Pages

Saturday, 31 August 2013

Berayaa versi best :3

Heyy .. bestnya tadi . Aku rasa hari ni hari raya paling best .. Harini jek yang paling best lerr aku beraya . Hurm , sebab tahun lepas aku raya gitu2 jek . Thn ni aku raya pergi ruamh kawann . Dpt duit pon boleh laa :3

Hahakksss . Td aku raya rumah Fatiha Puteri Qamarina !! Harini dpt RM 8 .. Yeahhh ! Lol
Lepas rumah Fatiha aku nak gi rumah Nik , Amira balqis , Alya Balqis , Atiqa Balqis ,
Tapi itu semuaaaa poyo k poyo . Sebab ? Sebab semua x de kt rumah .. Erhh .. Dirog kata ada tp ermm pelik la . Semua tidurr :3 Ceh semua x de kt rumah la enta sebb apa :3

Hurm , mula dtg rumah Ain x de org .. ish :'(
Kata ada tpp hrm . Tidur lerr tuh -_-'
So jln je laaa sampai rumah Fatiha :)
Yeahh kat sana 4 Jam :v lol ..

Amik gambar je lebihh , pastu masak2 bagai :3
tp memg best la . Masak sesama , ketawe sesama , Amik gmbr sesama , haha .. bestnya td :*


Tengok muka aku .. alahai kelakar jek :3


Weii tengok ni aku sempat buat pisss .. sempat lagi tu .. Ok tu aku tgh masak maggi . Sabar K ;p
haha lol


Hah ! Itu dah nak siapp dahhhh ! Maggi aku yang masak .. Ceh x de la ... Syafika yang masakk . Comel jek :p

Okkk ... muka aku belum nampak lagi an ?
Haha .. eh enta :v

Hurm , ni Fatiha syg aku nih :*


Kitaorang comel jekk .. Tp kan gmbr yg comel2 kitaorang ambik kt Ipadd . Eii bengangnya :v
haha .. Lepastu kan mak and kakak Fatiha tengok gmbr2 tu smeua .. dah la poyo jek gmbr aku -_-'
Siap kau fatihah ! Haha -_-'

Habis Syafika marah2 Fatiha .. Bukn marah sngt la . Marah2 gurau gituu je la .. Hohoo :p
Hurm :)
Kat stu semua rumah kaya2 jek .. Wuhh . .. Jelez la siak aku tengok .. hurm .. aku x sempat snap rumah dia . Ececehhh -_-

Okkk .. kitaorang bahagia td ! Hahaaaa .. bestnya . Aku nak berya cm gini la . Hapyy selalu :)

Tengok kitaorang mcm berjanji jek tau ! dia pakai baju pink aku pon sama . Stripe pulak tuhh .. Huhuu :*
Tudung pon hitam ! Wahh seragamm :D
Haha ... Mak dia baik tau ! Mak dia bagi aku Rm 4 .. Wuhhooo .. Hek elehh tu pon nak kecuh .. Hehee .. tak cuma hish entah lahh.. Hee .. Aku harap Allah permudahkan rezeki diorang :) Heee ~

Tapi betul Sakinah ckp diorang punya keluarga semua sporting2 .. Aku suka la ! Tak la nak annoying sngt .. Tak la aku bengang sngt .. haha lol

Hurm .... Yeah ! Aku harap tahun depan lagi ebst Ya Allah :')
Aminnn :D

Thursday, 29 August 2013

Pantun


Tajuk pon pantun . Jom la lawan pantun ngn kawee .. Komfom kawe menang :3
Elehhh lehhh bajet pulak Sakinah nih .. Choiiii :p

Haha .. tak de la . Sebenarnya kan td kan ada PBS BAND 6 !
Andd susah gila . Dia suruh kita baut pantun tentang Pencemaran Udara ( SAINS )
Dengar pon dah susah l agi nak buat ! Alahaii . Korg tahu x aku buat mcm mne ? Aku main tam je ! Asalkan sama belakang jek dah laaa xD
Lalalaa ~

Merepekk la jugak pantun aku :(
Rugii aku x bawak balik kalo x boleh buat kenangan :p Lol xD

Pantun aku :

Pergi ke kesai bersama Kak Rara ,
terserampak dgn nyonya ,
bla bla bla udara ,
bla bla bla kesanya .

