Pages

Tuesday, 21 July 2015

Sakinah turns 15

Hye guyss ! So today im officially 15 years old. Wuhuuuuu alhamdulillah. Sannah helwah to me wuhuuuu. Terima kasih kepada yang wish (PADAHAL SIKIT JE ORG WISH BAJET MCM RAMAI JE YG WISH PUIH. SYOK SENDIRI GUYS HUHU) Hm sedih sedih. Hm hambar hm hambar ......

Expectations



And the reality .......................... hm kbye 

Dah tu je aku nak bagitau. Harini birthday aku hehehehe. 
#Sakinahturns15
#Sakinahmasihmuda
#Sakinahsado
#Sakinahgoodluck pt3

Saturday, 18 July 2015

Raya pertama & raya kedua


Assalammualaikum ! Selamat hari raya korang ! Mohon maaf andai terkasar bahasa, terkecik hati, terasa, sentap dan seerti dengannya. Haih dah lama nak update blog tapi asyik malas je nak tekan publish :p Wah cepatnya masa berlalu ! hmmmmmm yg sedihnya, dah nak pt3 dan aku masih mcm pftttt :p

Raya tahun ni aku raya dekat sini je. Dekat johor je haha. Raya tahun ni, aku tak berapa nak excited dan tak berapa nak tak de mood sangat nak beraya. Faham tak? Mood raya tak berapa nak on tapi yeah still excited luls. Tak yah faham hahaha. Raya pertama dengan keluargaa tersayang. Raya tahun ni aku raya dengan jubah weee. Warna tahun ni ialah turqoise muahahaha. Sebenarnya...tujuan aku update blog ni ialah sebab nak upload gamabr je. Malas la nak nak taip panjang2 kahkah. 

Jangan kecewa dan ketawa guys tengok gambar aku ye hahahaa pfttt. Banyak selfie gedik kekeke.

Raya pertama

 kereknya muka aku hahaahaha! Diam! :p

 haih still nampak belang aku T.T hmmmmm 
 dengan ibu <3

 aku suka gambar ni agagagagaga :p

 aduh fake smile seh hahahaha

 awkward smile hahahaha
 look that im so fab hahahaha :p
 monopod wefie time ! 

 Sooooo ! Ni part cousin. Act ramai lagi tapi ni je mampu masa tu. 











 what am i doing lulssssss. Ok aku nak lap minyak kat muka aku senanya tau. hmmm



Sorry guys kalau ade gambar sama. Aku main pilih je masa tu kekekeke

Raya kedua





So its look likes dress but is not. And it is Jubah. Im in love with this jubah <3 terasa bagaikan diriku princess cewah poyo muahahaha





 hahahahahahaha sebab happy sangat kot


Thank you so much adik ku sebab amek kan gamabr ni kahkah. Even dia tak ikhlas, aku tetap paksa dia amekkan gambar. Boleh tahan dia gambarnya even ade lah yang mcm pfttttt -,-' Tq sekali lagi, syabil. (nak kene mention nanti dia hmm fhm2 je la eaaa hahaha)

Maaf sekali lagi. Selamat hari raya guysss <3

Thursday, 18 June 2015

Hari sukan 2015



Ni cerita throwback. Jangan ingat aku se-tenang mcm dalam gmbr kat atas tu ok ._. So.......hah bengangnya bila ingat hari sukan haritu. Aku tulis ni pon dlm keadaan org tak tentu arah ekeke. Dan aku tulis untuk masa hadapan aku cewah. Tahun ni punya hari sukan memg hambar sehambarnya. Lagi hambar dari daun yg berterbangan tu lol. Aku tak paksa korang gelak. 

