *loncat*

Bye. See you next. InsyaAllah :')

Tuesday, 29 October 2013

Ini cabaran aku. Aku halangi dengan tabah. Aku redha.


Tengok tajuk aku. Seriez aku cakap. Tajuk aku kali ini MACAM gempak jek. lol *sangat*

Hye. Banyak tol cabaran aku untuk bulan ini. Haha. Kelakar pon ada. Sabtu aku ngangis. Ahad aku ngangis. Ngangis ni bukan gembing. Tak semestinya. Ngangis bagi perempuan itu lumrah.

Aku moody semenjak dua menjak ni. Hari Sabtu aku nangis. Ahad aku nangis. Sedih sedih. Aku ada masalah tersendiri. Semua orang ada masalah kan? Kan ? Kan? :'(

Ya Allah, aku redha. Aku redha. Aku redha.

Masa mula2 aku ajak Ain pergi foyer. Aku cakap ngn dia rasa mcm nak nangis tau. Sedihh siaaa :'(
Aku sabar je la... sabar je la.. Memang sedih. Sedih :'(
Aku luahkan semua apa ayng aku rasa kat Ain . Orang len tengok nya. Peduli apa.

Then aku cerita kat Alya, Syafika.
Kitaorang cerita punya cerita , Syafika ckp ckp "Temankan aku nak gi kedai buku." So aku pergilah temankan Syafika. Sekali, tengah cakap2 ni air mata akhirnya turun... lega rasanya. Haha.
Pelik an?
Tapi tak pe ahh. Aku lega. Aku suka. Yeah . Yeah. AKhirnya kelaur jugak air mata aku. Tak sangka. Suka :p

Then aku peluk Syfika. Aku luahkan...... Syafika pon membebel. Aku dengar jek. lol
Then Syafika kata "Berhenti. Nanti orang nampak." Aku pon kesat air mata aku. Hm :')
Aku happy jugak ada kawan yang sedia mendengar, memahami. Aku gembira. Aku suka kawan yang sekarang. Benci kawan yang talam. Benci benci :'(

Aku bagitahu la Ain yang aku nangis. haha. Excited ni. Trololo . Ain dah tercengang jek. Lagipon Ain busy buat PBS dia, so dia x lyn aku sangat. Hohoo :v
Pelik pelik.

Aku bagithau Alya. Alya dah pelik je la. Gembira pulak aku. Syafika dekah jekk -_-
Then .... aku tetibe nangis lagi. Tibe2. Aku ingtkn dah tak nak dah. Mcm terpaksa .... tibe2 keluar. Hm :(

Aku terus peluk Alya. Alya dok sebelah aku masatuh. Aku peluk la dia. Dia tengah baut kerja PBS BM. Aku kacau dia kot. Sorry dear . Sorry :(

Aku berazam suatu hari nanti aku nak dia thau apa yang aku rasa, Ini azam aku. Azam yang begitu membara. Lol -_-

Tapi Alya x marah kot. Haha ok :3
Syafika cakap "Pehh, x nangis kat aku."

Ayat tu mcm pelik. haha. Tapi.... tapi... tapi aku terharu. aku sayang diorang. Aku nak diorang sahaja. Aku saayng diorang. Aku rasa aku x boleh la tanpa kawan2 aku. Ya Allah..........

Aku tahu aku lemah. Aku tahu............
Aku tahu.......
Sesungguhnya aku redha ini cabaran buat aku. Aku redha ya Allah :'(

Aku hina . Yer aku hina. Hina sangat. Dugaan aku. Aku sabar..........
Aku sedih betul.........
tapi aku nampak happy. Yer happy. Aku happy. Aku FAKE SMILES :')

Ya Allah, aku terima cabaran ini ya Allah. Mungkin ini yang terbaik.

Im okay dear. Trust me. Im ok :')

Aku tak perlukan kawan talam. Kenapa sekarang banyak kawan talam? Hm :')
Harap jek pandai, tp x fikir. Ya Allah :')
Aku redha....

Saturday, 19 October 2013

Hari Raya Aidiladha ♥

Ok :3
Hari ni bpe haribulan??? 19/10/2013 right?
Hari raya bile? Dah lama an? Lol

Sebenarnya, aku dah lama nak update tapi itulah..... sebok an? Sebok apa? Sebok layan fb, keek. Hahaha
Ok ni nak cite la nih.

Raya hari selasa an?

Isnin
Keluarga aku datang rumah Mama Julie (makcik). Kitaorang gotong royong kat rumah dia. Rumah dia belakang rumah kitaorang jek. So kitaorang jiran+sepupu lah..... Emm ? Pon boleh :p
So makcik aku masak2 apa semua. aku pon tolong itu lah inilah... tp aku sekejap jek tolong sebab aku tak tahan :3
Sebab pa? Sebb sepupu aku annoying ! Asik kacau aku jek. Jentik lah. Pukul la -..-
Tak mcm ape je an... aku makan jek kt situ. Tros balik.
Then aku baut muka ngantok depan makcik pakcik aku semua :p
Hahahaha..... So faham2 la diorang xD

Malam tuh...
Mcm biasa , ayah aku jadi ketua kat keluarga tuh walaupon ayah aku adik :3
Means, ayah aku jadi imam gitu lah :3 Dalam babII agama ni, ayah aku pegang :v
Nak kata ayah aku halim, emm... entahlah. Tp ayah aku ni jenis yang berilmu lah org dia. Bukan apa ...
So , kitaorang takbir la dlm rumah ramai2.
Mula2 ayah aku, then adik aku, then Firas. Firas form 2. Sepupu yang baik ngn aku. boleh lah.. tp kadang2 annoying jugak. Suka gak cari pasal ngn aku -.-'
So time dia takbir jek , yang abg sepupu aku gi senyum2 .. madahh -.-
Aku time tuh rasa nak sengih jugak la tp aku thn takut kene marah ngn makcik pakcik aku -.-
Tak baikkk tau! -.-'

Selasa
Makanan aku datang ! Lol *teruknya :3
Sedapp ! Semua ada.. mcm hari raya. Memang pon :3
Ok aku sempat bergamabr jugak. Alhamdulillah.
Tp ngn family x de lah.. Masing2 sebok an. Lagipon pakcik aku tuh tukang sembeli lembu ...
So yang udak2 semua ikut je la tengok lembu, kerbau pe semua...
aku pon nak balik sebab malas , nnti aku kene sapu lah ape lah :3
Owhh.... and memg betul aku kene sapu xD
Emm :(
Aku ni kan rajin......


See? Im happy dear :*

Saturday, 12 October 2013

Study


Heyy :)
Tadi study lagi. Haish. Study la sangat. Tapi betul la. Study untuk forum. Pening untuk berfikir..... sunguh pening. sungguh menyakitkan :'(

Derita hidup. HAHAHAHA. Poyo nya ayat. Dituju kan untuk sapa? Untuk........ PBS ! Pbs la kawan yang paling aku sayang. I love love love love love so much :'>
Tapi kitaorang akan pergi tinggalkan dia bila habis PBSMR . Sorry tapi itu yang aku inginkan. Lol
Oi ! Fikir ni drama kepe? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Lawak nya. Tepukan gemuruh. Ok pape jek.

