Pages

Tuesday, 29 October 2013

Ini cabaran aku. Aku halangi dengan tabah. Aku redha.


Tengok tajuk aku. Seriez aku cakap. Tajuk aku kali ini MACAM gempak jek. lol *sangat*

Hye. Banyak tol cabaran aku untuk bulan ini. Haha. Kelakar pon ada. Sabtu aku ngangis. Ahad aku ngangis. Ngangis ni bukan gembing. Tak semestinya. Ngangis bagi perempuan itu lumrah.

Aku moody semenjak dua menjak ni. Hari Sabtu aku nangis. Ahad aku nangis. Sedih sedih. Aku ada masalah tersendiri. Semua orang ada masalah kan? Kan ? Kan? :'(

Ya Allah, aku redha. Aku redha. Aku redha.

Masa mula2 aku ajak Ain pergi foyer. Aku cakap ngn dia rasa mcm nak nangis tau. Sedihh siaaa :'(
Aku sabar je la... sabar je la.. Memang sedih. Sedih :'(
Aku luahkan semua apa ayng aku rasa kat Ain . Orang len tengok nya. Peduli apa.

Then aku cerita kat Alya, Syafika.
Kitaorang cerita punya cerita , Syafika ckp ckp "Temankan aku nak gi kedai buku." So aku pergilah temankan Syafika. Sekali, tengah cakap2 ni air mata akhirnya turun... lega rasanya. Haha.
Pelik an?
Tapi tak pe ahh. Aku lega. Aku suka. Yeah . Yeah. AKhirnya kelaur jugak air mata aku. Tak sangka. Suka :p

Then aku peluk Syfika. Aku luahkan...... Syafika pon membebel. Aku dengar jek. lol
Then Syafika kata "Berhenti. Nanti orang nampak." Aku pon kesat air mata aku. Hm :')
Aku happy jugak ada kawan yang sedia mendengar, memahami. Aku gembira. Aku suka kawan yang sekarang. Benci kawan yang talam. Benci benci :'(

Aku bagitahu la Ain yang aku nangis. haha. Excited ni. Trololo . Ain dah tercengang jek. Lagipon Ain busy buat PBS dia, so dia x lyn aku sangat. Hohoo :v
Pelik pelik.

Aku bagithau Alya. Alya dah pelik je la. Gembira pulak aku. Syafika dekah jekk -_-
Then .... aku tetibe nangis lagi. Tibe2. Aku ingtkn dah tak nak dah. Mcm terpaksa .... tibe2 keluar. Hm :(

Aku terus peluk Alya. Alya dok sebelah aku masatuh. Aku peluk la dia. Dia tengah baut kerja PBS BM. Aku kacau dia kot. Sorry dear . Sorry :(

Aku berazam suatu hari nanti aku nak dia thau apa yang aku rasa, Ini azam aku. Azam yang begitu membara. Lol -_-

Tapi Alya x marah kot. Haha ok :3
Syafika cakap "Pehh, x nangis kat aku."

Ayat tu mcm pelik. haha. Tapi.... tapi... tapi aku terharu. aku sayang diorang. Aku nak diorang sahaja. Aku saayng diorang. Aku rasa aku x boleh la tanpa kawan2 aku. Ya Allah..........

Aku tahu aku lemah. Aku tahu............
Aku tahu.......
Sesungguhnya aku redha ini cabaran buat aku. Aku redha ya Allah :'(

Aku hina . Yer aku hina. Hina sangat. Dugaan aku. Aku sabar..........
Aku sedih betul.........
tapi aku nampak happy. Yer happy. Aku happy. Aku FAKE SMILES :')

Ya Allah, aku terima cabaran ini ya Allah. Mungkin ini yang terbaik.

Im okay dear. Trust me. Im ok :')

Aku tak perlukan kawan talam. Kenapa sekarang banyak kawan talam? Hm :')
Harap jek pandai, tp x fikir. Ya Allah :')
Aku redha....

Saturday, 19 October 2013

Hari Raya Aidiladha ♥

Ok :3
Hari ni bpe haribulan??? 19/10/2013 right?
Hari raya bile? Dah lama an? Lol

Sebenarnya, aku dah lama nak update tapi itulah..... sebok an? Sebok apa? Sebok layan fb, keek. Hahaha
Ok ni nak cite la nih.

Raya hari selasa an?