Tahun ni aku tak tau kenapa aku beria nak masuk kawad. Bila dah masuk tu, menyesal nya ya Allah. Kenapa tah aku masuk. Konon nak juara lagi la tuh puih. Aku masuk. Ramai la jugak org yg pernah kawad masa 2013 tu tak de tahun ni. Semua org tau bila masuk kawad aku rasa penat gila dan sunburn. Ye aku memang hitam masuk lagi hitam hahahaha. Belang kat muka aku time form 1 pon tak hilang lagi apatah lagi thn ni punya belang kan. Hm tp still hitam. Sejujurnya, semua porduk yang hangat diperkatakan org tu aku dah guna kecuali collagen yg mcm minum2 tu belom pernah lah. Qu puteh ke Aurawhite ke semua jenis yg mcm tu aku belom lagi. Tap kalau yang sapu2 tu dah lah.

Pernah, kwn aku recommand aku guna collagen pebende tah namanya. Member aku sorang tu dulu gelap jugak kulit dia, tp bila pakai collagen yg ni teros jadi putih. Aku ape lagi, beria lah nak try putih ke tak. Sekali makin gelap ade lah. Collagen tu tak sesuai dgn kulit aku agaknya. Dia menambkan aku hitam sedih gila. Sampai tetibe ayah ibu aku tegur "kak asal makin gelap" and i was like....... bila masa aku berjemur ek? Tak de rasanya. Aku syak collagen ni yang bersalah. Sebab ye lah, muka aku tak putih2 jugak. Malah menghitamkan. Haih sakit nya hatikuuuuuuuu

Ok balik pada yang kawad td. So tahun ni dengan sukanya aku jadi commander rumah budiman huhu. Huhu tapi kalah huhu. Sukanya huhu. Puih! Menyesal aku masuk. Menyesal aku berlatih tgh2 panas. Puih puih. HAHAHAHAHA arok an. Masa pagi tu, dalam keadaan yang kelam kabot aku pergi sekolah, aku tak sempat nak sarapan. Aku pulak tak tau kalau tak serapan memg PITAM la kau kat atas padang tu. SEKALI..............aku pitam jatuh terbaring terlantar atas padang huhu. 

Aku tak sangka pulak aku mcm tu sekali. Haih, jatuh je. Chill. Ceh padahal time tu rasa mcm diri kau paling tak berguna kat dunia ni. But yeah, commander jatuh dulu daripada org lain. Keu rasa. Bertambah tambah bengang aku. Kalau kau ade kat tempat aku time tu, aku pasti kau tak nak datang sekolah lagi. Lalu pon tak nak lah. Tapi apakan daya, tak boleh nak buat mcm tu. Kat drama ke kat movie ke biasa ade scene pengsan lah ape lah kan, masa aku kecik dulu, aku teringin sngt nak pengsan. Apa lah perasaan pengsan tu agaknya ye. Sekali kau, aku kene time aku jadi commander pulak tu ya Allah. 