Kitaorang malas nak fikir. so kitaorang just copy jek. Geo blum siap :(
Hish.....hm. Macam mana ni? Hmm :'(
Kitaorang punya grup tak de idea act...... HAHAHA. Feeling owesome :'>

Aku tak sempat bergambar dgn Ain. Tapi tak pela. Dia mcm tergesa-gesa jek. hmm . Ok
Aku sempat ngn Alya jek. Alya comel comel comel xD
Tengok kan. Comel an? HAHAHA. Dah tahu dah.
* Bajet comel *


Entah kenapa ni gelap, putih lah. HAHA pelik camera aku -,-
Peduli orang kata . Asalkan aku bahagia. Tak kacau hidup kau pon. Kan? :*
Pass sikit.

Gembiranya aku. Tapi hanya dalam gambar :')
Hati? HAHAHA.


Kalau nak tahu, kitaorang tak kuat. Memang tak kuat. Kitaorang perempuan mesti menangis. Sebab apa? Sebab masalah. Sebab dugaan. Sebab ini semua dah ditakdirkan tuhan. Kita sebagai manusia kene lalu semua dugaan dengan tabah. Allah sengaja turunkan semua dugaan tu untuk melihat sejauh mana hambanya :')

Kalau nak tahu, orang yang banyak ketawa itulah orang yang paling banyak menangis.
Aku memang orang yang ceria. Yer ... aku ceria. Ceria di rumah, sekolah, di mana mana sahaja. HAHAHA -_-

Menangis? HAHAHA. Aku? Hm................................................. of course la aku pernah. Hish. Itu dugaan kan?

Aku kena tabah. Apa2 pon. Aku bersyukur sebab masih ada orang yang nak berkawan dgn aku. Alhamdulillah. Semua orang mesti ada orang yang tak suka. HAHA. Aku pon.

Aku ada kawan aku. Kawan yang caring,penyayang, faham perasaan, pandai, comel, cantik, baik. Kadang2 , aku just nak hidup aman jek. Tapi bole ke? HAHA. Lupakan......

Setelah di crop :p
Asal putih pulak? Jangan tanya aku. Aku guna camera murah jek :(
Hish......................
Pape pon. Tudung tak betul. Tralalala XD
Pape pon. Aku happy . Happy .

Gambar di atas seperti orang happy sahaja. HAHAHA.
Pape pon , aku bersyukur. Alhamdulillah.

Aku nak kawan aku yang dulu. Yang baik bukannya jahat. Nak yang dulu bukanlah sekarang. Aku nak kawan aku yang okay bukannya gedik terlalu. Nak yang dulu......

Wednesday, 9 October 2013

Us ♥


Hye :)
Update blog lagi xD

Tadi ... sebenarnya. Haish.. aku x de mood senanya. Hm :'(
Entah kenapa aku tak de mood. Sedih la ......... eh dah kenapa tetibe sedih? Hm :')
Haha .... pasal kawan tikam belakang. Haha :') Ok tukar topik

Act, sebenarnya mintak tolong ain siapakan kerja sekolah aku :p
Haha ... just sengaja jek kot :p
Tak de la. Act, aku tak tahu nak buat tu mcm mana. Ain punya dah siap. Aku memang seriez tak tahu. Aku buat pon tengok mcm mne. Ade la jugak tengok sikit xD

Aku seriez tak tahu mcm mne nak buat. So , kitaorang buat la. Tadi dia datang ngn Nurin. Kawan dia. Aku ngn Nurin x rapat sangat. Biasa2 sahaja. Kitaorang gosip, ketawa, berbual. Haishh :p
Whatevaaa ... aku sayang ain :*

Memang semua x siap kerja sekola. Pelik pelik :p
Mereka semua tidur dengan laptop, fon. Haha... biasalah. Budak2 zaman sekarang. Generasi Y katakan :p


Look ? Kirin aku. Kanan Ain :*
Photographer : Aku lahh xD
Aku sayang dia :D


Aku comel kot xD Trololo ! Bajett comel sementara! Haha. Dua dua comel :'>
Photographer : Aku !


Serabai -.- Okbye :3


Ni Ain! Comel kan dia? Hahaha :p

Wa sayang kat dia :p
Haha .. sayang sebagai kawan sahaja. Kitaorang kenal sejak darjah 5 lagi. Kitaorang kenal pon , tegur gitu jek. Haha :p

K bye :)

Thursday, 3 October 2013

Hari Sukan di skkm


Hyee .. Harini kita penat sangat :(
Sebab apa? Sebab jalan kaki sampai ke sekolah. Jauh? Boleh tahan la. Sekolah rendah iaitu sekolah lama aku. Aku pergi dengan Yana. Tengah jalan2 dah sampai jalan nenas, tiba2 ingat pulak , aku tak bawak duit. Hm kesian kan? Kesian sangat. Aku berhenti kan jalan. Aku "Alamak! Aku lupa bawak duit!" Yana "Kene patah balik lah ni?" Aku "Eh tak payahla. Jauh la." Aku "call ayah aku la suruh bagi" Yana "Oh ok"

Bila dah call , kitaorang tunggu kat satu simpang. Simpang tuh dah nak dekat dah dengan sekolah. Tunggu la ayah aku hantar . Lama la jugak ayah aku nak sampai. Kejap lagi dengar bunyi motor. Orang yg bawak motor tu tegok kitaorang then dia wiwit wiwit. Apa namanya? Lol

Orang yang wiwit wiwit tuh remaja. Aku rasa budak sekolah Pg2 . Gituu lah. Entah entah tp aku memang tak tahu. Lepastuh geng2 dia tengok jek kitaorang. Yang kau ngn Yana "Habislah!!" Yana "Dia pergi sana lah. Dia tak datang sini." kejap lagi orang tuh datang kat tempat kitaorang an. PErgh ..aku memang tak pandang sanalah. Takut. Yang Yana pergi pandang diorang. Aku dah dedoh dah an.

Remaja tuh "Buat apa kat sini?" Diorang mcm nak usha la. Haha. Fikir aku layan la? Sorry lah. Memang tak la. Yana "Jawablah" Aku *buat muka tak nak jawab*
Remaja tuh "Sombonglah. Jomla pergi" Diorang terus pergi jauh2. Hm .. aku dah selamat.