Ok yang BLA BLA BLA BLA tu aku x ingat :3
Lol .. cuab krog baca pantun aku ? Lol . Gramtis kan ? Haha lol . Kali pertama aku cipta pantun selama 2 Jam jek . Ok ? :ppp

aku ni jarang buat pantun . And aku memg x berminat. Sebab malas nak fikir.  Yang aku tahu copy paste je laa :3

Aku ni baru form 1 . Baru nak upp xD
lala.  Tahun lepas aku jadi senior sekolah rendah . Sekarang jadi junior . Redho je la :p ...

Lepastuu , aku dah siap kau bajet dpn kawan aku yg dah siap . Dia kata " Weii tolong aku tolong "
Aku pon tolong laa .. merepek jek jwpn aku . Then kitaorg ketweee2 . Lol
Sungguh merepek . Yang Alya geram jek akuu :v
haha
Aku masatuh tgh x de ideaaa .
Redho je la ._.

Aku kan kan kan , masa nak buat pembentangan kan ! Aku org pertama perempuan ! Yeahh lol xD
Aku agak bajet sedikitt ! Aku kene berani ! Yeahh . lollll *krik krik*

Beria kejap .. Agak bangga sedikit . Choiiii :pppp
Dah semua x nak ! Ckg terkejut sebab peremmpuan yang keluar dulu ! Laalala .. Then cikgu kata baca pantun kene ada intonasi . Aku pon beria r .....

Then ckg puji2 aku .. yang kawan aku kat depan tuh menganjing aku . Ketawee kat aku . Perghh geram jek ann aku -..-
Time dorg kawan aku x depon nak ketawekann dia ! Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh -_-'
Lol Terima Kasihh kawan yang BERGUNA ! -_-'

Bengang la jugak tapi relaks . Semua dlm kelas tu dah kenal rapat dah ! Alahaii -_- .. Trolololo xD
Aku sabar dan sabar . Aku happy jugak sebab ckg puji akuu ! Yeahhh ....

Hurm .... pantun aku ckg kata ok . Aku pon yakin la ! haha -.-
Hurm :(

Tp aku tengok pantun aku mcm *ok*
bajetttt.... haha
Okk bye :*

Tuesday, 27 August 2013

Periksa BI

Weiii tahu x ???????????????????????????????????????????????????????????????????
Alahaii bajet jek :3

Ok ok . Tadi kan ade perikse . Aku ni hish ~ Faham je la.  Kami budak stand sentiasa cool terhadap peperikssan walaupon ia penting . Memang ler x boleh amil mudah kan . Perkara ni untuk masa depan . Ececeee xD

Ok ! Stop . Tentang Exam BI tadi kan aku nak ckp senang susah . Nak ckp susah senang . Aku rasa soalan tuh x susah x senang . Aku hentam mana yang tak tahu tuh :p

Alahai .. Hurm .
Kitaorang semua relaks jek ada exam . Elehh bukan aku jek . Boleh dikatakan semua budak FORM 1 K !
Haha .. pelik x pelik x ? :3

Hurm lagiponn exam ni untuk tentukan pengetahuan BI kita di tahap yang mana . Sooo ... aku rasa aku dapat A :3
Alahaii confiden nyee . Tak dpt A .. B plusss pon boleh la !!!  Eh ?? :O

Hurmm ... so exam td aku kebanyakan boleh jawab semuanya :3
Bukan nak bajet tapi ni blog aku kan ! Sukeee hati la nak taip apaa ! blog aku :3
Eh ??? :O

hurm ~

Im totally no perfect enough to sepak english . But im try .. Eh ?? :O
Fuyoo . Bila aku cakap BI . Erk ?
Kene masuk OH MY ENGLISH ni :v
Ngehhh ~

Sooo ... aku harap aku sama kelas2 ngn kawan2 aku la.  Takpon aku dapat A . Aminn :)
I hope semuanay berjalan dgn lancarr .