Isnin
Keluarga aku datang rumah Mama Julie (makcik). Kitaorang gotong royong kat rumah dia. Rumah dia belakang rumah kitaorang jek. So kitaorang jiran+sepupu lah..... Emm ? Pon boleh :p
So makcik aku masak2 apa semua. aku pon tolong itu lah inilah... tp aku sekejap jek tolong sebab aku tak tahan :3
Sebab pa? Sebb sepupu aku annoying ! Asik kacau aku jek. Jentik lah. Pukul la -..-
Tak mcm ape je an... aku makan jek kt situ. Tros balik.
Then aku baut muka ngantok depan makcik pakcik aku semua :p
Hahahaha..... So faham2 la diorang xD

Malam tuh...
Mcm biasa , ayah aku jadi ketua kat keluarga tuh walaupon ayah aku adik :3
Means, ayah aku jadi imam gitu lah :3 Dalam babII agama ni, ayah aku pegang :v
Nak kata ayah aku halim, emm... entahlah. Tp ayah aku ni jenis yang berilmu lah org dia. Bukan apa ...
So , kitaorang takbir la dlm rumah ramai2.
Mula2 ayah aku, then adik aku, then Firas. Firas form 2. Sepupu yang baik ngn aku. boleh lah.. tp kadang2 annoying jugak. Suka gak cari pasal ngn aku -.-'
So time dia takbir jek , yang abg sepupu aku gi senyum2 .. madahh -.-
Aku time tuh rasa nak sengih jugak la tp aku thn takut kene marah ngn makcik pakcik aku -.-
Tak baikkk tau! -.-'

Selasa
Makanan aku datang ! Lol *teruknya :3
Sedapp ! Semua ada.. mcm hari raya. Memang pon :3
Ok aku sempat bergamabr jugak. Alhamdulillah.
Tp ngn family x de lah.. Masing2 sebok an. Lagipon pakcik aku tuh tukang sembeli lembu ...
So yang udak2 semua ikut je la tengok lembu, kerbau pe semua...
aku pon nak balik sebab malas , nnti aku kene sapu lah ape lah :3
Owhh.... and memg betul aku kene sapu xD
Emm :(
Aku ni kan rajin......


See? Im happy dear :*

Saturday, 12 October 2013

Study


Heyy :)
Tadi study lagi. Haish. Study la sangat. Tapi betul la. Study untuk forum. Pening untuk berfikir..... sunguh pening. sungguh menyakitkan :'(

Derita hidup. HAHAHAHA. Poyo nya ayat. Dituju kan untuk sapa? Untuk........ PBS ! Pbs la kawan yang paling aku sayang. I love love love love love so much :'>
Tapi kitaorang akan pergi tinggalkan dia bila habis PBSMR . Sorry tapi itu yang aku inginkan. Lol
Oi ! Fikir ni drama kepe? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Lawak nya. Tepukan gemuruh. Ok pape jek.

Kitaorang malas nak fikir. so kitaorang just copy jek. Geo blum siap :(
Hish.....hm. Macam mana ni? Hmm :'(
Kitaorang punya grup tak de idea act...... HAHAHA. Feeling owesome :'>

Aku tak sempat bergambar dgn Ain. Tapi tak pela. Dia mcm tergesa-gesa jek. hmm . Ok
Aku sempat ngn Alya jek. Alya comel comel comel xD
Tengok kan. Comel an? HAHAHA. Dah tahu dah.
* Bajet comel *


Entah kenapa ni gelap, putih lah. HAHA pelik camera aku -,-
Peduli orang kata . Asalkan aku bahagia. Tak kacau hidup kau pon. Kan? :*
Pass sikit.

Gembiranya aku. Tapi hanya dalam gambar :')
Hati? HAHAHA.


Kalau nak tahu, kitaorang tak kuat. Memang tak kuat. Kitaorang perempuan mesti menangis. Sebab apa? Sebab masalah. Sebab dugaan. Sebab ini semua dah ditakdirkan tuhan. Kita sebagai manusia kene lalu semua dugaan dengan tabah. Allah sengaja turunkan semua dugaan tu untuk melihat sejauh mana hambanya :')

Kalau nak tahu, orang yang banyak ketawa itulah orang yang paling banyak menangis.
Aku memang orang yang ceria. Yer ... aku ceria. Ceria di rumah, sekolah, di mana mana sahaja. HAHAHA -_-

Menangis? HAHAHA. Aku? Hm................................................. of course la aku pernah. Hish. Itu dugaan kan?