Then ayah aku sampai beberapa minit kemudian. Lega!! Bengang jek duduk kat situ --'
Ayah aku bagi RM10. Banyak la jugak. Aku excitd gila nak masuk sekolah ni. Dah masuk, sekolah aku berubah! Yeah .. makin cantik . Dinding kitaorg makin cantik. Berwarna warni. Dataran kitaorang pon dah ubah suai. Memang gempak la.... tapi tapi tapi tadi kan bila aku jalan ngn kwn2 aku kan, budak2 semua tengok kitaorang mcm lain macam. Diorang jeling lah, badi lah, tengok jek lah. Hish. Tengok orang macam tak puas hati. Hormat la kitaorang sikit, kitaorang ni senior kau :v

Bla bla bla. Hahaaa .. Hm. Macam2 ada, aku kalau boleh nak habiskan duit aku. Lapar sangat. Belum sarapan lagi. Hm. Beli itulah beli inilah. Meriah la suasana kat sekolah tuh.. tapi tapi tapi ... budak2 kat sana mcm kurang ajar sikit :3 Gua bukan nk kutuk sekolah gua tapi hakikatnya ... aku tenogk semu degil2. kalau zaman aku sekolah , kalau kita buat benda yang merepek seperti menyepak botol. Ayat poyo aku dah keluar dah. Hm...

Ada budak tuh sepak2 botol, then cikgu nampak , cikgu marah lah kan? Cigku "Hey! Awak buat apa ni?" Budak tuh dengar tapi x endah. Diorang teruskan bermain sepak2 botol tuh. Yang cikgu tuh malas nak layan cikgu tuh biarkan jek. Mungkin cikgu nak cepat kot. Lagipon masa cikgu jalan , jalan dia macam laju. Budak tuh buat tak tahu jek. Itu yang aku x boleh except -_-'

Kalau zaman aku lah, kene marah kitaorang akan diam,bengang,malu , so kitaorang berhenti la baut kerja merepek tuh. Tp diorang ? Mcm x de ape2 jek berlaku. See , budak zaman sekarang. Aku pon pelik. Ceh , aku cakap ni mcm aku ni baik sangat jek an? Haha .. tak delah. Sekurang-kurang nya depan cikgu tu kita buat la baik, bila cikgu dah tak de kat tempat tuh , kau nak sambung , sambung je la. Aiyokk , bakal doktor dah beri nasihat ni -_-'

Tapi seriez , kitaorang rindu kan sekolah lama. Hm. Aku tneogk makin teruk. Sedih aku dengar. Budak2 darjah enam pon ajet2 bagus jek depan kitaorang. Yang paling x boleh except, diorang pegang2. Hm dah macam budak menengah dah aku tengok. Ya Allah ....
Aku harap sekolah tuh akan sentiasa jadi yang terbaik :) Amin ~

Aku senanya pergi situ nak bergamabr dgn cikgu lama aku. Tapi hakitkatnya , kitaorang yang amil gmbr sendiri2 . Lol . Faham x ? Kitaorang posing habis la. Hahaa ..
Ambik gambar dgn sendiri sendiri la . Macam2 . Tapi aku seronok harini. Haishhh -_-'


Aku dengan Syafika. Aku control comel .Ayu ayu gitu . Hm , tudung aku ni , ada masanya dia sihat , ada masanay dia sakit. Hm . Buat perangai eh tudung? Lol
Nasib kat sini kitaorang ok :*
Im happy ... ni kitaorang bergambar depan ex kelas kitaorang iaitu 6C2 :')
Ya Allah , masuk jek kelas tuh , aku tersenym senyum seorang. Rasa mcam aku kembali zaman masa aku darjah enam jek. Aku ingat masa aku kene piat telinga dgn Cikgu Roy :) Ya Allah , aku rindu tu semua.


Yang budak dua orang tu kitaorang tak kenal langsung!! Tibe2 jek sibuk nak bergamabr dgn kitaorang. Hm... layanakn sahajalah xD
Sabor je la. Budak budak an? Hahaa . Tapi diorang ni mulut pon boleh tahan jugak . Haish -_-

Hyee . Yana candid . Tralala . Yer la tuh -_-
Muka aku happy sangat. Tralala . Sebelah tuh Syafika. Dia buat apa tah -_-

Ok sekian ..
Bye bye :)

Tuesday, 1 October 2013

1 October

Hye :)
Assalammualaikum. Sekejap jek dah masukk bulan 10 . Harini Budak PMR periksa :)
Goodluck dear :)

Hmm semalam sunyi sangat sekolah kiaorang. Mana x senyap jek, kalau dah 4 KELAS sahaja ! Hm ... semalam Alya bawak Fon ! Hahaa .. bestnya!
Mcm2 gaya kitaorang posing :)

Tapi tapi tapi ..... hm .
Kitaorang baru lepas belajar Sains, so kitaorang nak naik atas la.
Nik "Sakinah, aku ada bende nak cakap sikit" yg lain semua pandang termasuk Fatiha. Nik nampak jek Teha pandang terus x jadi dia nak bagitahu . Aku "Apa?" Nik "Takde pape lah. Nantilah."

Sampai jek atas Nik pegang tgn aku. Dia jalan slow2. Yg kawan2 aku jln kedepan , tinggal aku ngn Nik jek kt belakang.

Nik pergi kat tembok library tu tengok kwn aku semua dah masuk. Nik pon bagitahu lah aku.
Bla bla bla
Itu rahsiah. Secret . Hm ....

tak sangka kan? Kawan yg aku percaya selama ni, kwn yg rapat dgn aku selama ni, yg baik gila ngn aku selama ni, rupanya .... hm :)

Ya Allah .. ini dugaan. Aku kene tabah. Walau pape pon , dia kawan aku . Aku kene sabar. Aku kene redha. Aku x boleh ckp terus terang kat dia. Hm. Ya Allah kuatkan la semangat aku untuk semua ini Ya Allah.

Kitaorang tgh berbual.. Teha ade ket belakang kitaorang. Dia ckp "Oi masuklah" Aku ngn Nik terkejut. Mungkin dia x dengar kot. Hm .. kalau dia dengar bagus jugak. Hm
Aku ngn Nik "Ok ok . Jap lagi." Lepastuh Teha pergi masuk library . Aku ngn Nik cepat2 habiskan cerita tuh. Lepastuh aku masuk library tengok kwn2 aku yg lain tgh bergambar. Aku baru lepas happy , kejap lagi ... hm

Kejap lagi, aku dengar cerita tuh aku terus mcm x percaya . Hm :'(
Sedih k sedih! Ya Allah ....

aku masuk jek terus ngangis. Tak sangka. Aku terkejut. Ada jugak kawan yang mcm gitu :(
Aku masuk jek Syafika pulak masuk, dia kata "Weh Alya panggil, dia ajak bergambar" Aku dah tutup muka aku ngangis. Syafika pon pelik . Pastu Nik pulak masuk . Nik nampak aku ngangis. Dia pujuk aku.
Dia kata "Sabar Sakinah" Syafika yg x tahu cite pon tanya la kitaorang "Weh pesal?"

Aku diam jek .. Nik kata rahsiah. Tak lama kemudian geng aku pulak masuk. Fika ngn Nik merupakan geng aku jugak. Cehh poyo jek ayat aku xD

Diorang semua pelik ... diorg pon tanya la asal .. Hm .
Aku nk baitahu tp Teha ada situ. Tak boleh. alya ni rapat ngn teha. So .. aku mcm pelik sikit nk bgtahu... hm
Aku ... dirog semua mcm x sabar jek nak dgr cerita .

aku ajak Syafika,Nik,Ain pergi kat luar. Kitaorang berborak pasal bende tuh. aku malas nak cite. Biar Nik jek yg citew.. Bla bla bla.