 Weii korang ! Jgn terkejut kalau blog aku ni semuanya BI :p Yer laa . Mana la tahu orang puteh datang blog aku nih .Hurm . So kene la prepare :p Pfttttt ~
Ok byebye :*****

Bengang :'(

Hello :'(
Ini cerita sedih kita :'( Sebelum tuu keluarkan tisu dulu . Eh ? Hahaaa . Tak perlu la :3

Ok tadii kan kita kan ..
Tadi baju & tudung aku kotor kene SOS !! Erghh :'( Dah la banyak . Lepastu boleh pulak kene kat aku . Habisss selekeh aku . Dah macam ape tah aku tengok -_-
Ok macam budak NERD :3
Eii .. haha -_-'

Ok seriezly bengang gila -_-'
Aku kene sos kat kantin . And then semua tengok jek aku . K :'(
Memang malu gilaa :'(

Lepastu Ain tolong bersihakn sebab dia yang buatt .weee :3
Dia mcm pembantu aku :3 Lahaii :/
Kejam pulak aku ingatkan balik :p

Dia jek uruskan baju aku . Kene kat lengan .. Hurm :(
Ishhhhhhhhhhhh !!
Lepastu berlari lari masuk tandas sebab dah bengang . Masuk tandas x bengang sngt la . Biasaaa je la :D
Hurm . aku marah Ain tp aku marah marah gurau dgn nada yang lembut :3
Sebab dia tuh x boleh kene tengking nnti dia ngangis . Dia lemah bab bab mcm gini ehh ? ~~~~

Aku sabar jeee la ~
Dah memang takdir aku kan harini -_-'
Lengan aku kotor so bila dah lap sos tu kan basah la kan . Aku seng seng baju aku . Then nampak la aurat aku . Maafkan aku Ya Allah :'(

Patutlah masa akt rumah aku tergerak hati aku nak pakai Innerr . Lahaii takdir suruh aku pakai inner tapi aku x pakai . alahai menyesalnya aku x pakai . Hurm . Baik2 tadi Ain gembira gila then seidh sebab baju aku tudung aku . Hish ~ Habis semua bau CILI SOS ~ Grrr :p

Alaahai geramm nya !!! Aku nak jeritttttttttttttttttttt :O
Lepatu keluar tandas . Aku kene angat baju kurung aku tu an. Dahalh tandas aku depan kantin . Budak2 kat kantin tengok jek aku :'(
Ok benganggggg !!

Malunya wei :'(
Sedihh r . HAHA . Ok tu dah berlalu . Mulakan hidup yang baruuu :D
Heee ~

Ok byebye :*

Monday, 26 August 2013

Angan angan ( pos kedua ) :3

Hey korgg ! Aku dah ingat balik apa yang aku angan td . Korg tahu kenapa aku lupa ? Sebab td aku tulis bende yang x lain daripada tajuk kita nii .. Lepastu td aku baca blog Tyqa yang panjang tuhh :v
Ok dah dah . Tukar tukar -_-'

First

Aku angan angan nak jadi orang ! Haha . K tak . Gurau :3
Ni hobi k hobi bukan cita cita -_-'
Cita2 aku nak jadi DOKTOR . Amin ~

Angan angan aku ni berdasarkan hobi !
Aku nak jadi model :3 Sebab aku ni perasan comel -_-'
Tapi kan tapii , aku bukannya apa .  Elehh korg mcm x pernah perasan ? Mesti pernah kan ? Eleehh mengaku je la ._.
Tapi bukan model yang jalan atas pentas tu tergedik gedik mcm org x cukup kain tuh . Eh x :'(
Bukan . Aku x sanggup . Minta2 dijauhakn aku sekeluarga. Amin :')

Aku nak jadi model yang macam Photographer (aku x reti nk eja cam anerr :3)
Mesti kene cantik kan orang dia. Hahaha ._.

Tapi x la gedik sangat . Mcmm .... Hurmm ~
Biasa jek la . .Tak de nak OVER SANGAT :3

Nak amik gamabr biasa je laa .. mcm mne ek ? Hurm .. Aku nak kat gambar tuh perbuatan aku,background cantik & sesuai , pakaian aku semua kene Profesional !

Haha . Yer dak ?
Jap aku nak tunjuk gambar :'>
Cantik kan gambar tuh ?
Alahai cutenya :'> *over excited*

Gambarnya x de la nak over sangat dalam kata lain beria :3
haha ._.

