Pages

Wednesday, 31 July 2013

Hurm , Aku diabaikan :/

Nampak ayat tuh ? Kalau boleh nak jek bagi BFF aku . Hahaha -_-

Ok so ... tadi tadi tadi kan . Eergh :'(
So , Syafika ngn Ain abaikan aku ke ? Hurm .. berbual x ingat dunia . aku hurm .. aku nak ckp jek diorg ckp . Nak ckp nih tetibe " wei bla bla bla "
Erghh ._.

Diorang ni kan berbual bukan nak ajak aku . aku ada story untuk diorang nih . Hurm .. x kesampaian :3
Huarghhh ><
Aku bosan k bosan untuk harini je la :p
Ha Ha Ha
Aku tengok Ain & Syaf MAKIN RAPAT :3
Dulu bukan lagi gaduh x ingt dunia . HAHA :(

I miss the old freinds :')
Aku sekarang dah x rpt ngn diorang dah . Aku skrg rpt ngn Bff aku yg dulu :'> Alya Maisarah . Jap aku nk show muka dia :p


comel kan ? fuh . dia dah berpunya k :p
Hahaa . aku nak show muka Ain & Syaf pulak :3

Ain :

Syafika :

Wahhhh femez dia kat blog aku :p
Well diorang kawan baik aku .. Hah ! Puteri Balqis pon sama. Tapi x de gmbr dia pulak :'(
Warghhh *Sedih pulak*

and then tadi aku BERPURA PURA majuk ngn diorang :3
Hahaha *so funny*
Diorang nk duduk sebelah aku jek , aku lari :3
Begitulahh orang merajuk :3
Lepastu aq kp ngn Alya " Jom pergi belakang *sambil buat muka * "
Alya : diam *senyum*

Syafika & Ain terus bela , x jadi nk duduk sebelah aku .. haha :3
aku ada rasa mcm serba salah jugak laa
Aku nak story ni haha :3

And thenn ...
Kelas KH aku sama ngn Syaf & Alya ..
Ain cikgu lain ..

So , td aku saja cakap kuat2 pasal photographer . Sebab aku tahu Syaf suka photographer ni . Hurm . Comel betul aku masa tuh :p
Eh ? Hahaha ._________.
Dia tengok jek aku . Aku tahu dia nak berbaik ngn aku :3
HAHA *aku Tercomel* :3

Hurm , aq tahu dlm hati dia , dia nak sngt berbual ngn aku . HAHA --'
Aku cakap " siapa nak masuk kelab photographer "
Semua pandang dan bunyi cengkerik .. Krik Krik
haha.. and then HANI jumpa aku , dia ckp " weii , aku nak aku nak ! "
Aku ckp " hurm ok . Nanti aku tanya kawan aku "
Yang Syaf "tengok jek aku ... 

Hurm ... HAHA --'
And then masa balik Syafika & Ain ada bagi surat kat aku .. dia kata apa tahh .. dia kata asal  salah fhm , aku ngn syafika bal bla bla 

Aku ambik surat tuh letak kat belakang meja . Kejam x kejam x ? :p
HAHA --'
Diorang just terdiam jek r . Syaf amik surat tu buang . HAHA
Aq memg sengaja . Tapi aq ni x la kejam sangat :3 
Jangan salah faham laaa xD

masa kat kelas aku badi jek Syafika & Ain :3
HAHAHA 

Nanti2 r aku fikirkan nak bebaik ngn diorang eh ? Hahaha :3
Ok bye :*

Saturday, 27 July 2013

Denda


Hye Hye . Tahu harini hari apa tak ? Harini hari SABTU  . Dan bermakna bagi JOHOR ialah cuti ><
Hahaha .. tapi Sakinah sekolah . Sebab apa sekolah ? Sebab DARJAH KHAS ...
Terpaksa :v
Ceh .. Tak de la . Demi Agama Islam,Sakinah datang tau :')
Ini untuk kebaikan jugak . Ok Skip cepat :p

Tadi ada tafsir Alquran . Macam biasa . Belajar tentang Al-Quran la :)
So , tadi ustazah suruh hafal . Hurm , hafal yang bawak bawak tuh x sempat hafal :3
Hahaha . Hurm :(

Time ustazah tanya Sakinah , ustazah tanya solan yang Sakinah x sempat tuh -_-
Erghhh . apa nak jadiii ?
Tak dapat jawab beridirilah .. Hurm..Tapi bukan kita je r yg berdiri . Ramai 'kot' :3
Lalalalala .

Ish . Kene denda Sakinah x la teruks sngt . Tapi sakit :3
Kene berdiri then kene bongkok kan kaki sikit .. Aduh pedih ! Tak faham ? Cuba try buat lama2 . Sakit tau. Kaki tu bengkok kan sikitt xD

So ? dah buat ? Best x ? Hehee -.-
Sakit kan ? Hohoo . Bak kata ustazah Sakinah " Exercise " .. eh ? Betul ke eja tuh ? :p
Hahaks . Salah ckp la ek :")

Lepastu dah pergi depan suruh pulak hafal lagi . Pergh . Bengang r . Mcm artis k kat depan tuh :p
Tuihh :3 Artis la sangat ==
Lelaki 2 org je tak silap . Perempuan 8 org . Buat mcm nak kawad . Susun 3 3 . Faham ? :3
Pastu ustazah tanya kita jawab r -.-
Nak tahu Sakinah org keberapa duduk ? Org second last :p
Habis tu nak jawab , org len dah jwb dulu . Eh ? Ye ke ? :P
Nasib x last . Pergh , lagi bengang ==