Aku x sangka. Aku sabar jek la. Aku redha.
Ya Allah.... kenapa? Kenapa? Kenapa? Kenapa?
Patutnya bulan ni aku happy K! Hm sedih :'(

aku nak yg dulu ......................... aku nak yg real. Aku nak yang jujur.
Persahabatan yang jujur. Memang kadangkala kita annoying tapi kita masih boleh bertahan kan? Hm
Sedih sedih ._.

Aku x de mood . Hm

Dear wehh , plzz ubahh perangai kau. Jgn buat aku cam gini. Jgn buat aku ngn kawan aku cam gini. Hm sedih sedih :'(

Kbyee :')

Sunday, 29 September 2013

Batch 98'


Hyeeee :)

Kita 2 minggu cuti k you allss . Jangan jelez tau :p
Biasa seminggu , kita 2 minggu tau! Awak ade? Ade? Ade? Kita cuti sebab PMR . Almaklumlah , kitaorang x nak kacau diorang untuk jawab periksa :p
Hahahaha ._.

Cehh , entahlah . Sebab PMR ni habis kan pukul 2 3 petang gitu. Hm. So , kitaorang ganti2 kelas jek yang sekolah . Yang untung nya kan, aku punya kelas sekali jek sekolah. Kelas lain 2 kali. Yeah yeah :p
Entah asal 1 Kristal ni disayangi lebih xD Hahaa .. perasan -_-'

I just wanna to say Goodluck to PMR candicates :)
Aku harap korang boleh jawab , yer la. Dah 9 bulan dah kan korang belajar? Dah pecut habis dah rasanya. Relaks la . Smile jek . Baca doa sebelum jawab soalan tuh. Solat 5 waktu ! Jangan lupa tu solat ! Semoga Allah permudahkan semua urusan korang. 8 A PMR? Insya-Allah dear :')

Friday, 27 September 2013

Mangsa PBS

Heyyy heyy :*

PMR dah nak dekat dah kan? Dah tahu ? Minggu depan kan ? Kan ? Kan ? Oiii .. Kan ? -_-'
Jawab lah :'(

Ok dah ... hm
Untungla mangsa PMR dah nak BEBAS ! You are FREEDOM ! Yeahh -_-'
Mangsa SPM pula ? Hm ....... hampir2 ! Ok .. Awak lagi la . Akan bebas ! Ok bebas :'3
Bila la aku nak bebas ni? Hm ... Menyusahkan la bende ni semua. I want freedom. Tapi tapi tapi ... aku baru 13 tahun A.K.A Form 1 :(

Bila ? Hahaaa ... lagi 5 tahun ! Ergh ... lama lagi :(
Ok .. itu biarkan K .

So sekarang ni .. Ya allah seksanya aku dengan PBS . Hari2 , ade jek EXAM -_-
Ya Allah ... kertas tu .... Hmm .. peningnya :(

Ya Allah ..

Esok buat PBS - Ok
Esok hantar PBS - Ok
Esok siapkan PBS - Ok

And jawapannya semua nya OK :'(
Buat itu la ini. Hm . Aku kan kuat . Tabah tabah. Relakss la :)

Ok .. Relakss . Blog kan ada . Seriezly , memang kene sabar jadi murid ni :)
Dugaan . Dugaan . Dugaan :'(

Ok bye bye :)

Tuesday, 24 September 2013

Heyy .. Im back xD

Heyy ....
Im back xD *beria*

Dah lama sangat ke aku x update ? Hahaa .. bape hari jek aku tinggalkan bidang blogger ni :'3
Tak berhabuk pon . Hihi

Ok .. aku sekarang aku nak cerita ni. Tentang apa ? Tentang PERSAHABATAN
Blog sahaja lah yang boleh membantu aku untuk aku luahkan semuanya. Nak cerita kat kawan tapi nanti dia nganjing. Lepastu perli-perli aku. Time aku sedih dia perli kau jugak . Hm . aku redha . Cehhhh ... haha. Ayat aku poyo darab 10 xD

Cenggini cerita dia. Geng aku gaduh dengan Syafika. Alah biasalah tuh kan ? Kawann katanya. Kitaorang BFF rasanya :') Tapii ... tapi aku tak tahu nak anggap dia apa. Sebab .. entahlah. betul x tahu. Sebab dia pernah tanya kat geng aku "Kalau aku x anggap korang ni bff aku, korang marah x?" Dia tanya cam gitu.. aku pelik lah ann. Aku ckp "aku x marah.." Lepastu .. entah apa berlaku . Kisah pulak.

Semalam kat kantin .. aku makan la. Hah yerla makan. Dah nama pon kantin. Kanitn tu time rehat :3 Ayat aku putar belit. aku nak ckp lain tetaip lain. Hahaha .. pelik pelik. Ok. Tengah makan ni , Alya dengan Fatiha kata "Tak la mm org th. Jiwang" Mcm gitu lah ayat dia. Lebih kurang laa. Diorang kata "Syafika jiwang tau, dia pergi tulis AKU NAK KEMBALIKAN HUBUNGA YANG SUDAH TERLERAI TUH." Hahaaha .. diorang ketwa.. Aku pon " :O " Hahaha . then aku ketwa. HAHA -_-' Kecohh meja kitaorang. Tp masatuh kitaorang duduk kat meja lain. Sebab meja biasa kitaorang selalu kene rompak dgn budak pagi. Ishh

Diorang kata lagi " Kitaorang masatuh nak ambik barang , nak pinjam . Sekali terjumpa kertas , yg kitaorang pon baca la ape lagi an. Sekali hmmm .. HAHAHAHAA" diorang ketawa. Aku pon ketwa. Peduli la orang nak kata apa an.. Hm gedik kepe. Tak kisah pon . Hahaaa . Sebab dah biasa dah kot kene kutuk belakang. Lagi geng HOT kat sekolah tu. Dah biasa dah. Cehh ...

Lepastuh yang Syafika dah bengang. mestilah bengang bila dah kene bahan ketawa an ? Siapa x bengang? Lol Tiada perasaaan ! Haaha .Aku dah tak tenteram nak makan. Nasib dahh nak habis makan xD
Ohh kene nganjing? Birlahh . Aku x kisah pon. Mulut orang kan? Tak boleh nak tutup :') Sukahati lah... Aku kene move on . Tak boleh marah sentiasa dgn apa org kata. Ada benar ada salah. Sabooow jer la.

So sekarang kita dah baik :')
Hmm ..
Itu sena jek stry kita.