Kene cantik la . Kalau photographer nya kene pro ! Hurm ~ Kalau nak harapkan budak kecikk mcm adik aku , sepupu yang berumur bawah 12 tahun . Kirim salam ~
Lol . Aku suruh diorg amik gmbr aku . Masa tuh dah cantik dah . Semua dah ok . Tahu dia amik gmbr mcm mne ? Dia amik gmbr muka aku jek ! K -_-'
Eiii geram geram . Nak hrpkan ibu ke ayah ke memg x r ..... Lagipon Sakinah x de kakak or abg :'(
Hurm :')
Anak sulung kan ... haha . Eh ? Ni cerita sedih ke ? :p
hahaa x :3

Sepupu aku semua dah kerja and act dirog semua kebanyakan lelaki . Aku x rpt sngt ngn lelaki ni . Hurm haha ~

Haha k bye :*

Angan angan :3

Hello . Assalammualaikum :')

Tengok tajukkk cepat :p
Dah tengok ? Ok cantik (Y)

Hahaha .. poyo jek ayat aku :3
Ok ok la . Well , aku ni selalu berangan angan benda yang x mustahil . Yeahh ~ Whatever org nak kata apa . Aku masih muda lagi untuk berangan angan untuk kawin kawin . Seriez ehh ? Aku x fikir bende tuh langsung K :3
Hahaha .. Well , aku x fikir kawwin lagi sebab aku rasa aku ni kecik lagi .. Ngehhh ~ Budak darjah 4 dah ada blog ! Aku ? Darjah 6 lepas UPSR baru wujudnya blog ini :3
Hahaha -_-'
oK dah dah ! Tukar topik !

First

Aku bru tadi berangan angan nak . Jap aku lupaa la :3
K aku dah tak ingat la . seriez :3
Haha . sOrri buang kan masa korg jek untuk baca bende ni semua xD

Haha k bye ._.

Sunday, 25 August 2013

Promote kejapp xD



Jom singgah & follow blog kawan Sakinah ni kejapp :3
Tekan Tekan Tekan Tekan Tekan Tekan Tekan Tekan Tekan

Lagipon blog dia baru . So jom supporrt sikit blog dia eh ? ~
Blog dia Sakinah yang edit :p
Hahaha ~ Amacam ok ke ? :3

Hentam sahaja :3
Hahaha .. Tapi simple right ?
Kalau nak cantik , aku x tahu mcm  . Nak guna produk ape ek ? Hohoo ~ K tak lawak :'(
Haha ._.

Ok byebye

Open House


Harini hari Ahad . Korg ada dijemput x ? Ada x *jerit* ?
Hahaha . Mesti banyak ka ? untunglaa xD

Harinii 1 jek rumah . Semalam pon satu . Hurm ~
Bosanlaa . Tapi td kawan ayah punya open house .
So , x segan la sangat nak ambik makanan kat situ . Hehee :p

Tadi makan GEARBOX . Hurm ~ Sedappp :*
Dia punya kah tu makan dgn roti . Aum aum .. Wahh mengancam gila r :p
Sedap k sedap . Kita tambah bnyk gilaa ~
Weeee :p
Sedap k sedap ._.
Yerlah Sakinah , yer la . Heheee ........

Mula2 makan Nasi Briyani , kita jek makan . Adik2 semua makan gearbox . Sakinah x reti sngt makan kambing . Yang sedut2 tuh r :3
Alahaii ._.
Lepastu ayah ckp x kan nk tengok jek org mkn . Pergi la mkn . Sakinah pon ambik tanpa bengangnya .. dah amik. Dah mkn ni , alahai sedapnya ......
haha

Dah makan pastu nk try y sedut sedut tu pulak . Tapi aku seriez x pandai yg sedut2 bagai K . haha .
Aku nak sedut x kluar . Aku sedut kuat2 NAH ENGKAU ! Keluar ._.
Tapi bau dia busuk r . Geli la jugok nak makan . heeee ~

Sebab first time annn ..
urmm ~
Tapi x berani nak makan :/ Bagi adik je la yg mkn . Dia nk sngt ann ._.
Tunjuk bagus pulak ;p Tuihh ._.

Tapi memg kenyang .. Then masa nak balik tuh kan . Cube teka dapat apa ??