Aku kena tabah. Apa2 pon. Aku bersyukur sebab masih ada orang yang nak berkawan dgn aku. Alhamdulillah. Semua orang mesti ada orang yang tak suka. HAHA. Aku pon.

Aku ada kawan aku. Kawan yang caring,penyayang, faham perasaan, pandai, comel, cantik, baik. Kadang2 , aku just nak hidup aman jek. Tapi bole ke? HAHA. Lupakan......

Setelah di crop :p
Asal putih pulak? Jangan tanya aku. Aku guna camera murah jek :(
Hish......................
Pape pon. Tudung tak betul. Tralalala XD
Pape pon. Aku happy . Happy .

Gambar di atas seperti orang happy sahaja. HAHAHA.
Pape pon , aku bersyukur. Alhamdulillah.

Aku nak kawan aku yang dulu. Yang baik bukannya jahat. Nak yang dulu bukanlah sekarang. Aku nak kawan aku yang okay bukannya gedik terlalu. Nak yang dulu......

Wednesday, 9 October 2013

Us ♥


Hye :)
Update blog lagi xD

Tadi ... sebenarnya. Haish.. aku x de mood senanya. Hm :'(
Entah kenapa aku tak de mood. Sedih la ......... eh dah kenapa tetibe sedih? Hm :')
Haha .... pasal kawan tikam belakang. Haha :') Ok tukar topik

Act, sebenarnya mintak tolong ain siapakan kerja sekolah aku :p
Haha ... just sengaja jek kot :p
Tak de la. Act, aku tak tahu nak buat tu mcm mana. Ain punya dah siap. Aku memang seriez tak tahu. Aku buat pon tengok mcm mne. Ade la jugak tengok sikit xD

Aku seriez tak tahu mcm mne nak buat. So , kitaorang buat la. Tadi dia datang ngn Nurin. Kawan dia. Aku ngn Nurin x rapat sangat. Biasa2 sahaja. Kitaorang gosip, ketawa, berbual. Haishh :p
Whatevaaa ... aku sayang ain :*

Memang semua x siap kerja sekola. Pelik pelik :p
Mereka semua tidur dengan laptop, fon. Haha... biasalah. Budak2 zaman sekarang. Generasi Y katakan :p


Look ? Kirin aku. Kanan Ain :*
Photographer : Aku lahh xD
Aku sayang dia :D


Aku comel kot xD Trololo ! Bajett comel sementara! Haha. Dua dua comel :'>
Photographer : Aku !


Serabai -.- Okbye :3


Ni Ain! Comel kan dia? Hahaha :p

Wa sayang kat dia :p
Haha .. sayang sebagai kawan sahaja. Kitaorang kenal sejak darjah 5 lagi. Kitaorang kenal pon , tegur gitu jek. Haha :p

K bye :)

Thursday, 3 October 2013

Hari Sukan di skkm


Hyee .. Harini kita penat sangat :(
Sebab apa? Sebab jalan kaki sampai ke sekolah. Jauh? Boleh tahan la. Sekolah rendah iaitu sekolah lama aku. Aku pergi dengan Yana. Tengah jalan2 dah sampai jalan nenas, tiba2 ingat pulak , aku tak bawak duit. Hm kesian kan? Kesian sangat. Aku berhenti kan jalan. Aku "Alamak! Aku lupa bawak duit!" Yana "Kene patah balik lah ni?" Aku "Eh tak payahla. Jauh la." Aku "call ayah aku la suruh bagi" Yana "Oh ok"

Bila dah call , kitaorang tunggu kat satu simpang. Simpang tuh dah nak dekat dah dengan sekolah. Tunggu la ayah aku hantar . Lama la jugak ayah aku nak sampai. Kejap lagi dengar bunyi motor. Orang yg bawak motor tu tegok kitaorang then dia wiwit wiwit. Apa namanya? Lol

Orang yang wiwit wiwit tuh remaja. Aku rasa budak sekolah Pg2 . Gituu lah. Entah entah tp aku memang tak tahu. Lepastuh geng2 dia tengok jek kitaorang. Yang kau ngn Yana "Habislah!!" Yana "Dia pergi sana lah. Dia tak datang sini." kejap lagi orang tuh datang kat tempat kitaorang an. PErgh ..aku memang tak pandang sanalah. Takut. Yang Yana pergi pandang diorang. Aku dah dedoh dah an.