Owhh sekarang. Minggu ni memang busy dengan PBS. Ade jek PBS. Semalam PBS BM,MATH . Alahai .. hm.. Ape la cenggini. Sejarah lagi xD
Hish .. memang banyak kerja sekarang ni. Novel ni pon belum siap . Aku nak kene jugak siapakan awal-awal .Heee . Malass la nak lambat kan. Menyukarkan kerja aku . Heee ..
Aku nak main fb pon susah . Heee -_-'

Aku buat novel tentang persahabatan . Pengalaman aku la dgn kawan2 aku. Hee .. Aku mls nk gempak kan cerita aku. Aku malasa. Yer memang pon aku malas. Hish

Hmm .. tapi aku harap persahabatan kau ngn kawan2 aku kekal . InsyaAllah . Friend until junnah ? Insya Allah sayang :*

Aku harap semuanya berjalan dengan lancar :') Aku harap semuanya ok . Aku harap semuanya bagus. Aku harap semuanya perfect. Aku harap.... hm . Still  berharap ? Yes :')

Heyyy you ........
Pmr dah nak dekat an? so cikgu aku kata minggu dia last ajar kitaorang . Hm. Masing2 busy dengan PMR. Hm ... hishhh .

Kbyee :')

Friday, 20 September 2013

Describe dia :)


Hey , harini kita x nak cerita apa2 yang berlaku kat sekolah tadi . Lupakan ..
Sekarang kita nak describe BFF ?

Aku gembira ada kawan macam korang . Kawan yang selalu ada bila aku sedih , gembira , mendengar cerita aku . Tp DIA ...................  dia hish. Dulu dia x mcm sekarang . Sekarang ... aku x tahu dia berubah mcm mana lahh . Hm

Kawan aku sejak darjah 4 lagi. Dulu kitaorang bff tp berpecah sejak darjah 6 sebab ... aku pon tak tahu la sebab apa *buat2 tak tahu*
Jom describe dia ! Cepat-cepat :'>
Dia ni mulut lurus juga. Boleh la tahan dalam bab maki memaki,bash mengBash .. bila marah tuh..Hish semuanya keluar ! Hahaha . Biaslah lah tuh .. hish
Dia ni baik addalah sikit , jiwang ? Oh yer !!! Memang ! Aduh.. sama jek ngn Ain. Dia kalau bab novel2 nih .. hish . Janganlah tanya . Komfom r pernah baca novel tebal gila tuh. Tapi sorrylah aku x suka la baca buku cenggitu. Aku biasa2 jek dlm novel nih.  Hm entah kenapa la :p
Dia pandai,comel,cantik,gedik bolehlah tahan .. hehe :p Tapi dia TAKEN ! Sorry your late :p HAHA LOL
Nama dia Alya Nur Maisarah

Next ! Dia ni hah ...
Seorang yang comel,pendek sikit,baik,mulut ? Hm .. x la sangat. Biasa2 jek. Dia baik tapi .... dia ni DEGIL ! Hish :p HAHA .. mcm la aku x degil yer dak ? Choiii ~ Aku rapat ngn dia ni sejak bila eh ? Entah la.. tibe2 rapat . Haha .. pelik x ? Sama lah mcm Nik . Nik nanti aku cerita
Dia ni seorang yang gedik boleh la tahan. Apa lagi ?? Hm entah ...
Nama dia Nurul Fatihah

Next , dia ni seorang atelit. Dia merupakan atelit lumba lari yang laju. Digelar " Ain Sprinter " Lol
Ayat aku .. ayat novel katakan . Hm .. dia ni pandai,coeml,cantik,kuat posing,beria,gedik bolehlah,mulut dia akan lazer bila dia geram gila ahhh xD Dia ni , mcm2 aku dgr . Hish .. Sabow je la .Tp bila dah mengamuk TOLONG JANGAN KACAU DIA ! WARNING xD Dia kalau bergaduh memang nombor satu ! Hish  jgnla gaduh ngn dia nih.  Bahaya ! Dia ni GANGSTER besar kat taman aku :p
Tralalala xd Dia ni SINGLE KOT . Hish entahlah .. tp yg penting dia ade banyak crush .. lol
Dia ni ... org yg mudah terasa,mengagis ... gangster2 dia dlm hati dia ada rama2 maaa .. poyo poyo :p
Nama dia Nurul Ain


Next .. nama dia Puteri Balqis . Seorang yang pendiam,suak buat muka kalau x puas hati. Dia ni pandai , comel , cantik ... dia punya bulu kening melentik .. Hm . Cemburunya aku xD
Tp aku x de gambar dia .. dia ni seorang yg x suka posing . entah belakang cerita mcm mne . tp dia memg lain drpd yg lain -_-' What that means? Lol Whatever ...

Ada lagi sorang .. aku x tahu nak anggap dia apa . Perangai dia berubah 360 darjah ke atas -_-'
Hm .. lain gila arh . Lantak dia lah . Hish . malas nak ckp :(

Kbye :)

Sunday, 15 September 2013

Kawan :')


Hey .... tajuk tu menawan ..
First . Aku belum buat novel lagi . Mula pon belum . Argh .. acaner ni ? Hm ... lupakan

Semalam kawan dtg rumah aku :)
Kitaorang nak siapkan PBS band 6 . Pbs tu kene berlakon . So .. kitaorang berlakon la berlakon .
Lepas dah berlakon tu amik la gambar la banyak banyak ..
Semalam aku happy la . Ketawe2 la . Best gila r ..

Yg tgh tu comel .. Aum :*
Puihh .. haha lol
Gurau gurau :p
Dari kiri ialah Nurul Ain
Dari tengah ialah Nursakinah Nabilah (aku)
Dari kanan ialah Nurul Syafika

Ada lagi ..........

Ok yg belakang tu Puteri Balqis
Then Ain aku Syafika ..
ok bla bla bla

Ni pon sama .. dari kiri Puteri Balqis , Nurul ain , Nurul Syafika , Nursakinah Nabilah :*
Sebenarnya ada algi 4 org . Tp dia x dtg la .. So hm :/

Kami bahagia walaupon sering bergaduh . Biasalah bergaduh kan ? Haha
Tralala .. Kami bahagai :*

aku belum buat novel .............. arh tidak
Tp kan bila aku dah buat novel ni kan .. agak2 nya boleh x jadi feemz ? Lol --'
Batak kepe ? Takk... buakn batak . Maksudnya laku x ? Hahaha lol

Berangan lebihhh .. Lantak r :p
Laptop pon buat hal . Hm sabow jer la .

Alu happy tau semalam ! Ketawe sama2 . Borak sama2 . Makan sama2 . Haha lol
Hpapy Teruja semua ada .