Dapat DUIT RAYA .. haha :p
Dapat RM2 .. Hee ~

ok la bye bye

Friday, 23 August 2013

Hari Kantin


Wahh bestnya *sangat*
ok td tahu x Sakinah ada hari kantin *jerit*

Ok td dtg lambat k lambat ! Ergh ~
Disebab kan ? Disebabkan darjah khas (dk) ~
Ok dtg sebab nak belajar . Sebab exam dh nk dekat k dekat ! So dtg tahu buat apa ? Buat tak tahu ! Ergh :'(
Ingatkan belajar ! Erh . Tau apa ? Dengar pengetua bercakap ~
K panas sangat kt bawah khemah k . Tak de angin langsung :3

Ok . Pengetua tuh ckp bla bla bla lebih kurang sejam ! Ermm ~
Dk abis pkol 10. So kitaorg kene dtg cepat k ! So kitaorg rushing :v
Target sana sampai kol 10 45 . And kitaorang sampai kol 11
Hurm ~
BELIAU cakap *dah nak habis* : ok dah lah .. ok .. hah lagi satuu bla bla blaa . BELIAU sebenarnya dh nk ais ckp tuh then idea beliau untuk bercakap dtg . So kitaorg balik kol 10.10 . So berlari lari dari sekolah ke rumahh ! Ergh ~~
Yang x boleh belanya , lari jek :3 Peduli org kata  ! Yang penting HARI KANTIN HARI KANTIN HARI KANTIN !
Nak support kelas 1 Kristal *sangat* ~
Balik jek terus tukar bajuu then masuk kereta amik Syaf kat rsimpang rumah dia . Okk ! Dahh terus gi stand ~

So skip pasal Dk . sakit hati pulak .. Hurm ~
Otw sekolah stand , kitaorang semua nampak budak dah balik :'(

Lepastu ayah cakap : Aik kak , tu diorang dah balik dah tuh . Balik kol bpe ? dah habis ke ?
Sakinah  : Entaa . Alahhh ~
Kitaorang : Alahh :(

Hurm ... ramai jugak la budak dh balik . Ramai la yg balik -..-
Kalau x penuh stand tu k ! Ermm ~
Btw , makanan dah nak habis :3
Hurmm >.<
Saboww je la ._.
I think im gonna to ' baring guling guling ' lol english brokenn xD
Hurm .. Rasa cam menyeslah perdi dk td . Ckg pon satu , kalau x blajar jgn suruh dtg k -..-
Buang masa kitaorang jek . Erkk -..-
Kitaorang pon ada maslah jugak :''(
K sedih r .. Sedih yg teramat amat !

Kitaorang enjoy la jugak td .. boleh la *x happy sangat*
Td kitaorang naik kereta kudaa   . Hik hok hik hok ~
Wuhh . Bengang jek k bila kene tngok ngn laki seniour . Dah la blur -_-'
then diaorang perli2 lak -_-
haha ~ Naik kuda tuh 3 org , aku , alya , Dinah

And thenn , kitaorang beli sakan .. haha ~
aku belanja RM 5 jek ~ hihii ..

Kitaorang x enjoy sangat td  . Hurm :')
Thn depan kan ada . Insya allah lagi best !!

Okk byee :')

Hari Kantin

Hey hey .. Selama 5 hari kita sekolah lepas cuti 2 minggu . Uhhh -_-
Haha .. k esok :D

Esokkk sabtu and ! Esok ada hari kantin !! Yeahh yeahh !! Uhhooo .. Tak sabar laa pulak !
Hurm..nak pergi tapi kita dtg lambat la :'(
Sakinah ada darjah khas la :(
Hurmm ... Datang pkol bpe tahh . Balik dk pkol 10 , gedebak gedebuk pkol 11 la sampai sekolah then hari kantin tutop pkol 12.30 :'(
Hurm .. mcm x sempat an ? :(
Erghh mana puas ann !! Ergghh :'(

Nak buat mcm mnee :(
Saboww je la :/
Thn depan ? InsyaAllah :')
hurm .. nak mohon ckg balik darjah khas pkol 9 .. sejam jek belajar :3
Ngee ~ haha
Cikguu pon satu buat hari sabtu ! Buatlah hari ahad :(
Hurmm ~~
Lepastuu raya rumah Alya pulak . Alahaii penatnya ~
Haha . Demi duit raya ! Wuhooooo ~

Esok ada kuda ! Ada tengok wayang ! Wuhooo .. Bestnya !! Nak pergi nak pergi !!
Hurmm :(
Asalkan dtg an ? Ok (Y)
haha .. Tak pelah . Demi agama :(
Hurmm ~

