Pages

Thursday, 3 October 2013

Hari Sukan di skkm


Hyee .. Harini kita penat sangat :(
Sebab apa? Sebab jalan kaki sampai ke sekolah. Jauh? Boleh tahan la. Sekolah rendah iaitu sekolah lama aku. Aku pergi dengan Yana. Tengah jalan2 dah sampai jalan nenas, tiba2 ingat pulak , aku tak bawak duit. Hm kesian kan? Kesian sangat. Aku berhenti kan jalan. Aku "Alamak! Aku lupa bawak duit!" Yana "Kene patah balik lah ni?" Aku "Eh tak payahla. Jauh la." Aku "call ayah aku la suruh bagi" Yana "Oh ok"

Bila dah call , kitaorang tunggu kat satu simpang. Simpang tuh dah nak dekat dah dengan sekolah. Tunggu la ayah aku hantar . Lama la jugak ayah aku nak sampai. Kejap lagi dengar bunyi motor. Orang yg bawak motor tu tegok kitaorang then dia wiwit wiwit. Apa namanya? Lol

Orang yang wiwit wiwit tuh remaja. Aku rasa budak sekolah Pg2 . Gituu lah. Entah entah tp aku memang tak tahu. Lepastuh geng2 dia tengok jek kitaorang. Yang kau ngn Yana "Habislah!!" Yana "Dia pergi sana lah. Dia tak datang sini." kejap lagi orang tuh datang kat tempat kitaorang an. PErgh ..aku memang tak pandang sanalah. Takut. Yang Yana pergi pandang diorang. Aku dah dedoh dah an.

Remaja tuh "Buat apa kat sini?" Diorang mcm nak usha la. Haha. Fikir aku layan la? Sorry lah. Memang tak la. Yana "Jawablah" Aku *buat muka tak nak jawab*
Remaja tuh "Sombonglah. Jomla pergi" Diorang terus pergi jauh2. Hm .. aku dah selamat.

Then ayah aku sampai beberapa minit kemudian. Lega!! Bengang jek duduk kat situ --'
Ayah aku bagi RM10. Banyak la jugak. Aku excitd gila nak masuk sekolah ni. Dah masuk, sekolah aku berubah! Yeah .. makin cantik . Dinding kitaorg makin cantik. Berwarna warni. Dataran kitaorang pon dah ubah suai. Memang gempak la.... tapi tapi tapi tadi kan bila aku jalan ngn kwn2 aku kan, budak2 semua tengok kitaorang mcm lain macam. Diorang jeling lah, badi lah, tengok jek lah. Hish. Tengok orang macam tak puas hati. Hormat la kitaorang sikit, kitaorang ni senior kau :v

Bla bla bla. Hahaaa .. Hm. Macam2 ada, aku kalau boleh nak habiskan duit aku. Lapar sangat. Belum sarapan lagi. Hm. Beli itulah beli inilah. Meriah la suasana kat sekolah tuh.. tapi tapi tapi ... budak2 kat sana mcm kurang ajar sikit :3 Gua bukan nk kutuk sekolah gua tapi hakikatnya ... aku tenogk semu degil2. kalau zaman aku sekolah , kalau kita buat benda yang merepek seperti menyepak botol. Ayat poyo aku dah keluar dah. Hm...

Ada budak tuh sepak2 botol, then cikgu nampak , cikgu marah lah kan? Cigku "Hey! Awak buat apa ni?" Budak tuh dengar tapi x endah. Diorang teruskan bermain sepak2 botol tuh. Yang cikgu tuh malas nak layan cikgu tuh biarkan jek. Mungkin cikgu nak cepat kot. Lagipon masa cikgu jalan , jalan dia macam laju. Budak tuh buat tak tahu jek. Itu yang aku x boleh except -_-'

Kalau zaman aku lah, kene marah kitaorang akan diam,bengang,malu , so kitaorang berhenti la baut kerja merepek tuh. Tp diorang ? Mcm x de ape2 jek berlaku. See , budak zaman sekarang. Aku pon pelik. Ceh , aku cakap ni mcm aku ni baik sangat jek an? Haha .. tak delah. Sekurang-kurang nya depan cikgu tu kita buat la baik, bila cikgu dah tak de kat tempat tuh , kau nak sambung , sambung je la. Aiyokk , bakal doktor dah beri nasihat ni -_-'

Tapi seriez , kitaorang rindu kan sekolah lama. Hm. Aku tneogk makin teruk. Sedih aku dengar. Budak2 darjah enam pon ajet2 bagus jek depan kitaorang. Yang paling x boleh except, diorang pegang2. Hm dah macam budak menengah dah aku tengok. Ya Allah ....
Aku harap sekolah tuh akan sentiasa jadi yang terbaik :) Amin ~

Aku senanya pergi situ nak bergamabr dgn cikgu lama aku. Tapi hakitkatnya , kitaorang yang amil gmbr sendiri2 . Lol . Faham x ? Kitaorang posing habis la. Hahaa ..
Ambik gambar dgn sendiri sendiri la . Macam2 . Tapi aku seronok harini. Haishhh -_-'


Aku dengan Syafika. Aku control comel .Ayu ayu gitu . Hm , tudung aku ni , ada masanya dia sihat , ada masanay dia sakit. Hm . Buat perangai eh tudung? Lol
Nasib kat sini kitaorang ok :*
Im happy ... ni kitaorang bergambar depan ex kelas kitaorang iaitu 6C2 :')
Ya Allah , masuk jek kelas tuh , aku tersenym senyum seorang. Rasa mcam aku kembali zaman masa aku darjah enam jek. Aku ingat masa aku kene piat telinga dgn Cikgu Roy :) Ya Allah , aku rindu tu semua.


Yang budak dua orang tu kitaorang tak kenal langsung!! Tibe2 jek sibuk nak bergamabr dgn kitaorang. Hm... layanakn sahajalah xD
Sabor je la. Budak budak an? Hahaa . Tapi diorang ni mulut pon boleh tahan jugak . Haish -_-

Hyee . Yana candid . Tralala . Yer la tuh -_-
Muka aku happy sangat. Tralala . Sebelah tuh Syafika. Dia buat apa tah -_-

Ok sekian ..
Bye bye :)

2 comments:

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)