Tapi memg sakit r . Nak duduk pon sakit sebb mcm kejang :3
And then nak balik nih ... Bila dah balik jln kaki . Sebab rumah dekat jek kot . Nak bawak motor tapi belum MAHIR SECUKUPNYA .. nak balik ngn Yana nih sakit seyh -- Kitaorang jln slow gila mcm siput :p
Hahaks . baik2 kawan kitaorang kat belakang jauh sana tuh , dia boleh kat depan kitaorang . Jauh pulak tuh kt depn kitaorang .. Hahaks . Kitaorang pon pelik . Haha .. Tengah berbual-bual nih , jap lagi ada ornag lalu kt sebelah .. dia lagi lahu dari kitaorang ! Teramat amat jauh r :p
Sedih seyhh ..
Hahakss .. apa nak jadi la . Hurm ..
Dah samppai rumah , ni terus masuk bilik baring Y.Y
Sakit lagi .. Then beberapa minit kemudian .. dah ok dah .. Yeahh -_-

Bebas dari kekejeman denda itu . Hoho -.-
Seriezly penat sangat ...

Doakan Nursakinah Nabilah dapat keputusan yag cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Darjah Khas Agama (SDKA) . Amin :')

Wednesday, 24 July 2013

Kenapa Neraka Wujud ?

KENAPA NERAKA ITU WUJUD? 

Seorang gadis Melayu beragama Islam yang jahil bertanya pada seorang Ustaz :

"Kalau Tuhan tu betul-betul baik, kenapa buat neraka? Kenapa tak boleh sediakan syurga je?
Macam tu ke Tuhan Maha Penyayang?"

Ustaz itu terkedu.

Ustaz itu menjawab : "Dik, kalau Tuhan tak buat neraka, saya tak jadi ustaz. Berapa sen sangat gaji saya sekarang. Baik saya jadi tokey judi, atau bapa ayam. Hidup senang. Lepas mati pun tak risau sebab gerenti masuk syurga. Mungkin awak ni pun saya boleh culik dan jual jadi pelacur. Kalau awak nak lari, saya bunuh je. Takpe, sebab neraka takde. Nanti kita berdua jumpa lagi kat syurga, kan? Tuhan tu baik."

Gadis tu terkejut. Tergamak seorang ustaz cakap macam tu?

Jelas ustaz itu lagi : "Perkara macam tadi akan berlaku kalau Tuhan hanya sediakan syurga. Orang baik, orang jahat, semua masuk syurga, maka apa guna jadi orang baik? Jadi orang jahat lebih seronok. Manusia tak perlu lagi diuji
sebab semua orang akan 'lulus' percuma.
Pembunuh akan jumpa orang yang dibunuh dalam syurga. Perogol akan bertemu lagi dengan mangsa rogol di syurga. Lepas tu boleh rogol lagi kalau dia nak. Takde siapa yang terima hukuman. Sebab Tuhan itu 'baik'. Adakah Tuhan macam ni yang kita nak? Awak rasa adil ke?"

Gadis itu terdiam.

Ustaz : "Adik, saya bagi nasihat ni kerana kasih
sesama umat Islam. Allah itu Maha Penyayang,
tapi Dia juga Maha Adil. Sebab tu neraka perlu wujud. Untuk menghukum hamba-hambaNya yang derhaka, yang menzalimi diri sendiri dan juga orang lain. Saya rasa awak dah faham sekarang. Kita sedang diuji kat atas dunia ni.
Jasad kita bahkan segala-galanya milik Allah.
Ingatlah, semua yang ada pada kita bukan hak kita. Semuanya adalah pinjaman dari Allah Taala.

Monday, 22 July 2013

Buat kuih

Hurm .. Ape la nasib hari ni agaknya . Terlepas van dah :(
Huargghh -.-
Nak naik ayah , ayah pulak dah pergi kerja . Tak kan nk merempit ke sekolah kot . Dah la ajauh rumah dari sekola . Brape meter agaknya ek ? :3
Jangan tanya la -.- Haha .. 10 KM kot :p

Hur.. Tengok tajuk oi... Sakinah ni anak dara yang comel , baik , sopan santun & bla bla  bla .. Aik? Puji diri sendiri ? Geli jek --'
Owh hurm .. Ok . Disebab harini tak sekolah so kita tolong mak kita :P
Kalau sekolah pon , tak tolong ler :3
Ha Ha Ha  ...

Tahun ni Ibu Sakinah cakap tak yah beli , baut sendiri jek .
Sakinah pon ,ok je laa .. Hurmm , tahun 2013 raya mcm x semangat jek :3
Enta kenapa lorhhh ..

Hurm .. Sakianh tolong ibu baut coklat almond london :p
Wuhoo , sedapnya :3
Eh puasa laa ! :p

Ha Ha Ha .. tak sabar nak rasa . LOL
Hurm ... Banyak la juga kuih buat :3

Hurm .. Kla bye ._.

Sunday, 21 July 2013

I am supergirl :'D


See ? Girl k girl . I'm girl :P
Semestinya saya perempuan :3
Nama pon dah tahu . Eh ? Jap nama kita apa ? :O
Nama kita Nursakinah Nabilah
Nama perempuan kan ? LOL :P

Hahaha .. Buat lawak tapi x kelakar :3
Lawak la sangat -_-"

So ! Nak ke tahu barang apa yang Sakinah inginkan ? Ceh ayatt :3
Jom !