Remaja tuh "Buat apa kat sini?" Diorang mcm nak usha la. Haha. Fikir aku layan la? Sorry lah. Memang tak la. Yana "Jawablah" Aku *buat muka tak nak jawab*
Remaja tuh "Sombonglah. Jomla pergi" Diorang terus pergi jauh2. Hm .. aku dah selamat.

Then ayah aku sampai beberapa minit kemudian. Lega!! Bengang jek duduk kat situ --'
Ayah aku bagi RM10. Banyak la jugak. Aku excitd gila nak masuk sekolah ni. Dah masuk, sekolah aku berubah! Yeah .. makin cantik . Dinding kitaorg makin cantik. Berwarna warni. Dataran kitaorang pon dah ubah suai. Memang gempak la.... tapi tapi tapi tadi kan bila aku jalan ngn kwn2 aku kan, budak2 semua tengok kitaorang mcm lain macam. Diorang jeling lah, badi lah, tengok jek lah. Hish. Tengok orang macam tak puas hati. Hormat la kitaorang sikit, kitaorang ni senior kau :v

Bla bla bla. Hahaaa .. Hm. Macam2 ada, aku kalau boleh nak habiskan duit aku. Lapar sangat. Belum sarapan lagi. Hm. Beli itulah beli inilah. Meriah la suasana kat sekolah tuh.. tapi tapi tapi ... budak2 kat sana mcm kurang ajar sikit :3 Gua bukan nk kutuk sekolah gua tapi hakikatnya ... aku tenogk semu degil2. kalau zaman aku sekolah , kalau kita buat benda yang merepek seperti menyepak botol. Ayat poyo aku dah keluar dah. Hm...

Ada budak tuh sepak2 botol, then cikgu nampak , cikgu marah lah kan? Cigku "Hey! Awak buat apa ni?" Budak tuh dengar tapi x endah. Diorang teruskan bermain sepak2 botol tuh. Yang cikgu tuh malas nak layan cikgu tuh biarkan jek. Mungkin cikgu nak cepat kot. Lagipon masa cikgu jalan , jalan dia macam laju. Budak tuh buat tak tahu jek. Itu yang aku x boleh except -_-'

Kalau zaman aku lah, kene marah kitaorang akan diam,bengang,malu , so kitaorang berhenti la baut kerja merepek tuh. Tp diorang ? Mcm x de ape2 jek berlaku. See , budak zaman sekarang. Aku pon pelik. Ceh , aku cakap ni mcm aku ni baik sangat jek an? Haha .. tak delah. Sekurang-kurang nya depan cikgu tu kita buat la baik, bila cikgu dah tak de kat tempat tuh , kau nak sambung , sambung je la. Aiyokk , bakal doktor dah beri nasihat ni -_-'

Tapi seriez , kitaorang rindu kan sekolah lama. Hm. Aku tneogk makin teruk. Sedih aku dengar. Budak2 darjah enam pon ajet2 bagus jek depan kitaorang. Yang paling x boleh except, diorang pegang2. Hm dah macam budak menengah dah aku tengok. Ya Allah ....
Aku harap sekolah tuh akan sentiasa jadi yang terbaik :) Amin ~

Aku senanya pergi situ nak bergamabr dgn cikgu lama aku. Tapi hakitkatnya , kitaorang yang amil gmbr sendiri2 . Lol . Faham x ? Kitaorang posing habis la. Hahaa ..
Ambik gambar dgn sendiri sendiri la . Macam2 . Tapi aku seronok harini. Haishhh -_-'


Aku dengan Syafika. Aku control comel .Ayu ayu gitu . Hm , tudung aku ni , ada masanya dia sihat , ada masanay dia sakit. Hm . Buat perangai eh tudung? Lol
Nasib kat sini kitaorang ok :*
Im happy ... ni kitaorang bergambar depan ex kelas kitaorang iaitu 6C2 :')
Ya Allah , masuk jek kelas tuh , aku tersenym senyum seorang. Rasa mcam aku kembali zaman masa aku darjah enam jek. Aku ingat masa aku kene piat telinga dgn Cikgu Roy :) Ya Allah , aku rindu tu semua.