Ish >.<
Nak dtg dk ke x ? Nk dtg ke x ? Kalo x dtg , nanti ayah & ibu bebel bebel ~ Adushh  . Tuh lah x suka tuh . Adoii aiii .. Sakit telinga . Benci perkara tu . So , Sakinah kene dtg jugak :'(
Nanti Sakinah nk mohon pkol 9 !
Ckp ckgggg >.<

Kita tak sabarrr >.<
Ok .. *tarik nafas* *hembus*

Ok bye :)

Sunday, 18 August 2013

Sekolah suda :p

So hari ni dah sekolahh :D
Yeahhh -_-'

Soo hw dah siap blom ? Dah gosok baju ? Dah basuh kasut ? Dah ready ? Dah sedia ? Dah puasa cuti ? Dah main mercun ? Dah makan banyak2 ? Dah .... bla bla bla :p

haha .. so . Itu semua dah dah dahh *tepuk tgn*
Cecehh ,, kerja rumah Sej jek blom lagi. Nanti r . Malas . Tapi salin nota jekk :P
Boelh tiruu kawan an ? :p Bukan nya latihan pon . Siapa membantah ? ???

Hahaks ;p
Seriezly raya thn ni sunhhuh bosan . 1 Syawal dan 3 Syawal jek aktif . Yang lain semua on9 , bergaduh ngn adik , makan banyak2 , tidur , main mercun , main bunga apii ! Yeahhh :p
Amboii .. haha :v

Seriezly x de ood nk school :(
Ermmm .. nak cuti lagi la cikguu -_-'
Emm , mesti tulisan buruk auww .. Maklumlahh cutiii yer dak ? :p
haha ..

Ok harini hari teristimewa buat pelajar2 semua :p
huhuu .. masing2 x larat nk dtg sekolah -_-
diorang nak raya jekk tahu :v
Amboii .. urmm

Bercakap tentang raya . Korg sihat x ? hehe :p
Kita sihat rasanya laa .. Urm . Cuma pening2 jekk :/
Ermm . Tak nak sekolah lah :p
Ececehh xD
Mestilah sekolah .Rajin la katakan :3

Laptop kita rosakk :( Keyboard laptop ayah ni kerass sebab x biasa an ? Mcm lemang ;p
haha -_-
Ok byye

Selamat Hari Raya .. Maaf Zahir Dan Batin ;')

Wednesday, 14 August 2013

Raya rumah

Hola :'*

Tengok tajuk . Bukan Sakinah ajak dtg rumh eh ? hohoo ~ K gurauuu ;p
Raya tahun ni mcm x meriah ler ~ Entaa kenaa xD
Duduk rumah jek cuti 2 minggu nih . Tapi ad ala jln2 jugak xD
Raya pertama blik kpg :3 Tapi kpg dekt ngn rumh -_-
Hohoo ~ So stay situu jek :3

Sepupuu ada datang . Kecoh la jugakk rumah tuhh ! Yeahh haha :D
Lagi2 dgn sepupu yg annoying sangat tuh :'3 Tak habis2 sakat aku -_-
K dia panggil Sakianh " ARTIS " k pelik r :'3

Lepastu diorang asik ejek " Budak Hot " Erk..k bengang . Dia panggil depn makcik , pakcik , ayah ibu , ehh semua lerr .. haha .. hurmm
Tapi Isnin diorang balik . K sedih la jugak .. I miss the moment :')
Kalau kita panjang umur kita jumpa lagi eh ? Insya Allah :*

Hurm ..bosan la juga kdok rumah . Buat kerjasekolah yg betimbun mcm gunung eh  ? -_-'
 Ergg .. Redha je laa :'(
Lepastuu laptop rosak ! Arghh ;'(
Susah la sikitt nk buat kerjasekolah .. Hurm . Sedih sngt ! -_-'
Kene guna lappy ayah :(
Bawak dari bilik ke bilik .. haha . Berat nyaa :'3

Hurm .. Raya tahun ni membosank.. bosan ! BOSAN BOSAN BOSAN ! K redha je laa..
Apa kita buat ? On9 je laa ..
K bosann an ? :(

Diulangi bosan ! bosan ! Bosannn !!
Erghh ... malas nk cite panjang2 . Raya nnti main mercun elok2 sikitt tau :3
Haha .. Sakinah pon main mercun . K best sangat ! Auww :p
Tapiii takut la jugakk rasa nak main tuhh .. First time . Im girl . Trololo ~

K byeee :3

Wednesday, 7 August 2013

Selamat Hari Raya -Nursakinah Nabilah

Hye . Assalammualaikum :*

1 Syawal is beggining :*
So , tahun ni raya kat sini jek :(
Hurm , x balik kpg r . Kpg kita ngn rumah dekt jek ^^

Tahun depn ? Insyaallah kat Sabah :'*
Hurm :D

So , Nursakinah Nabilah Binti Mohd Norman ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin
Puasa penuh tak korang ? haha -_-
Ok :*
Tak baik ponteng2 tatauuu :p
Hahaha ._.