Masa tu tgh panas tp pagi lah kan. Matahari depan mata, cahaya dia masuk dalam mata aku membuatkan aku silau. Aku tunduk je. Aku perati je org ni bagi taklimat lama2 kt depan tu. Aku sabar. Bajet mcm boleh bawak pergi jauh je lulzz. Time tu perut aku rasa lapar sngt dan rasa mcm nak muntah. Tak tau kenapa. Tapi yang penting, peluh aku banyak keluar gila. Mcm aku tgh cuci muka aku kau tau tak? Sampai ade kakak tu tegur "Awak ok tak? Muka awak tu merah" mcm tu lah lebih kurang ayat dia. Lepastu dia kipaskan aku hahahaha. Mcm raja uolsss. Ok sambung. Masa tgh rasa cm nak muntah tu, aku punya kepala ni rasa mcm nak pecah. Dia punya berdenyut lain mcm tau. Panas aku pon lain mcm je. Aku tutop la mata sebab aku rasa mcm entahlah, rasa mcm org tak betul pon ade lol (kali pertama pitam kan. cerita gebang sikit lol) Time aku tutop mata tu aku teros nampak HITAM je. Bukan aku yg hitam ok T.T tapi pandangan aku nampak hitam. Tak nampak ape2 tapi nampak hitam je. Tapi sekejap je aku nampak hitam mcm lebih kurang 2 3 saat je. Sekali mata aku terbukak sikit2, nampak rumah sukan sebelah tgh dok2 pandang2 aku. Suara pon tak dgr sangt. Dengar sayup2 je. Then 2 kakak ni tgh papah aku. Aku tanya lah dia "kita pitam ke?" Soalan spontan aku tanya ni. Soalan baladah pon ade. Aku punya soalan la aku pergi tanya kakak tu. Dah lah aku menyusahkan dia hahaha. Kakak tu tak jawab maybe dia tak dgr kot. Then aku dgr kakak tu ckp dgn kakak lagi satu "terkejut aku tengok dia terbaring tetibe" OK SAH AKU PITAM UOLSSS. Time tu aku rasa mcm nak berlari satu padang time VIP tgh bagi ucapan. Aku rasa mcm give up. Aku ckp ngn kakak tu "masuk lah baris balik, kita boleh jalan sendiri". Dia pon akur dgn arahan aku. Aku masuk je stesen rumah budiman, yg si asfa ni pergi gelak2 kan aku sebabaku jatuh dulu dari yg lain. Kwaja kau. Aku ingat kau sampai bebila lol. Dia punya gelak tu dah lah cm "HA HA HAHAAHAHA" sampai tercekik cekik dia ketawa. Sebab time tu dia tgh makan. Haih aku pasrah................

Masa aku kawad tu, tak de sorang pon member aku datang. Sorang demam, sorang balik kampung sorang malas. Elok sngt lah tuh hahahahaha. Aku malas je nak petik nama diorang, nanti mulalah bukak cerita aku depan member aku nanti pastu bahan aku huhu. Tapi biasanya bila member aku bahan aku, aku akan cuba mengelak takpun aku bahan dia balik lulzzzz. So im win lololololo. Aku ni memg jenis mcm tu. So diorang mesti menyampah sikit dgn perangai aku ni hehewww. 

Ok dah the end. Pengalaman mematang kan aku kahkah.

Ramadhan 2015


Lama betol tak update blog ni. Rindu rasanya. Sangat. Disebabkan ayah aku rampas laptop aku haritu, so aku tak boleh nak ber-blog lagi hahahaha. Mana tak kene rampas, org belajar nak PT3 aku online. Entahlah bila nak insaf. Nak tunggu apa tah ni. Masa tu aku nak update pasal hari sukan. Tak pe la aku tangguh kan la. Nanti aku update. Bila ingat lah hahahaha. Sekarang ni aku dah dapat balik laptop aku sebab aku ckp dgn ayah aku 'aku nak guna buat kerja geo'. Eh tapi aku tak tipu ok, ni betol2. Bila aku rasa bosan baru aku bukak youtube ke baca blog ke hahaha.

Ramadhan datang lagi. Syukur alhamdulillah aku masih berpeluang sambut untuk tahun 2015 ni. Kalini aku puasa dengan buku huhu. PT3 kan kahkah. Ceh tetibe je. Padahal tak hadap buku sngt ekekeke. Hari ni hari pertama ramadhan. Jatuh pada hari khamis. Dan................ dugaan bulan ramdhan ni ialah aku kene siapkan kerja khusus GEOGRAFI DENGAN SEJARAH ! OK

Masa first2 aku dengar cerita PT3 kene buat kerja khusus ni aku dgr mcm senang je. Hak eleh tulis2 je kot. Apa ckg bagi buat je lah. Kemain engko riak aku time tu. Sekarang ni, hah amek kau. Rasakan. Power tak power dia punya kerja tu. Kene buat borang soal selidik then tanya responden. Responden tu mcm tanya2 org lah. Naik pening aku mula buat bende ni. Lepas solat zohor aku baru mula buat sebb aku ingatkan senang dan cepat je siapkan bende ni. Sekali........ hah ok. Aku dah mula rasa mcm nak tidur sambil online (lol kalau boleh). Dan asyik nak bukak peti ais je sebab stress ekeke. Tapi tak makan pon. Tak baik ponteng puasa. 