1)

 

Cantik kan rantai tuh ? Eiii geramnya . Comel jek :* Bila la ek agaknya boleh dapat Hurmm :(
Geram jek tengok rantai tuh .. Argh ._.
Kalau boleh nak semua . Ni kan trends ! Korang tahu x ? *jerit*
Tak tahu :O ?? Ok x pe kalau x tahu :3

2)



Comel nya kasut tuhh :D
Comel kan comel nya . Ni !! Nakk ><
Tapi Sakinah tak suka yang kasut tinggi Tinggi sangat-sangat --'
Ha Ha Ha .. Kalau nak tinggi tinggi biasa2 je la . Ni kalau tinggi 10 inici . Ergh ! Kirim salam la . Hehee :3
Nak nak ! Lagi2 kalau ada yg pink !! Wuhoo .. Ibu ayah Nabilah nak yang ini ><

3)
Pink gituu :3
Cantik x cantik x ? Game pink , keyboard , psp , gameboy , camera ! Semuanya comel ! Fuyooo ..
Haha .. Geramnya . Nak ni jugak boleh ? :3

4) Sebenarnya banyak lagi . Cuma malas nak kasi tunjuk gambar :3

Ni separuuh la dari keinginan Sakinah :/
Ha Ha Ha ! Tak kan nak tulis semua kot . Banyak seyh apa yg Sakinah nak :3
Hehehehe :*

Kbye :*
Harap-harap Sakinah dapt suatu hari nanti . Amin :')

Nama tu :)

Heyy :)
Bosan r on9 pepagi mcm gini . Maklumlah ramai orang sekolah sesi pagi kan . Sakiah sesi petang :(
Hurm .. ape seyhh -.-

Taip2 la ape2 jek
Sakinah taip Nursakinah Nabilah kat google :3 Tak sangka kelaur ea ? LOL
Pelik seyh .. Ajet kejapp xD

Keluar maksud nama Nursakinah Nabilah !
Baru aku tahu :3
eh eh eh .. bukan tak tahu maksudnya cuma tak tahu la yg huruf2 bagai tuh. Yang S apa , A apa , K apa , I apa , N apa , A apa H apa :3

Ale Ale :p
This is very very very entaaa xD
Tekan link tu tatau :3
Nanti keluar la nama siapa2 jek :v
Eh ? Ye ke ?
agagaga :v

Korang cer cuba . Promote sat :p
Ha Ha Ha :v

Asal beria sangat wa ni ek ek ek ?
LOL

Eh semalam gi jejalan tau , asal ramai org pakai baju bola ek ? Mcm JDT la ape laa xD
Tapi cantik k cantik :3 *Tukar tajuk*

Hahaha .. Ok  la bye :*

Birthday Girl

Birthday Girl 21/07/2013 ◕‿◕



Hoyy .. Tahu tak hari ni hari apa ? :P
Jawapannya hari AHAD !
Weeii weii bpe haribulan wei ? Jawapannya = 21 July 2013

Wahh .. sudah besar dah aku :P
Eiii .. Perasan nya seyhh . Besar la sangat :p
Baruu 13 tahun :*

Ok . Alhamdulillah . Makin lama makin dekat ajal kita kan ?
Hahaha :')
Syukur Ya Allah aku masih sempat menyambut hari lahir ku :D
Yeppiee ! Wuhooo :p

Aku dapat 200 lebih wish tatau :p
Bukan nak bajet tapi x sangka pulak banyak :3
200 org k :3
Banyak tuh  .. Weheeee :p

So .. hadiah ? Weeewee -_- *beria*
Itew tak tahu la nak hadiaha apa :v

Tapi bagi kita r kan , x best lah harijadi tahun ni . Entaa kenapa . Mcm x de semangat jek nk sambut .
Hurm , mungkin sebab penat kot :3
Agaknya laa .. k ape2 jela *lupakan*

Hurm .. btw , dah habis dah pon 21 Julai 2013 :')
Hurm .. Sakinah dah 13 tahun . Ehh , nampak x apa Sakinah tulis tuh . 13 tahun !

Okbye :3

Saturday, 20 July 2013

21 July 2013

Wahh happy nya tengah2 malam begini nk tunggu kol 12.01 :3
Hahaa  ! so , asal nk tunggu nih hah ?
Tengok tarik tuh ^_^

21 July 2013

Harijadi waa ! Tak sabar . Gila excited weyh -.-
Lagi 1 jam rasanya :3
Hurm ..Apa2 je laa ._.

Ok . So ! Esok Hari jadi Sakinah . Beria nya Sakinah :3
Hohooo -.-
Peduli orang kata :p

Beria punya pasal entry pon keluar laa :P
Hoohooo Hoooo

Esok umur Sakinah 13 la . Yeahhh !
Hohooo .. Tak sabarnya ._.

Ok bye .