Ok ,so harini nk amik gambar ramai2 with my annoying cousins .. Haha
Semalam degr takbir rasa tenang hati kita :*

Ok so ? Semua dah buat persiapan ? haha . Dah dah dah ? Baju raya korg warna apa ? Cantik x ? :3
Hahaha ..
Kuih semua dah sedia ? Dah ? Dah ? hahaha

Haha . Kbye :*

Tuesday, 6 August 2013

Ugut yg kejam :3

Apa ? Hari Khamis raya ? *jerit*

Ok :* Raya raya -_-
Ecited nak raya xD

Tengok tajuk plz >.< Hurm . siapa yg ugut Sakinah ? siapa siapa ? Ibu Sakinah yg ugut kita -_-
Ok kenapa ? ok Sakinah ni anak yang baik , pandai , rajin , solehah :p
HAHA . Ok , Sakinah ni 24 jam internet :p

And so .. semua orang mesti sibuk kemas rumah kan ? Mesti !! ok , Ibu & ayah sibuk kemas rumah Sakinah kemas laptop :3
HAHA .. Then ibu bebel2 , ibu simpan internet :3
So x boleh on9 la :'(

Pergh , so harini penat la jugak tolong ibu . Tapi curi2 tulang jugak :v
Gosok baju , cuci pinggan , lipat baju . K semua tuh dah berpengelaman xD

Ok kata nk jadi anak solehah ? HAHA
Tapi tdkam tolong tu ikhlas tau ? :P
Hurmm ..

Sekarang dah boleh on9
yeahh :p

So korg ? Bju raya warna apa ? Cantik x ? Hehe
Sakinah tahun ni warna oren mrah ;)
Oh ok bye :*

Sunday, 4 August 2013

Kebosanan melanda

Yeahh malam2 gini memerlukan sedikit aktiviti untuk menghilangkan kebosanan :p
Ok ... apa dia???

Amik gambar banyak2 la -.-
Wakakaka :p
Sebab nak tunggu azan maghrib memang lama . Hurm :'/


K ni yg semalam . Dah upload kt fb dah :')
Berapa LIKES ? Kita punya LIKES skittt jek . Hurm , 43 gituu r :3

Ni pon semalam . Tapi tudung tukar Y.Y


Kebosanan U.U

Budak perempuan bila nampak kamera laju jek . Wakaka ~
Kalau kat sekolah pantang nampak cermin , betulkan tudung . Mesti kene nampak perfect

#Fakta Pelajar Perempuan
Perempuan akan stress bila tudung dia masih tak ok walaupon telah dibetulkan banyak kali

Bukan nak bajet cantik kepe , cumaa .. Kita mestilah nampak kemas sepanjang masa . Orang pon selesa ngn kita :')
Kalau serabai selalu , adakah orang yang nak rapat ngn kita ? Lagi satu ! Mesti jaga kebersihan .. Islam pon suruh kita jaga kebersihan kan ? :')

Btw , cikgu sekolah Sakinah mcm tau2 jek pelajar SMK Taman Nusa Damai ni memerlukan cermin . Wakaka ;p
Kalau kat sekolah Sakinah , sepanjang jalan tu ada cermin ;)
Jadi kalau nk pergi kantin , tandas , mesti jumpa cermin . Sebelum masuk tandas dah jumpa cermin dulu dahh :p

Tapi ila jarang guna sebab ila ada bawak cermin jugak ><
Mini cermin nama dia >< Kita yang beri nama dia :p

Sikit2 cbetulkan tudung . Over bebenoh -_-'
bukannya apa , tudung ni kadang2 nk tunjuk belang di ngn angin ek ? Haha . Gitu pulak --'

Kalau ikutkan peraturan , cermin tak boleh bawak auww :*
Tapi peraturan Sakinah boleh jepp :p