Peh, pening kepala aku buat 'kajian lapangan' geo ni weh. Aku rasa mcm penat menulis hahaha. Maybe sebab aku malas kot hahaha. Lepastu bila dah buat tu aku rasa mcm ragu2 pulak kerja aku ni. Entah betol ke tidak formatnya. Reddha je lah. The moment bila ade taklimat pasal geo tu aku dah rasa dup dap dup dap. Tak tau kenapa tah. Mcm dedoh, mcm tak.

Dah masuk bilik auditorium dah ni, wah heaven. Ceh tak la heaven sngt. Tapi taklimat aku ni lama la jugak. Dua jam gitu. Dari pukul 1.30 sampai 3.30 gitu. Every words that teacher said, aku tulis dengan penuh tekun. Tak berckp dgn kwn langsung. Dia tanya pon aku buat dek. Hah jahat tak aku HAHAHA. Sampai gitu sekali engko. Tapi still tak dapat nak buat jugak kerja ni sekarang! -_-' Aku ni jenis yang kalau aku tgh focus ke, busy ke, aku tak pandang atau layan kalau org tu panggil kecuali dia panggil aku banyak kali sampai suara dia mcm nak marah hah time tu aku baru pandang hahahaha. 

Walaupe pon, aku masih tak nak pt3. Tak nak. Tak nak. Tak nak. Aku tak ready lagi T.T

Sunday, 12 April 2015

Benar ke Salah?



Apa tujuan hidup ni sebenarnya? Untuk meneruskan hidupan yang dalam keadaan gelap atau terang? Kenapa mesti pilih jalan hitam untuk keperluan? Apa kata orang? Untuk apa tipu? Keadaan sebenarnya tenang, tapilah datang lah kau mengacau jalan orang lain :') Tapi kenapa? Perlu ke? Mesti ke? Betul lah orang kata "sepandai pandai tupai lompat akhirnya jatuh juga ke tanah" 

Entry aku kalini bukanlah untuk sesiapa hanya sekadar luahan. Semua orang buat salah. Semua orang berdosa. Dosa dengan orang, apa lagi dengan Allah. Ya Allah, tak terkira. Mungkin sebesar lautan? Mungkin lebih? Allahu. Allah utuskan orang yang kita sayang untuk kita belajar menghargai.  Untuk kita belajar menerima hakikat suatu hari nanti. Sedih hati ni Allah saja yang tahu. Apa kata hati? Depan orang? Belakang orang?

Entry aku kalini lain sikit. Macam nampak putus cinta? Tak. Tak langsung. Sebenarnya pasal persahabatan. Kenapa Allah aturkan hidup kita berjumpa dengan sahabat? Sebab qada dan qadar :') Aku tak pernah niat nak putuskan hubungan sebab aku sayang persahabatan. Dah banyak memori tercipta. Dah banyak kali jugak timbul perasaan dendam, iri hati tapi semuanya aku cuba elakkan sebab aku percaya ni hanyalah kerja syaitan untuk pengaruh kita manusia yang lemah ni. Apa tugas kita sebagai kawan? Menghianati? Berdendam? Bersangka buruk? Fitnah?

Entahlah. Sejak aku masuk sekolah menengah ni, banyak jugak pengalaman pahit datang. Mestilah kan. Semua orang ada cabaran masing2 kan. Cuma kita je yang pandai control atau tak. Masalah itu datang, belom sempat masalah selesai, timbul lagi. Tak pe, sabar. Allah menguji kita. Sabar kan separuh dari iman. Kekuatan dan ketabahan datang dari Allah. Semuanya dari Allah. Kadang2 kita kene belajar bersyukur. 