Yang budak dua orang tu kitaorang tak kenal langsung!! Tibe2 jek sibuk nak bergamabr dgn kitaorang. Hm... layanakn sahajalah xD
Sabor je la. Budak budak an? Hahaa . Tapi diorang ni mulut pon boleh tahan jugak . Haish -_-

Hyee . Yana candid . Tralala . Yer la tuh -_-
Muka aku happy sangat. Tralala . Sebelah tuh Syafika. Dia buat apa tah -_-

Ok sekian ..
Bye bye :)

Tuesday, 1 October 2013

1 October

Hye :)
Assalammualaikum. Sekejap jek dah masukk bulan 10 . Harini Budak PMR periksa :)
Goodluck dear :)

Hmm semalam sunyi sangat sekolah kiaorang. Mana x senyap jek, kalau dah 4 KELAS sahaja ! Hm ... semalam Alya bawak Fon ! Hahaa .. bestnya!
Mcm2 gaya kitaorang posing :)

Tapi tapi tapi ..... hm .
Kitaorang baru lepas belajar Sains, so kitaorang nak naik atas la.
Nik "Sakinah, aku ada bende nak cakap sikit" yg lain semua pandang termasuk Fatiha. Nik nampak jek Teha pandang terus x jadi dia nak bagitahu . Aku "Apa?" Nik "Takde pape lah. Nantilah."

Sampai jek atas Nik pegang tgn aku. Dia jalan slow2. Yg kawan2 aku jln kedepan , tinggal aku ngn Nik jek kt belakang.

Nik pergi kat tembok library tu tengok kwn aku semua dah masuk. Nik pon bagitahu lah aku.
Bla bla bla
Itu rahsiah. Secret . Hm ....

tak sangka kan? Kawan yg aku percaya selama ni, kwn yg rapat dgn aku selama ni, yg baik gila ngn aku selama ni, rupanya .... hm :)

Ya Allah .. ini dugaan. Aku kene tabah. Walau pape pon , dia kawan aku . Aku kene sabar. Aku kene redha. Aku x boleh ckp terus terang kat dia. Hm. Ya Allah kuatkan la semangat aku untuk semua ini Ya Allah.

Kitaorang tgh berbual.. Teha ade ket belakang kitaorang. Dia ckp "Oi masuklah" Aku ngn Nik terkejut. Mungkin dia x dengar kot. Hm .. kalau dia dengar bagus jugak. Hm
Aku ngn Nik "Ok ok . Jap lagi." Lepastuh Teha pergi masuk library . Aku ngn Nik cepat2 habiskan cerita tuh. Lepastuh aku masuk library tengok kwn2 aku yg lain tgh bergambar. Aku baru lepas happy , kejap lagi ... hm

Kejap lagi, aku dengar cerita tuh aku terus mcm x percaya . Hm :'(
Sedih k sedih! Ya Allah ....

aku masuk jek terus ngangis. Tak sangka. Aku terkejut. Ada jugak kawan yang mcm gitu :(
Aku masuk jek Syafika pulak masuk, dia kata "Weh Alya panggil, dia ajak bergambar" Aku dah tutup muka aku ngangis. Syafika pon pelik . Pastu Nik pulak masuk . Nik nampak aku ngangis. Dia pujuk aku.
Dia kata "Sabar Sakinah" Syafika yg x tahu cite pon tanya la kitaorang "Weh pesal?"

Aku diam jek .. Nik kata rahsiah. Tak lama kemudian geng aku pulak masuk. Fika ngn Nik merupakan geng aku jugak. Cehh poyo jek ayat aku xD

Diorang semua pelik ... diorg pon tanya la asal .. Hm .
Aku nk baitahu tp Teha ada situ. Tak boleh. alya ni rapat ngn teha. So .. aku mcm pelik sikit nk bgtahu... hm
Aku ... dirog semua mcm x sabar jek nak dgr cerita .

aku ajak Syafika,Nik,Ain pergi kat luar. Kitaorang berborak pasal bende tuh. aku malas nak cite. Biar Nik jek yg citew.. Bla bla bla.

Aku x sangka. Aku sabar jek la. Aku redha.
Ya Allah.... kenapa? Kenapa? Kenapa? Kenapa?
Patutnya bulan ni aku happy K! Hm sedih :'(

aku nak yg dulu ......................... aku nak yg real. Aku nak yang jujur.
Persahabatan yang jujur. Memang kadangkala kita annoying tapi kita masih boleh bertahan kan? Hm
Sedih sedih ._.

Aku x de mood . Hm

Dear wehh , plzz ubahh perangai kau. Jgn buat aku cam gini. Jgn buat aku ngn kawan aku cam gini. Hm sedih sedih :'(

Kbyee :')