Hm k bye :)

Saturday, 14 September 2013

PBS band 6

Hye :)
Td kan kawan2 aku dtg umah aku buat kerja sekolah yang diberikan oleh guru . Buat kerja PBS band 6 . Penting tu penting ! Hm .... demi Band 6 ! Aku sanggup buat apa saja :*
Cewahh .... poyo :p
Tralalaala ..... x de pape la . Aku balik daripada darjah khas jek terus pergi beli COOL BLOG . Tp bukan aku beli Syafika yang bekanja aku.. Wuhooooooo :p
Sedapp ! Perisa Oreo Vanilla .
Pastu org yg jual ice blended tu kan nak badi2 aku plak . Hm tahulah kitaorang ni FORM 1 a.k.a udak kecik . Tp x yh la nak tengok mcm ape an .. Kitaorang baru jek balik dari sekolah agama ( darjah khas ) ... Dah tenang dah ahti ni belajar agama td ... kejap lagi nak badi2 plak an -_-
Ni yg buat org naik angin nih. Hm ... Marah2 aku minum sampai habis jugak cool blog yg dia buat tuh :p
Lalala ..... hm . Aku harap dia buat dgn penuh kasih sayang :p

Lantak dia r nak badi ke pe .. Yang penting aku minum :p
Tralala ..... hm

Balik kepada tajuk !
Then .. balik sesama ngn Puteri & Syafika . Syafika singgah rumah dia jap salin baju . lama tau ! ergh .. haha x pe la ....

Dah sampai kat rumah tunggu pulak Ain ngn Puteri . Then bual2 diorg sampai ! Serentak pulak tuh . Pelik k pelik -_-'
Ok ... ape2 je la :3

Then ....... dah sampai bukan baut kerja bual jek . Posing lebih . Borak lebih . Internet lebih . Tp tp tp kitaorang still tunaikan tanggungjawab kita K !
Kitaorang baut jugak kerja PBS tu .. tp kan . Tak puas hati r sebab hmm kitaorang mcm sekejap jek berlakon .. Tu lah x best :(
Masa kitaorangg rakam dlm 3 minit jek lakonan kitaorang . Tp ckg nak 10 min .. So mcm mne nih ? Hish ...

Lepastu kitaorg nak buat lagi Isnin :)
IDK pasti ke tidak .Tak pe laaaa ...... risau ni risau .

Tp yang pasal bergamabr tuh aku amik kt fon ayah aku . So belum masukkan lagi la . Tak sempat katanya . Bosan k bosan :3
Lalalala ..... aku dah edit cantik2 dah -_-'
Brrr ... i love it ._.

Aku tak tahu nak berlakon apa :( Aku rasa yang gosok2 kot . Sebab yg itu lama . Boelh la lama . Tp 3 min jugak .... Entah lah cam gini .. Masa amik gamabr tuh kan ... hish ! Beria tol r . Sapa pling beria ? Aku r :p
Grr .... aku ? Entah r ._.
Over  .... eleh ... gurau2 je :p

Lepastu adik aku gi kacau .. HAHA !
Hm ... lepastu ... hish . Aku x tahu nak ckp apa r :3

Tp yg bestnya kitaorang GEMBIRA kot :O
ain la tuh ... pelik k pelik :O Senyum senyum . Tumbuk kang :p

Hm... lepastuh td aku turunkan ilmu aku kat Syafika :)
Ilmu edit blog .. gitu la gini lah . Hish :'3
Tralalal ... dia pon mcm suka r dah thau ilmu sedikit pasal blog ni . Aku x reti pakai BLOGSKIN sebab susah r . Aku reti edit sndiri jek :)

Hm .... lepastu Syafika print kertas dia tuh .  Ayah aku tolong .. Wuhhhh :)
Masa dah nak balik tuh , dia ad bg duit RM1 . aku x nk amik . Aku tnaya asal dia kata DUIT PRINT tuh r . aku tolak .. tp dia mcm hm ... entah la .. hahaaa

Seterusnya aku teman kan Syafika pergi rumah dia . dekat jek rumah aku ngn rumah dia . Boleh la . 5 Minit boleh smapai kot ...... entah r 

Kbye :)
Good night :*

Friday, 13 September 2013

Musibah


Hye ..
Hm .. update blog lagi :)

First .. td lepak ngn Dinah kt foyer . Saja saja jek lepak . Masa lepak tu berbual bual la . Sementara tu Dinah buat apa tah .. hm

Masa th lepak2 nak pergi la ngn Dinah kt bus stop . Nak tengok farhana spe . Hm .. masa nak pergi ada org jerit ckp apa tah ....
aku x thau dia ckp apa . Tp mungkin bukn untuk aku ..

Ok tu lupakan .......
Hm ... td masa masa BM  tgh bual2 ngn geng aku , aku rasa cam basah tau simin tuh . Masatuh kitaorang kat Dewan Damai . Aku pon pelik asal basah . Hujan ke ? Aku rasa x  . Panas jek ....

Sekali aku tengok hm ..... air tumpah . Air dlm botol aku tumpah kt dlm beg !! Hm habis basah . Ya allah .. habis lantai kt dewan tuh basah . Hm .... cepat2 la bukak beg nak selamat KONONnya ... sekali buku semua basah ...
Buku Alya la paling teruk .. Hm sorry tau Alya :'(
Aku x sengaja ........ sorry tau :(

Hm ... sebab Alya kene salin balik buku comprehension . Hm dah la tebal .. Sorry tau ..
Lepastu buku aku basah jugak . Semua basah kot .. Hm .. sampai harini belum kering lagi .. Huargh >.<
Harini aku rasa cam ERGHHH ... benci la siak :'(

Aku malas nak salin balik tp nk buat mcm mne .. duggaan -_- !
Lepastu .. Syafika Alya ngn Nik tolong jemurkan buku2 tu . Hm pastu aku dok jaga sebab dah bengang an basah .. lol

Lepastu kawan kelas aku semua tanya " Asal basah " aku cam malas nak jwb .. Mestilah tumpah x kan kencing kot :3

Hm ... lepastu aku pulak pergi kt tempat jemuran buku aku :3
Masa aku pergi .. Syafika pergi cakap " Eh sakinah basah !! " Aku dah ... *dlm hati* Bapak r asal gi ckp kuat2 depan lelaki .. Masa tuh ada lelaki kat situ tengah tengok . Tambahan ada budak kelas 1 Stanum :3 Lol
Erghhhhhhhh ... malu k malu .. Lol Syafika ! Lepastu bila dah ckp mcm gitu aku cover2 la . Aku ckp " Eh mana ada ! Sikit je an " Nak cover bengang punya pasal ! Lol ....

Masa td aku lepak ngn Dinah ngn Ain kat kantin sebelum beratur ....
Masa balik an .... aku perhatikan jek org yg jln .. lepastuh ada org pergi tengok2 .. Senior aku kan !! -_-
Senior tu form 3 . Dia perempuan . Dah asal nak tengok2 . Pastu Dinah kata tuh la perempuan yg cari Dinah . Hm .. entah kenapa la dia cari . Lantak r . Ni blog aku :3

Hm .. td aku nampak org len plak .. Entah spe . Ramai r yg lalu situ .. Aku x kenal .