Kalau rasa diri kita tak bersalah, kenapa nak mengelak. Kenapa macam orang bersalah? Banyak persoalan yang berada di minda banyak juga tanda tanya dan juga kata kerja. Nampak mcm lirik lagu tapi ye memang la lrik lagu. Aku petik sikit cewah. Boleh search google untuk maklumat lanjut. 

Apa kau rasa kalau orang tu curi hak kita? Apa kau rasa weh. Apa kau rasa? Lagi2 hak kau tu kan hak yang sangat kau perlukan. Hak yang memang berharta. Orang yang kita sayang hadiahkan contoh ayah kita sebagai hadiah harijadi kita? Sebagai tanda kasih sayang ayah dengan kita? Weh kenapa. Kenapa buat aku macam ni?

Ustaz dengan ustazah kata, siapa kita hendak salahkan takdir. Mana boleh salahkan takdir. 
Baiklah, Aku faham. 

Kalau dulu berenam janganlah berlima. Kenapa mesti nak hancurkan hati yang sudah sebati. Even annoying sekali pon, bersabarlah. Nak buat mcm mana kan? Kita pon bukannya bagus sangat pon. Kita pon orang anggap annoyying jugak kan. Even kita tak buat salah pon kan. 

Cukuplah sekali kita jatuh lubang. Jangan jatuh lagi. Kita belajar dari kesilapan. Belajar melupakan masa lalu. Masa yang tak akan kembali. Masa yang hanya diliputi dalam memori. Hanyalah memori untuk kita bercerita kepada orang.

Imam Al Ghazali mengumpulkan semua murid muridnya. Lalu Imam Al Ghazali bertanya "Apa yang paling jauh dengan diri kita di dunia ini?" Murid murid ada yang menjawab gunung la bumi lah negara china lah. Lalu Imam Al Ghazali berkata semua jawapan yang diberikan benar. Tapi yang paling benar sekali adalah "masa lalu" Naik lah apa kenderaaan sekali pon, tidak akan samapi jugak. Wallahualam. 

Sudahlah, belajar memaafkan orang lain. Jangan berdendam lagi.

Tuesday, 31 March 2015

Dah takdir


Bismillahirrahmanirrahim.  Ambik masa betol nak update blog. Tajuk pon mcm hm je. Tak tau nak letak tajuk apa. Esok sekolah dan aku takot nak ke sekolah. Entahlah. Rasa nerves sangat kot. Nak cerita masa hari jumaat haritu. Cikgu kasi bawak phone kat sekolah masatu. Masa jumaat tu ade maraton. Lebih kurang macam kelas tambahan. Act, sebelom ni pon aku pernah bawak phone. Aku letak dalam beg sebab poket boleh nampak an. Lagi satu, aku punya seluar tuh tak de poket. Pernah haritu letak dalam poket, jatuh phone aatas lantai sekolah. Kau rasa. Naseb jatuh dekat ngn member pompuan. Classmates 2 ratna. Gelabah nak amebek balik. Dah lah time tu waktu sekolah. Ok berbalik pasa cerita. Masa jumaat tu, aku bawak phone letak dalam beg. Bukan apa, sebab dah biasa letak dalam beg. Laipon time tu aku pakai seluar sleck. Poket nya kecik. Tak muat letak phone. So letak ladalam beg. Dan berharap tak de kes mencuri. Tak terfikir pon phone tu akan hilang sebab dari form 1 kot aku letak dalam beg. 

Waktu rehat semua orang turun. Then naik rehat aku dah rase dedoh2 nak bukak beg aku balik. Mana la tau phone aku hilang kan. Aku memang sentiasa naik awal. Entah kenapa tapi aku memang jenis yg naik awal ke kelas. Ok balik ke ke cerita. Bukak je. Check, ok phone aku hilang. K

K hilang.