Lagu di blog

Tengok tajuk tuh -_-
Ok apa ? Kenapa .. hurmm :(

Tadi tengok followers and nak follow back .. Masa nak pergi blognya tuh kan . Dia ade update entry tentang lagu :3
Ok .. so . Lagu di blog Sakinah tak boleh delete . Tak ke kurang ajar tuh ? -_-
Cari mana button deletenya tapi x de -_-
Memang dah puas cari k ? Dah puas CARI !! tapi x jumpa . Oi ! Nampak x ? Hohooo
Sakinah x marah pon dia update mcm tuh tapi kita terasa :3
Weeewee -.-

Sakinah pon x suka musik nih . Sebab dia bising kan ? Hurm .. Ape seyh -.-
Kesian k kesian
Sakinah tak pon marah ngn dia . Ok . Tak marah pon ><

Tak pe la kan . Nanti Sakinah mintak tolong orang yang pandai bab2 nih -.-
Tapi betul ea ! Sakinah tak boleh delete . Sakinah punya blog x pakai blogskin . Blog biasa la :3

Susah laa . Hurm . Dah komplen . Eh ye ke ? :P
Tapi terase ngn entry dia :3
Huarghh ><

Sorry yer -.-
Ok bye ._.

Friday, 19 July 2013

Esok sekolah ganti

21 Julai 2013 ni harilahir Nursakinah Nabilah Binti Mohd Norman
21 July 2013 is my birthday ! Remember :3

Hye awak yang baca ni la . Yer . Awak la . Saya tunjuk awak nih .. Yer . Awak . Awak la awak ! Awak . Ok ok :3

Mesti korang rasa pelik kan sebab Sekolah ganti pon nak update blog kan kan kan ? Hurm .. Sukahatila . Ni blog kitaaa :'(
Huarghhh :p
Bukan nya apa sebenanrya kita bosan & tak tahu nak update ape . Lagipon dah lama x update blog :3
Hahaha .. baru 5 hari x update blog . Hurm . Lama kan lama kan ? :P
Heheheee :3

First
Esok sekolah ganti 2 kali pulak tuh ..
Minggu ni (esok) ngn minggu depan kot :3  So .. Esok HARI SABTU ! Jawapannya  esok patutnya cutii :P
Eh .. x la . Esok kita ada DARJAH KHAS ! Dah 2 minggu x dtg :3
Ok .. Teruk x ? :3 Ok . Darjah kahs ni seminggu sekali jek . Darjah khas ni bukan nya untuk orang cacat tau . Nanti x pasal2 org ingt aku ni cacat :3 HA HA HA -_-
Nama jek darjah khas :3 Hehehe ... Darjah kahas ni mcm sekolah agama .Ada peperiksaan penting nama dia apa tah :v
Hohoooo . Tak ingat & susah nak sebut :3
Darjah khas ni seminggu sekali jek tau :3
Maksudnya dalam sebulan 4 kali jek la datang . Faham ? Tak faham ? Ish -.-
Pergi tengok kalender laa :3 Tak faham tanya cikgu la :P
Ngeee

Esok malas nak datang dua dua :3 Biasalah umur Sakinah ni 13 and still nak enjoy jek :3
Ha Ha Ha .. Tapi kita PANDAI tau :p Puihh .. Perasan nya -________-
Ok ok . Kita biasa2 jek tak pandai sangat x teruk sangat ... Ok ?
Esok kalau x datang DARJAH KHAS 3 kali x dtg dalam bulan JULY nih :3
Ish2 . Tak ke teruk tuh :3
Hurm . Jadi esok kita kene datang :* Ok . Saya RAJIN RAJIN RAJIN !!!
Minggu lepas tak datang sebab ada OLIMPIAS MATEMATIK
Minggu lepas punya lepas x dtg pulak sebab KAWAD KAKI
Sakinah ni peminat cikgu :3 Eiii .. perasan nya Sakinah :P
Semua cikgu nak Sakinah jadi tu la jadi ni la :p Cehhh , bajet pualak padahal x de punss :P
Nanti kene bash sebab bendi ni :3
Hohoooooo -_____________-

Second
Rajin

Sebab apa rajin sebab nak on9 , tidur atas katil jek tahu .. Hurm
Hish .. dah la puasa :3
Ish , fikir kita jek puasa ke ? :P
Ha Ha Ha . Bosan malam2 gini ...
Kawan2 pon ramai x on9 . Diorang sebok makan lagi lah tuh :p
Eh ? Ha Ha . Ni bukan fitnah ea ! Ni gurauan jek Y.Y
Nanti kawan Sakianh terasa :P
Ngehhhhhh ..

Esok Sakinah nak sekolah agama laa . Sebab 2 kali kot x dtg . ish ._.
Lagipon dah set ngn kawan esok bawak fon gi sekolah :3
Ha ha ha  . geng baik katakann . Tapi sekolah kitaorang bawak fon boleh . Best kan kan kan ? Kau hadooo ? :P
Bawak fon on9 . Untung laa :3
Fon wa x boleh :P
Haha .. Hurmm

Third

21 July 2013 ni harijadi wa ok ? Soo , korang jgn lupa wish untuk Sakinah yg comel nih .Puih2 :3
Tanggal 21 July . Harijadi waa tatauu :*
Jangan lupa tatauu :P
Awak jangan lupa tatauu !!!