Aku pelik ngn hari jumaat ! Kenapa musibah ? Sabar je laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa >.<
Hm ... bengang jek auww ....
Air air ..... mcm mne boleh terbukak ! Choiiiiiiiiii -_-'

Ok la bye :')

Thursday, 12 September 2013

Miss :'(


Eh ? Jgn fikir bukan2 tau . Kita SINGLE :)
Miss tu rindu k rindu . Rindu is miss :3

Kita rindu kawan2 kita yang dulu . Dulu tu bermakna kawan lama :'(
Wah sedih la siakkk .....
nak jek balik sekolah rendah dulu . Terpakse tinggalkan demi menengah ! Erm ... sedih sedih.
Bukan kawan jek . Ckg pon sama . Ckg yang dah banyak berjasa sehingga aku berjaya dlm UPSR :)
Alahamdulillah ~

berita baik nya kita boleh dtg sekolah lama kita ....
Bila hari sukan ke ape ke . Bila2 je la .....
Yang buruknya , motif sana nak jumpa ckg , kwn lme ..
tapi ................. tapi ........................ tapi ................. ckg kita semua pindah :'(
Sedih sedih ... *ngangis*

Ckg kesayangan kita semua pindah .. Ckg yang kita sayang sangat2 . Diorang dah macm parents kita dah  . Kalau x dpt A jek dirog mesti bagi semangat . Walaupon diorang banyak marah2 , sanggup stress sebab kitaorang ... Demi kitaorang . Hm sedih sedih :'(

Ckg , terima kasih ckg ..... kami syang ckg :)
Sebab ckg , aku ada kat sekolah stAnd tuh tau :')
Ya allah :) Aku rindu diorang ya Allah . Nasib aku ada lagi kenangan TERAKHIR bersama diorang :'(
Wah ... ayat wa ... sungguh sedih :(

Aku rindu BFF aku ! Dia tu PANDAI ! Budak baru jek terus HOT kat sekolah . Dia HOT bukan sebab cantik ke ape ke . Sebab..... sebab dia pandai la ! Lagi satu dia baik sangat ngn aku :'(

Ya Alllah .... aku taip pon rasa cam nak ngangis :'(
Why ? Why ? Why ? Why you leaving me ? hm .. So sad :'(

Tak pe la ... nak buat mcm mne an . Dah mak dia suruh sekolah kat situ . Sekolah budak pandai . sekolah tuh kt Selangor ke kt KL . aku pon dh x ingat . Sekolah tu asrama penuh and semua nya perempuan !
Aku rindu dia ............ faham x ? Aku rindu dia ! Aku rindu dia ! Aku rindu dia ! Kalau aku jumpa dia kan ... aku nak peluk2 dia :'(
Wa sayang dia .... Ya Allah ..... kenapalah org yg kita syg sngt tinggalkan kitaa ? :'(
Perlu ke ? Hm ....

Amira banyak sangat tolong aku thn lepas . Dia selalu la jugak bagi nasihat , contoh untuk aku . Dia tuh PANDAI snagat sampai aku jadikan idola dia ... hm . I love you Amira Afiqa :)
Aku nak kita yang dulu . Yang rehat sama2 . Yang ketawe sama2 . Yang jalan sesama sambil pegang tangan :'(

Hm .................................. so sedih :'(
Aku dh ckp kt dia yg sekoalh jek skt2 kt sini . Kt sekolah aku pon ada asrama . Dia dh bgtahu mak dia dah  . Dia pon nak sekolah sama ngn aku . Hm ............ tp tp tp tp ! Mak dia x kasi :(
Yer la aku faham .... mak dia mungkin nak yang terbaik :)

Betul aku rindu suasana yang dulu . Suasana yang gelak sesama . Baca buku sesama . Yang merajuk ! Yang bergaduh ! Aku nak itu semua K :(

Entry aku kali ni rasa cam nak ngagis jek siak .. aku ingt lagi masa aku chat ngn dia haritu aku mengangis :'(
Aku menangis sebab aku rindu kan dia :)

Amira aku ok kat sini :')
Aku kat sini ..... ok jek :)

Kau kat sana ok ???????????????????????/

OK !!!!!!

Argh ............. tak pe la aku redho dia sekolah kat sana . Well aku rindu dia sangat2 :(
Percayalah kalau aku boleh balik kan masa aku balik tau ://
Betul ... aku nak itu semua . Nak tu semua ...

Hm .....
Rindunya sekolah lama aku . Mcm x adil jek dari TADIKA ke SEKOLAH RENDAH ke SEKOLAH MENENGAH ke UNIVERSITY ......
Boleh x kalau semua sama jek sampai besar >.<
Hm ................. terpakse tinggalkan kawan2 lama :(


Aku nak masukkan gambar tp gmabar semua dah hilang :'(
Nasib ade kt laptop lagi satu .......

Sejak aku amsuk sekolah ni mcm2 dugaan .
Hish ..... ini adalah dugaan :)

Sesungguhnya aku redho ngn semua nih ......... tp kan .. aku still ada lagi :)
Lagi ? Lagi paa ? Lagi kawan la ! Hmm .... kawan yang sekarang smeua dari sekolah lama . Sekolah endah la ... tah mcm mne boleh rapat tah ..
Pelik pelik :3

Sedih sedih .. diorang ada jugak . Sedih2 diorang dgr jugak .. Yeah .. aku still bersyukur :)
hm ... ok la sampai sini jek kot . Dah panjang ke blom ni ? Mcm blom jek ? :3

Kalau boleh nak buat mcm karangan :p
Eh ???????

Ok la bye :')

Aku tak tahu apa aku rasa :(


Hurm .. sejujurnya kan . aku pon x tahu nak update apa :(
Hurm ... aku rasa an harini hari paling x de perasaan buatt aku :3

entahlahh .. sebenarnya harini ambik gambar untuk majalah sekolah . Ya Allah aku harap muka aku ok dalam gambar tuh .. Yer la ... nak masuk majalan katanya . Semua org boleh tengok ! Ermm :'(
Seram nya .... td kan pengetua sekolah kitaorang sporting !

Korang td an kitaorang amik gmbr untuk kelas tau ! So kene la posing cantik . Biasanya kitaorang kaku jek tau tp td pengetua suruh FREE STYLES ! Kitaorang semua terkejut la siakk :3
Hurm tp aku hanya mampu SENYUM :v

Asal x buat syle ? Aku pon tak tahu .. Aku rasa kalau baut style org akn tengok dan mestilah bengang an?
Hurm... tak nak aku tak nak >.<

Aku hanya senyum . Dah la photographer nye hurm .... aku malas nak ckp -_-'
Budak form 4 . Senior aku r -..-

Kitaorang senanya tgh belajar ... Td tgh buat PBS BM :)
Kejap lagi kene panggil amik gambar . Yang aku dah terkejut .Bukan aku jek ramai lagi la lagi2 yang pompuan . Sebab apa ? Sebab mungkin tudung kitaorang x betul . Then kitaorang semuanya sorak keriangan ! Yeahh :p

Lepastu aku pegilah betulkan tudung aku . Lama la jugak ..pastu yg classmates aku " Dah dah la tuh Sakinah , dah cantik dah tuh " Then dia senyum2 .. Aku dah bengang jek an ><

Aku terus betulkan tudung sampai aku puas hati :3
Hurm ... lepastu boleh pulak kau berebut cermin kecik aku tuh ngn Alya ! Erghh .. berebut . MAsin2 nak tengok cermin . alya alya --'