Wayar kat otak aku ni mcm putus sikit. Aku panic. Of coz la panic phone aku hilang. Phone kesayangan. Phone yang sentiasa dengan aku.  Oleh sebab panic, aku jalan mcm org gila. Jalan tak tentu arah. Jalan ke depan ke belakang. Check lagi beg aku. Betol ke hilang? Check lagi, lagi dan lagi. L memang sah sah la hilang. Aku jalan ke depan ke belakang. Air mata pon dah bertakong dah ni. Aku tak tua nak buat cemana aku ckp dgn nurin ngn maryam. sebab dia je dekat ngn meja aku masa tu. 

"Awak phone kita hilang?"
"Hah?? Biar betol" *diroang buat muak terkejut*
"Iyer kita letak dalam beg."

Then im crying. Lol aku tak tau kenapa mungkin sebab diorang buat muka terkejut tu kot so aku panic aku menangis. Btw, aku ni jenis yang gembeng, cengeng. Tau tak? Kuat nangis. Yes i am. Aku tak boleh lah kes kes mcm ni, cerita sedih ke, kene marah ke, kene maki, kene kutuk ke. Aku ni jenis yg sensetif. Tapi tak la sensetif sangat. Jarang sentap cuma aku keluarkan air mata untuk kesentapan aku tuh. Faham tak? Annoying kan. Well aku dari kecik lagi memang mcm ni. So kene faham lah, Aku teros nangis tutop muka atas meja. Huhuhu mcm org gila. Weh, phone hilang kot. PERTAMA KALI DALAM HDUP. Kau rasa? Ssbab selama ni aku tak pernah hilang phone then KAT SEKOLAH PULAK TU? LOL LOL LOL 

Bila dah nangis tu, aku fikir apa yg akan berlaku. Ayah aku? Ibu aku? Org sekeliling? Me? My pic? My password? Semua tu aku fikir kau tau tak. KAU TAU TAK? Aku ni jenis yg bila marah aku speaking. Idk but ye aku speaking. Aku nangis je lah. Emosi tak terkawal. Mcm org gila. Mata jadi sembab. Bila fikir balik, kenapa lah aku jadi mcm tu. Kenapa. Kalau lah boleh patah balik masa. Allahu. Budak lelaki kelas aku naseb baik sporting. Tak kisah sangat tp diorang hormat la. 

Haih, sabar je lah dengan dugaan. Sekarang ni pon aku online guna laptop. Em.... tapi kalau nak update blog memang guna laptop kan? Phone boleh tapi mcm tak biasa je lah haha. And kekadang rasa kalau penting sangat nak bukak wechat ke ape ke aku rembat phone ayah aku, ibu aku, adik aku. Weeee bestnya kahkah. Semua aku ceroboh. Kekadang tengok dulu line clear ke tidak, kalau clear ape lagi..... guna lah weee hahahaha. Tapi best pulak hidup tak de phone ni, jalan sana jalan sini lol. Fokus untuk aku belajar pon besar jugak. Tapi bila bosan laptop pulak jadi mangsa hahahaha. Patutnya laptop ni kene simpan nun jauh disana kan? Bila tengoh syok pinjam ibu aku punya phone ke ape kan, nanti ibu tegur "Hm orang tu cuai sangat" hah asyik kene perli je. Hm sabar je lah.

Tapi apa pon dugaan tahun ni lain mcm sikit. Maybe nak pt3 kot. Allah Maha Adil kan :') Tak pe lah, biar orang buat kita jangan kita buat orang. Aku bersangka baik je dengan orang tu. Aku hanya mampu berdoa yang terbaik sahaja..... ceh tapi betol lah. Kita kene sangka baik dengan orang. Baru org sangka baik dengan kita. Belajar redha. Redha tu bila kita tak tanya kenapa. Tapi lama lama dah ok dah. Cuma masih fobia la kot. Aku ni memang jenis cepat fobia entah kenapa. Lagipon first time kan, kat sekolah pulak tu, masa kelas tambahan pulak tu. Aku ni dah lah gembeng ceh mengaku ea. Tak de lah, aku ni jenis yang cepat keluarkan air mata tah ape org panggil kan hahaha. Sikit2 nangis sikit2 nangis gituuu. Puih hahahaha Sado ~

IDOLA 

Tuesday, 24 March 2015

Naseb


Hua hua hua hua naseb ku harini

Apalah nasebku

Oh naseb....