Jangan lupa tatauu ! Awakk jangan lupa tatau :*
Ok byeee :3

Sunday, 14 July 2013

Nikmatnya berbuka :3


Hari ni kita kan x sahur :(
Bangun lambat kan .. Hurm :(
Ape la nasib ! Tapi tu dah lama :3 Yang lama jgn dikenang :3

Hahaks . Tadi berbuka . Hurm .. Sedapnyaa .. Yum yum :3

Hehe .. Malam2 gini baru nk update . Ape jekk ..
Hehee . Lupa nak update lepas berbuka tuh :3
Sebok tengok TONTON jek . Cerita KAMPUNG GIRL .. Hahaks :3
Ok dah . Kembali kepada tajuk ;)

Tadi tak sabar betul nak berbuka . Hurmm .. Harini asyik tidur & on9 jek
Hahaks . Abistu x biasa jadi mcm gini . Hurm . Muka pucat , bibir kering , haus , kelaparan :3
Hooo hooo .. Ayat tak  boleh bela seyh :3

Hurm .. Masa nak berbuka tu kan .. Betul2 x sabar . Hehe :3
Memang r -.- Lapar seyh . Mcm orang x mkn setahun :P
Hahaha ........... Tak lawak -.-

Hurm . Nak tweet . Kene tweetlimit . Aduhaii -.-
Apelaa nasib :(

Hohoo .. Masa nak dengar bunyi azan tuh kan , Ya ALLAH .. Begitu indah nya :3
Hahaha...Kalau Sakinah mulekan dgn air . Tak biasa dgn kurma :(
Tapi Sakinah cube la mulakan dgn kurma :')

Tadi berbuka dgn air Katira .. Makan ayam golek .. Yum yum :3
Hohoo ~
Sedapnya . Biasalah tuh . Budak2 -.-
Budak ? hurmm . I'm 13 ok :P
Heheee -_-

Hurm .. Nak cerita apa lagi ek ? Hurm.. HA HA HA
Tak de lagi kot . Okbye ;)

Kita tak sahur :(

Berapa kali agaknya kita nak update entry jek ea ? :P
Hahakss . Bosan la .. Bukan nya apa :(
Hurmm .. Weeweii

Dah tengok tajuk ? *tepuk tagan*
Kita tak sahur .. Huargghh :'(
Sedihnya !!

Bangun2 jek dh pkol 6 lebih . Hurm . Apelahh nasib . Kita taip sambil lapar . Faham x ? :(
Hurrm ....
Sedih nya .. Huargh ><

Nampaknya kita tidur je la :(
Hurmm Y.Y

I hungry , thirsty :3
Betul ke eja tuh :P
Salah ckp ea .. Heheee ...
Ok la . Cabaran bulan puasa kan ? Apaa la nak jadi .
Nasib baik tengah cuti . Yer la harini kan hari AHAD :)
Hurm .. Okbye . Jap lagi nak pergi bazar ramadhan la :')

Olimpiad Matematik


Semalam punya semalam kan kita ada update blog . Korang baca tak ? *jerit*
Tak baca ? Ish3 . Rugi :P
Hahakss .. Hurmm :(
Siapa belum baca tekan link nihh -----> Tekan cepat :p
Semalam x sempat nk update blog . Sebab penat yang teramat . Ok spe tak takut exam kan ? :(
Penat yang teramat amat . Korang nampak tak Sakinah taip apa . Nampak x nampak x ? Nampak tak awak ? Hohooo~

Tak sabar nak cerita ni :P
Ok cepat .
One Two Three !
Go !

Exam tu start pkol 10 . Cadang nak dtg pkol 8 lebih . Kedebak gedebuk kedebak gedebuk sampai pkol 8.30 :3
Sampai sekolah ingatkan kita paling awal . Sekali kita paling lambat ! What the fish is cooking . Bas masatuh dah ada dah . Budak2 semua dah masuk bas . Tengok jek kereta yang Sakinah naik tuh :3
Oh lupa . Sakinah tumpang kereta kawan Sakinah sebab ayah ila belum balik lagi :)
So , kalau dtg sekolah pon ada kawan nak berbual . Tak yah la nak malu sangat !
Ish bengangnya . Kita x pernah2 datang lambat tau :'(

Datang jek cari bas . LOL
Dah la ada 7 bas *kot la*
Kitaorang cari bas no 4
Tapi x jumpa tros tanye cikgu  .. Cikgu ckp BAS NO 4 DAH PERGI !
Mulut Sakinah & Puteri Balqis ternganga . Dalam hati Sakinah cakap "Lepas ? Biar betik . Abis tu nak naik bas apa . LOL .. Tidakkkkkkkk" Rasa cam nak nangis masa tuh -_-
Kita ngan Puteri tengok antara satu sama lain :3 Poyoo jek ayat :p
Pastu Cikgu Amiruddin ckp : Pergi tanya cikgu tuh nak naik bas apa  *sambil tunjuk cikgu kat sana tuh :3*

Kitaorang pon pergi kat cikgu tuh . Cikgu sesi pagi . Sakinah x kenal :p
Hahaks . Sakinah sesi petang . Baru form 1 . Masih baru lagi kat sekolah tuh . okok la :3

Puteri cakap kat cikgu pompuan yg baru saja ditunjuk tadi tuh : Cikgu kitaorang tetinggal bas .
Cikgu : Bas no brape ?
Puteri : 4
Cikgu : Ishhhhhh ! Macm mne bole tertinggal ?
Puteri : Lambat cikgu :3
Cikgu : Mcm mne boleh lambat *sambil ketuk kepala Puteri*

Cikgu ajak kitaorang pergi jumpa cikgu ________ (tak kenal , ckg sesi pagi gak :3)
Pastu cikgu tu ckp : Hah ! awak naik bas ni . Azianti , ni hah . Lambat dtg nih .
Cikgu Azianti : Hurm . Masuk2 . Nama sapa ? Puteri & Sakinah ea ? Ok ok . Dah bagi nama dah
Kitaorang pon naik bas tuh . Tengok bas tu semua nya LELAKI
Ish3 :'(
Bengang nya nak naik ...
Semua budak lelaki tengok jek -.-
Kitaorang buat muka blur . Dalam pada masa yang sama kitaorang geram sangat :'(
Kitaorang ingtkan kita paling awal :3
Tapi paling lambat . LOL =______________________=

Yeah ! Dah sampai UTM !