Tapi masa tuh , masa tgh jwb periksa PISA , ila lupa nak masukkan cermin dlm penselbox . Dahlah cermin ila cover depn dia comell jek . Gambar katil . Wakaka :p
Kene pulak masatuh ckg disiplin yg masuk ? Huargh ??? Apa yg berlaku ??
Tgh komfiden nk jwb ni  , masa tinggal bpe jek minit lg . Kejap lagi ckg lalu sebelah . Dia berhenti then ambik cermin Sakinah dia kata " Ni benda "

Sakinah diam jekk sambil senyum :')
Dia bukak cover depan tuh dia kata " Larhh cermin pon nak bawak jugak , hishhh .. Hurmm ~ "
Ckg x marah pon . HAHA .. Nasibb baik :p
Kalau x habis RM2 Sakinah melayang ~

Hahaa . Kbye :*

Saturday, 3 August 2013

Kerja sekolah

Owhh , korang yg maish bersekolah tuh . Hurm , mestilah ada kerja sekolah -_-'
Lagi2 yang UPSR , PMR , SPM !
Hurm .. jangan tanya la kat Sakinah . Memang berlambak . Tadi tak de kerja nak on9 baru jek lepas off9 td . Hurm , then .. masa nak buat nih ! Cari pensel tekan pulak tak de . Mungkin tertukar dgn kawan sama kelas pagi td . Hurm .. Sakinah td ada darjah khas :') so penat la *Penat sangat*

Pastu nak cari correction tape pulak dah habis ! Perghh >< Baru berazam nak siapkan td ! Boleh raya jek ;p HAHA
Malas nak buat lepas raya ==
Almaklumlahh semangat thn ni . thn lepas raya Sakinah UPSR . So x enjoy sangat . Sikit2 belajar belajar belajar ! So..raya tahun lepas memBosan kann ==
Lepastuh ada kelas tambahan . Ermm ..
K lupakan je la . Dah lepas ! I freedom now *lah pulak*

Nak suruh ayah pergi tolong belikan correction tape ayah pulak gi masjid . Hurm .. esok baru balik :')
Hurmm ..
So , kalau nk buat kene pakai pen . Kalau salah tulis ? Nap padam pakai apa ? Air liurr ? Pftttt
So , tertangguh la kerja kita tadi . Hurm :(

Hurm .. Kerja sekolah Sejarah sampai unit 11 :3
Geo 1 bab tuh buat nota . Darjah has lagi kerja rumah . Hurm ..
So , mana mana ? Hurm ==

So , insya allah nak siapakn esok r :)
Berazam . Tekad dalam hatii nih . Hehehe .

So , malam gini on9 je la . Alang2 tuh dengar lagu raya . Wow  wow :p
Mercun dah berbunyi dah tuh .. haha :')

Ok bye . Nanti insyaAllah Sakinah update lagi la . Hurm :')
#Line Lembab

Hurm . K byee :*
Jangan lupa buat kerja sekolah tau :p

Friday, 2 August 2013

Dah berbaik :*

Ok soo tengok tajuk r bro :p

Ape yang dah berbaik tuh ? Ok baca sini -> SINI
So . Yeah kita dah berbaik ngn BFF yg kita sayang sngt tuh :*
Hahaa .. Baik cenggitu jek . Tiba2 tegur :')
Tapi yang paling sporiting diorang kan kan kan !!! >< Huuargghh . Terhalu sangat  beb !

Syafika ni seorang yang mahir melukis , mewarna , pandai :')
Dia lukis cantik2 untuk Sakinah . Wargh , terharunya dapat :D

Dia tulis " sorry "
Tapi memag cantik r .. Perghh . Lepastu Ain tunjuk kan kat aku sambil buat muka comel & anoyying diorang tuhh :3
HAHA
I love you guyss :*
Sekarang dah berbaik dahh dgn diorang :D

Tapi td ada lagi salah faham . Tapi sekejap jek r :3
HOHOO :P
Itu la kawan . Kejap baik kejap gaduh kejap bla bla bla .. Biasa la kan kan ?? :p
Aku ni asik kene bahan jek kat sekolah . Sedih seyhh . Sebab aku ni KUAT TYPO ! Ok ? Arghhh -..-
Apa masalah aku ni hah ? -.-
Arghh

So aku nak buat penyelesaian :')
Kbye :*