Pages

Tuesday, 1 October 2013

1 October

Hye :)
Assalammualaikum. Sekejap jek dah masukk bulan 10 . Harini Budak PMR periksa :)
Goodluck dear :)

Hmm semalam sunyi sangat sekolah kiaorang. Mana x senyap jek, kalau dah 4 KELAS sahaja ! Hm ... semalam Alya bawak Fon ! Hahaa .. bestnya!
Mcm2 gaya kitaorang posing :)

Tapi tapi tapi ..... hm .
Kitaorang baru lepas belajar Sains, so kitaorang nak naik atas la.
Nik "Sakinah, aku ada bende nak cakap sikit" yg lain semua pandang termasuk Fatiha. Nik nampak jek Teha pandang terus x jadi dia nak bagitahu . Aku "Apa?" Nik "Takde pape lah. Nantilah."

Sampai jek atas Nik pegang tgn aku. Dia jalan slow2. Yg kawan2 aku jln kedepan , tinggal aku ngn Nik jek kt belakang.

Nik pergi kat tembok library tu tengok kwn aku semua dah masuk. Nik pon bagitahu lah aku.
Bla bla bla
Itu rahsiah. Secret . Hm ....

tak sangka kan? Kawan yg aku percaya selama ni, kwn yg rapat dgn aku selama ni, yg baik gila ngn aku selama ni, rupanya .... hm :)

Ya Allah .. ini dugaan. Aku kene tabah. Walau pape pon , dia kawan aku . Aku kene sabar. Aku kene redha. Aku x boleh ckp terus terang kat dia. Hm. Ya Allah kuatkan la semangat aku untuk semua ini Ya Allah.

Kitaorang tgh berbual.. Teha ade ket belakang kitaorang. Dia ckp "Oi masuklah" Aku ngn Nik terkejut. Mungkin dia x dengar kot. Hm .. kalau dia dengar bagus jugak. Hm
Aku ngn Nik "Ok ok . Jap lagi." Lepastuh Teha pergi masuk library . Aku ngn Nik cepat2 habiskan cerita tuh. Lepastuh aku masuk library tengok kwn2 aku yg lain tgh bergambar. Aku baru lepas happy , kejap lagi ... hm

Kejap lagi, aku dengar cerita tuh aku terus mcm x percaya . Hm :'(
Sedih k sedih! Ya Allah ....

aku masuk jek terus ngangis. Tak sangka. Aku terkejut. Ada jugak kawan yang mcm gitu :(
Aku masuk jek Syafika pulak masuk, dia kata "Weh Alya panggil, dia ajak bergambar" Aku dah tutup muka aku ngangis. Syafika pon pelik . Pastu Nik pulak masuk . Nik nampak aku ngangis. Dia pujuk aku.
Dia kata "Sabar Sakinah" Syafika yg x tahu cite pon tanya la kitaorang "Weh pesal?"

Aku diam jek .. Nik kata rahsiah. Tak lama kemudian geng aku pulak masuk. Fika ngn Nik merupakan geng aku jugak. Cehh poyo jek ayat aku xD

Diorang semua pelik ... diorg pon tanya la asal .. Hm .
Aku nk baitahu tp Teha ada situ. Tak boleh. alya ni rapat ngn teha. So .. aku mcm pelik sikit nk bgtahu... hm
Aku ... dirog semua mcm x sabar jek nak dgr cerita .

aku ajak Syafika,Nik,Ain pergi kat luar. Kitaorang berborak pasal bende tuh. aku malas nak cite. Biar Nik jek yg citew.. Bla bla bla.

Aku x sangka. Aku sabar jek la. Aku redha.
Ya Allah.... kenapa? Kenapa? Kenapa? Kenapa?
Patutnya bulan ni aku happy K! Hm sedih :'(

aku nak yg dulu ......................... aku nak yg real. Aku nak yang jujur.
Persahabatan yang jujur. Memang kadangkala kita annoying tapi kita masih boleh bertahan kan? Hm
Sedih sedih ._.

Aku x de mood . Hm

Dear wehh , plzz ubahh perangai kau. Jgn buat aku cam gini. Jgn buat aku ngn kawan aku cam gini. Hm sedih sedih :'(

Kbyee :')

1 comment:

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)