Besar nya UTM *jakun*
Hahaks . SKIP kan cerita nih :3

Masuk jela dewan tuh . Pergh . Punya ramai orang *semestinya*
Takutnya . Bukak2 soalan jek pergh ! Terkejut terkejut pengsan :p
Hahaks -.- ???
Soalan dia fom 5 ! Nampak x namapk x ? Soalan dia mcm ADD MATH la :(
Hurm ..
Kita baru form 1 :P Semua belum belajar la senang cerita . Soalan dah la x lengkap .. Cikgu tolong :3
Tengok2 semua pelajar budak pandai . Memang tak r nak lawan ngn kita. Olimpiad ni sekolah terpilih jek boleh masuk . Bukan semua ! Kita bukan nak bajet pandai cuma ish... susah la nak lawan diorg . Budak MRSM , SAINS , 
Perghh :O
Hurmm :3
senang cerita diorang memang pandai !! Wuhoooo :(
Hurm .. Tak pe tak pe :P

Selesai jek jawab tros boleh keluar dewan . Aq mls nk jwb soalan rimas tuh :P
Tujuan aq masuk Exam ni bukan sebab nak berjaya :3 Tapii nak SIJIL KEBANGSAAN !Faham x ? :P
Hohooo .. memang best laa .. berdebar nya tunggu keputusan :P
Baru Sakinah rasa apa budak form 4 form 5 rasa :)
Hurm . Susah nya ><

Yeah ... We are young :3 LOL
Lepas jawab jek tros jek keluar mcm budak baru lepas U :3
Tahu x mcm mne GEMBIRAnya kitaorang . Kitaorang akan dapat SIJIL KEBANGSAAN ! Yeah -.-
Memang gembira habislah . Hohooo :P

Lepas jawab cikgu kata masuk bas . Kitaorang pon masuk bas la . Bergambar lagi ngn cikgu .. Weeheeee :*
Bestnya . Cikgu kata kita akan ada lawatan ! Cikgu cakap secara MENGEJUT ! Wow ! Kitaorang happy nya :3
Hohoo .... Ade2 jek :3
Tapi pergi LIBRARY jek :'(
Hurm ..papepon memang best la (Y)
Kenangan terindah katanya ? :O

Yeah .. dah balik . Hurm :(
Penat betul  . Yer memang penat ! Huarghhh -.-
Ok bye .
Panjang kan entry kali ni ? :P
Hehehee .. Sengaja :3
Korang baca x ? Baca la . Penat kita taip ! Sampai jari kita lebam ! Fuhhh :P

Ok byee :*
Assalammualaikum :D

Friday, 12 July 2013

Wish me luck korang :)


Korang .. Pagi2 cenggini aq dh bikin kecoh . Bukannya apa . Aq tengah takut . Excited nak tulis cerita cam gini :3 Hahakss .. ok ok la . Awak tahu tak hari ni hari apa ? Hari ni hari Sabtu . Jawapan nya Sakinah ada examm .. Argh . Tidakkkk -.-

Kenapa buat ari cuti ? Dah la orang ada darjah khas :3
Hahaaaa . Hurm . Terpakse cuti darjah khas lagi

Hurmm . Takut nya :O
Huaaghh .. Sakinah ada Olimpiad Matematik . Solannya sangat sangat sangat sangat sanagat sangat susahhhhhh ...... Owh habis la sakinah :3

Tak pe Allah ada . Allah sentiasa menemani hambanya . Cewah , ustazah kejap . Hurm .. Korang doakan Nursakinah Nabilah supaya dapat jawab soalan dgn tenang :)
Terima kasih ..

Harap soalan dia mcm budak darjah 1 .. Hahaksss -.-
Soalan form 5 ade laaa .. Kita baru form 1 dh kene buat soalan SENANG gitu -_-
Hohooo . 1 apa pon belum belajar lagi . Hooohooo ..
Exam ni just saja2 nak join . Exam berbayar . Tak ke pelik bunyi nye tu . Exam ni x wajib ambil . Siapa nak masuk2 . Tak nak sudahh ! Hurmm ....

Eii . Seram pulak bulu romanya ni . Hahakss . Jap lagi nak bersiap2 :)
Ok bye . Assalammuaalikum korang :)

Thursday, 11 July 2013

Budak tuh :O


Budak kat atas tu la yang aku maksudkan . Apaaa ? Dia hilang . Ok ok . Budak tuh sebenarnya umur dia 13 tahun . Tinggal kat Kota Masai , Pasir Gudang , Johor Bahru , Malaysia , Benua Asia , ok bla bla bla :3
Weeeeee .. Hahaks

Budak tuh ! Budak tuh ! Yang dalam gamabr tuh ialah ialah !!!!
Siapa gak agaknya dia ? Hurmm . Aq sedang menyiasat dia tu siapa ......
Hurm . Mohon . Budak tuh hilang :(

Budak tuh hilang dalam masa 2 minit :3
Hahakss .. Ok ini gurauan saja . Jgn report polis . Ini semua poyoo :p
Agagaga :v

Ok la . Sebenanrya nak cerita lain . Makin merapuu jadinya . Apakah ? Hehee :3
Ok laa .. Nak update punya berejam :3
ok ok fokuzz

Petang tadi . Lepas balik sekolah kejadian ini berlaku ! Ini seriez ! Sila ambil perhatian !