Tengah berebut cermin kejap lagi cermin aku patah .. Pergh.. Yang senior aku dah tengok2 jek .. Mungkin dlm hati dia mcm budak kecik -..-
Haha lol . Lantak dia r nak ckp apa .. yang penting aku OK dalam gmbr tuh --'

Weii .. korang :'(
aku takut r :'(

Aku takut gambar yg kene ambil td tuh x ok . Mcm mne kalau tudung aku kelepet kelepet ? Hm . Bapak r -..-
Mcm mne kalau tudung tu senget ? Mcm mne kalau aku lipat td x ok ? Mcm mne kalau senyuman ku tu mcm org blurr ? Mcm mne ?????????????????????????? Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! Aku tak nak :'(

Aku takur la siakk --'
Aku berdoa harap2 x la :(

Ya Allah harap aku ok dlm gamabr tu ya Allah . Amin
Haha ..... aku takut jek aku teruk . Aku main hentam jek posing td tuh . Senyum gua harap2 melting la bro ~ Alahai :p

Aku senyum lama gila . Dlm seminit kot . Lama gila . Tgh panas lagi . lol
Aduh ..... aku senyum ayu tau .. Lol aku senyum jek sampai mata sepet :p
Haha ........................... HAHAHAHA

Hm .. aku harap aku harap semua ok . Wei kau takut r :'(
Hm ... aku ridnu Amira Afiqa :(
Dia merupakan BFF aku yang tercinta .. Aku rindu dia . Kalau aku jumpa dia aku rasa nak peluk2 dia . hurm ......

K r bye :)

Wednesday, 11 September 2013

Kawan :')


Ya Alah td aku ngangis *gembing*
K sebab apa ? Itu secret tau :3

Aku cerita yang rapat2 jek . Yang mulut x cam kwonghajow -..- Yang sering aku ckp jek nganjing . Hurm then nak perli2 . aku tak suka la ! Ok -..-
Erm .. mcm kawan kau . Aku x nak la mention nama dia siapa :( Ta baik :v
Betul la x baik an ? Hurm :p

Masatuh time ckg zazaliza . Dia ckg ganti . So dia ckp buat kerja sendiri2 . Jgn bising2 .
Then time ckg suruh duduk aku duduk terus terjauth kt lantai .Aku fikir kan ada kerusi tau ! Jap lagi aku tengok belakang geng aku ketawe2 . Aku amik kerusi tu aku maki2 diorg . Hurm .. aku tahu bende yg aku ckp tu x baik tp aku geram sangat ! Erghh ._.


Then aku terus ngangis :(
Dah la td aku baru lepas ngangis ... aku ngangis lagi . Bapak r .Mestilah bengang kan ? Hurm .. aku mcm kecewa dirog buat aku cm gitu :v
Hurm ..

Pastu org yg buat kau jatuh tuh ann dtg kt meja aku mintak maaf . then diorg pujuk2 . Hurm ...
Aku pon mcm terharu diorg pujuk . Haha lol

Lepastu diorg pergi baut lawak bodoh . Lol
Mana aku x ketawe..Diorg ni an .. hurm . haha !

Yang paling BEST ialah diorg ckp part yang " Kitaorang kan ada.  Kita kan kawan . Tak pe kitaorang ada untuk kau " Ok tu Nik ngn Ain kata x silap la . Fatihah ngn alya entah lahh .. hurm ...

Hurm ...
Terharu .. hurm ...
Aku x thau nak ckp apa . Tp diorg kan terharu la ...

Tp aku terima dia seadanya walaupon dirog annoying ke pe .. Masing2 ade sifat tersendiri .Nak buat mcm mne an ? Kita x boleh nak judge org sangat :)

Tapi kan ... aku seriezly x suka org yg suka perli aku . Hurm mcm dia nganjing aku r . Seriez aku x suka :(
Mcm dia kata berkaitan apa yang aku pernah cerita akt dia r :(
Benci la siak :(

Lepastuh td dia ada dia ade ckp apa tah , Mcm perli aku jek . Aku pon tak tahu la dia ckp tntg kau ke spe . Hm .... aku pon entah la .. Hohooo ~

diorg la kawan kau..Seidh ke gembira dirog ada untuk aku ! Aku sayang korg :*

kbye :)

Monday, 9 September 2013

Upsr ?

Hye .....
Hurm .... Tengok tajuk ? Owesome x ? *grrrrr

Hurm .... Dear upsr candicates , good luck tatau :*
Yakin boleh . Kalau x tahu sangat jawapan tuh kan BANTAI jek :3
Bila dah bantai mana tahu BETUL siapa tahu an ? Dah dapat markah kat situ :3

Hurm ..... Tak pe 3 harij ek . Pastu MERDEKA ! Yeahhhhh ._.
Aku pulak yang beria .. haha lol

Hurm .. yerla . Aku ni an tahun lepas tekanan tau . Hurm .. Stress masa awal2 tahun . Tp itu biasa la . Mula2 jek .. Then lama2 dah x dah :)

Good luck k ? :*
Semoga dapat keputusan yang cemerlang :)

Kbye :)

Sunday, 8 September 2013

Selamat Malam

Hey hey ....
Harini entry aku ringkas sangat ! Ringkas yang teramat :3

Aku cuma nak ucapakan selamat malam kepada pembaca blog aku K :3
Haha .. Ringkas x ringkas ? :3

Harini special sikit . Special *sangat*
Bosan k bosan ....

Selamat malam :*

Hafazan

Ni masa hari Sabtu tp lupa nak update . So kita nak update la ni :P

Bismillahhiramannirrahim
Assalammualikum tuan puan sekalian ,
Saya Nursakinah Nabilah yang bersekolah di SMK TAMAN NUSA DAMAI dlm masa yg sama sye bersekolah jugak Di sekolah agama sebagai pelajar Darjah Khas atau dikenali sebagai DK ....
Saya malas nak terangkan paa itu DK .. Anda boleh cari di google . Terima Kasih !

Ok ... Masa hari sabtu tu ada exam .. Dan exam ia ialah HAFAZAN
Dan aku InsyaAllah boleh LULUS ! Aku tergagap gagap nak baca Surah Yassin :(
Tajwib aku betul 2/5 jek :'(
Hurm .... baca insyaAllah aku lancar :)

Ya Allah ... selamat ustazah sporting . Tak la garang bila kita salah :)
Ok skip cepatt ..

Kitaorang bergamabr jek dlm kelas .. alahai . Bosan an ! Ckg x masuk kelas pon :(
So kitaorang buat mcm rumah sendiri :v


cuba tengok mata aku ? Comel nye :'>
K tu edit gebang -_-
Aku ngn Ain :*

Gambar no 1 tu Aku & ain
Gambar no 2 tuh Ain ngn Nur Farah Liyana :*

Diorang comel an ? Sama mcm aku xD
Trololo ....

Ni Nurul Syafika .Dia amik gambar sendiri sendiri . Heee.....
Comel la :p

Okbye

Nursakinah Nabilah harap lepas darjah khas . Amin ~