Pakcik van sakinah tengah bawak van nih tetibe budak ni lintas jalan sambil ngangis kuat . Kuat la dia ngangis . Kitaorang semua blurr jek . Maisng2 tanya mengapa ?
Last2 pakcik aq turun tarik tangan budak tuh dokong tarik kat tepi jalan . Hurm .  Pakcik sakinah tanya :

Pakcik van : Adik . Rumah mana ?
Adik : Kat situu (belah kanan) *sambil menangis*
Pakcik van : Hah ? Jauhnya ! *blurr*

Kejap lagi ada orang bawak kereta berhenti tanya kenapa .
Pakcik sakinah tanya kenal tak budak nih . Sebab orang tuh duduk area sini kan .
Orang dlm kereta tu ckp kenal . Anak orang kat situ hah (tunjuk belah kiri)
Pakcik sakianh baru nak bagi budak tuh tetibe mak dia datang panggil .
Mak dia datang ckp tu anak dia . Org dlm kereta tu kenal makcik yang datang panggil bagai tu tetibe :3
So , dia bagi la anaknya tuh kepada emaknya semula . Pakcik Sakinah sound la jugak makcik tuh -_-

Pakcik van : Kak ! Naingkalai jaga budak nih ! Bahaya . Nanti kalau ada apa2 kee ? Mcm mne ? -_- Hissss h ! *Terus Tutop Pintu Van*
Makcik : *Buat dek*

Sekian ~
Terima Kasih . Bye bye


Eh nanti dulu . Belum habiss :3
Setiap cerita ada pengajaran :3 Eh ? Hoho~ Buat lawak pulak . Lawak ke ? -________-"

Berhati-hati la . Jaga anak tuh tau makcik ! Bahaya . Sian budak tuh . Nasib tak de pape berlaku . Fikir la kak ! Kunci pintu gate tuh . Okbye ._.

Wednesday, 10 July 2013

Puasa :D


Hey . Cewahh . So harini hari RABU 10/07/2000 1 Ramadhan kita puasa .. Yeah :)
Syukur masih sempat menyambut ramadhan tahun ni :)

Kita puasa harini . Hohoo :p
Buakn nak bajet cuma nak bagitahu . Hurm . Harini berbuka puasa kat rumah makcik . Yeah :*
Mesti sedap kan . Fuyoo . Aq beria xD

Ok ok la .. Sahur tadi wa makan kentang & nugget goreng . Betul ke eja tuh -_- ? Ok peduli apa .. Hahakss ._.
Ok saya tengah lapar ni  . Taip sambil lapar . Ok bagus ayat gituu :3
Jap lagi nk pergi rumah makcik . Fuhh ! Tak sabarnya :*
Tak athu nak pakai baju apa la :3
Hehe..

Fuhh  3 jam lagi . Krik krik krik -.-
Lepas asar terus nk gi rumah makcik . Yeah ._.
Sampai awal pon belum tentu nk berbuka xD

Okbye :*

Tuesday, 9 July 2013

Edit Blog Ain


Tengok tajuk . Lincah . Ok dah ? Ok *tepuk tangan*
Ok dah habis . Sekian Terima Kasih ~

Ok la .. Seriez !

Aq edit blog kawan aku . Bukan nak bajet . Tapi aq just niat MENOLONG
Penat jugak kan ? Cari tuto , freebies bagai nih . Hurm lagi2 blog dah berubah :3
Susah2 . Aq x faham yang baru ni amacam :(
Hurm ..Menyusahkan betul . Hurm . Sian aq tengok kawan aq x de followers lagi kecuali aku :3
Stop ! Aq bukan batak ! Hehekk :*
Ok . Dieprsilakan la bash kalau nak :/ Tak keshah . Saya tak gentar :p
Hehe ? :3

Aq edit biasa2 jek . Tak amik tempahan pon sebab aq sedar aq ni sapa lah kan ? :''( *ngangis*
Grrr -.-

Jom follow blog dia nih . Aq promote sat :P

Nurul Ain

Okbye :*

Sunday, 7 July 2013

Salah sangka

Hurm :/
Tengok tajuk tuh ! Hebat kan tajuk tuh ? :P
Ok ok la . Siapa salah sangak nih . Sapa2 ??? :O
Ok . Ayah aq la salah sangka . Aku ni memang kaki on9 . So ? Then dia syak aq ni ada boyfriend :3
Ya Allah !! Aku ni mana asda boyfirend . Aq ni nak baik ngn lelaki ? Hurm . Jgn harap laaa ..
Kalau ngn lelaki tiada LEMBUT bagimu ... Ececehh ? Ye ke nih ? Yer la -_-
Tak kn nk geidk geidk ngn laki kot .. Oh plizz . Aq ngn adik aq mcm singa dan ______ ? Entaa xD
LOL

Hahakss .. Aq tengk blog laki seorang nih . Hensem ? Entaa . Ada muka laa . Bla Bla Bla :3
Kisah pulak aq .. Just nak baca jek dia punay blog . Hurm . Aq tekan la mouse nih ... Bila dah tekan , bapak aq nampak kot .. Hurmm .. Entaa laa .. Dia kata  " Hah ! Buat apa tuh "
Aq time tu tengah tengok vedeoo . Lepas baca blog org tuh aq pergi tengok video kat TONTON ! Kebetulannn time tu bapak aq nampak . Mungkin ayah aq ingt aq ni mcm tekan website lain la .. Agaknya ._.
Hurmm .. Hahakss . Ada2 jek ._.
Tapii Dia suruh aq bukan website yg  tadi , aq ckp la . Blog ? Then dia amik mouse dia sportcheck :3
Hahakss . Macam dekat sekolah dah an an ? :p
Hurm .. Dia bukak la website lelaki tadii tuh . Hurm . Dia kata " Ni budak STAND kan ? "
aku blurr -,-
Aq langsong x kenal budak to ponn .. Aq follow blog dia saja2 jek . Ye laa . Saja jek nak baca blog org . Follow , stalk .. Kot -.-
Ape laa ..
Aku cakap la " Hah ? Mana ada ? Langosng x kenal , kalau x caya baca ABOUT dia , dia tinggal kat mana " Thenn ayah aq bukak ABOUT tengok dia tinggal kat KOTA TINGGI . Aq dok Pasir Gudang . Mustahil aq kenal dia . Apatah lagi Berkapel . LOL !
Apakahh ini ? :v
Stress aq mcm gini .. Hahakss ..

Hahakss . Aq dah BLURR masa tuh .. Agaga . Apaa la nasib aq nih . Hadoiiaii !
Hurmm .. Cerita lain PRIVATE . Eh betul ke eja tuh . Ok :P
Apee deh . Hanya kebetulan aq tekan mouse aq timeee tu pulak ayah aq nampak -,-
Hurmm . Aduhaii nasib ! Rilekss . Chill . KitKat kan ada :P
Hahahkss . Eeii . Lawaknya bila ingatkan balik k .. Hohooo !

Itu hanya kebetulann k kebetulann .. Tak sangka fikiran ayah aq sampai ke langitt .. Woo .
Aku ni kapel . Hurmm . Jadah . Haiyaa . Eeiii ! Apee je la kan kan ? :'(
Aq nk kapel pon time U or whatever laa .. Bhahaha -.-

Hurmm .. Ops ! Lupa . Masuk kali ni bukan kali pertama kena . Dah banyak kali ! Weii . Walaweiiii !
Tapi ayah aq still sama jek .. Hahaks .____________.

Ok .. Aq nak gi sekolah ni . Mandi pon blom ? Ehh ? Hahahkss . K bye :P

Hurmm .. Rilekss . Chills :3
Betul ke ejaa tuh :P
Peace yowww !

Ok
Aq nak gi sekolahh weii .. Okbye bye :* :*
Aq ni jenis yang suka membaca . Yer la .. Mentang2 buku NOVEL lama x beli :'(
So , baca kat internet je la .. Hehehe :3

So , kalau bosan baca blog org . Buat la apa yang patut . Eh ? Pftttt
Hahaha . Tak lawak -_-
Aku ni suka baca cerita cerita menarik .. Eh ? Hahakss . Tak la baca je la apa tajuk yang best an an ? hurmm
Ok byee . Assalammualaikum :D


Tak lama lagi Puasa


Ok ok . Soo ? Dah ready ? Wuhoooo . Puasa Puasa . Biasalah bagi umur mcm aq ni nak puasa la best . Eh ye ke ? :P
Cehhh , x de la :)
Syukur alhamdulillah bakal hadapi ramadhan nih :*
Ok , soo .. Larat ke ? :O
Mestilah Larat !!
Puasa sambil sekolah :3 Ehh , mesti laa .. Hurm belum lagi yang berkerja lagi la penat kan ? Kita ni belajar jek .. Cehhh .. Tengok aq dah berceramah dah siniii :3

Ok ok laa .. Soo , dah sedia pasal Raya ? Eh tetibe . Puasa pon belum dah cakap pasal raya eaa .. Amboii :* :*
Ila dah ila dah .. Hahahaks ;)
Semua dah beli dah kot . Tudung baru beli semalam .. Ce wahh ..
Bestnya ada tudung baruu :p
Baju baru
SEluar baruu .. Heheheww .. Bukan nak berlagak tapi nak cakap sahaja :')
Lek lek . Jgn serang :3
Ok ok la .
Bye . Nak sarapan .. Eh ? Hahaa ._.

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Saturday, 6 July 2013

Pebarisan No 1 . Yeah :)

Horee Horee ..
Semalam Hari SABTU 6/7/2013 ada pebarisan ..
So .. Sapa dapat no 1 ? Siapa siapa ? Ok ok . Nak cerita nih ..
BUDIMAN dapat no 1 wooo kawat bagi semua rumah sukan :P
Yeah ,, dgn bangganya aku nak cerita . Aku la Budiman tuh :P
Hahahahaks ._.

Ok . Aku bukan nak bajet . Tapii aq suka weii .. Weii . Bestnya . Ok . Budiman dapat 3 hamper x silap.
Ok . Wa sekolah mana ? Wa sekolah SMK TAMAN NUSA DAMAI ( STAND )

Ok .. Dah tengok gambar atas tuh .. Muka cam apa eak ? :P
Jangan beri komen negatif . Ok . Muka happy tuh .. Hahahkss
Ok ok . Penat wa berlatih sampai HITAM ok ok :'(
Sedihnyaa ...
Muka aq dah hitam .. Huargh Huargh
Takpe . FAIR & LOVELY ade . Eh ? Betul ke aku eja tuh :P
Hahahaks .

Eh ok bye . Makin lama aq taip makin merepek . LOL

Okbye :*