Haih apakah ini semua

Kekuatan oh kekuatan

Harini.....
Aku....
Jatuh.....
Hua hua hua. Im not crying k btw hahahahaha

Eiii poyo jeee ek aku ni hahahaha. Eiii bencinya. Ade ke patut aku tengah gelak2 aku boleh terjatuh kat tangga depan org ramai. Peh bengangnya. Deep. Ni padahnya sebab aku suka ketawakan org bila org jatuh lol terutamanya syafika kahkah. Syafika jatuh adoiiaii aku tak boleh ah. Nanti aku ketawa. Oh memang asal ketawa jeh mesti ke sedih? Emmm. Tapi rasanya aku bergurau kat tangga depan surau sekolah aku tuh haih. Mcm mne boleh jatuh ni. Depan aku tuh dah lah budak kawad. Kau rasa. Haihh bengang beb. Aku jatuh kalau sopan tak pe la jugak. Ni jatuh mcm ape. Pehh power power T.T

Benci aku tangga yang ade kt sekolah ni. Benci hah benci hua. Meroyan kat sini pon boleh heh hahaha. Tak masalahnya bengang tau. Rasa mcm nak pindah sekolah, pindah, negeri, pindah negara. Hah lari teros. Kalau boleh lah, kalau boleh. Nak pindah nak pindah. HAHAHAHAHAHAHAHA

Btw aku update blog ni sebabnya bosan. Cehh kalau bosan pergilah belajar kan kan kan. DAH LA PT3 *ckp dgn diri sendiri* Update ni pon sebab kenangan kan. Kenangan la sangat. Rasa mcm nak tumbuk2 je tangga tu tau. Kelakar ade, benci ade, geram ade, menyampah ade, malu ada. Semua perasaan la ade bila dah bengang ni. Ishhhhh sedih ah hahahaha.

Lapasni tak nak ketawa dan bergurau senda kat tangga ke kat tempat2 yang memberhaya hua hua hua kau rasaaa. Jatuh depan org ramai. Uish malu gila weh. Adoiii

Wednesday, 18 February 2015

PT3 candicates


Sejak tahun ni hidupku semakin busy. Ehhh dah tak yah nak poyo sangat lah kan bhahaha. Busy la sangat. Haih apa nak jadi dengan aku lah ni ya Allah. Pemalas dengan aku ni makin menjadi jadi tau tak. Bila nak belajar tu kemain badan jadi lemah. Hah amek kau haha. Lemah eaaaa. Nak belajar mesti mcm "Nanti lah. Esok lah." Ish hilang la wahai pemalas shuh shuh. Tapi aku sedar aku PT3 haha. Ye sadar sangat. Hm dengar cerita PT3 susah, Fuh kene bangun dan bangkit ni T.T 

Sekolah aku dah mula busy dengan motivasi, seminar, kursus belajar. Aku pon lah kan. Tahun ni aku tau ade periksa besar tp tu lah. Semangat belajar tu awal tahun je. Sekarang heh. Haih macam mana ni T.T Maybe sebab phone. Eh tak! Ni sebab sifat kita la kan haha. Beza gila tahun ni dengan tahun 2012 waktu UPSR aku dulu. Peh dulu kalau UPSR kemain lepas makan study, kalau terrehat ke otak dah mula risau pasal UPSR. Memang aku fikir nak UPSR je lah. Enjoy pon tak de sangat. Memang otak aku tumpu BELAJAR BELAJAR BELAJAR. Sekarang? Hah belajar? Hah ok......... *main phone* bukak instagram, twitter, wechat, whatsapp. Hah bukak segala app yang ade. Rasa mcm nak baling2 je phone tapi dah boleh. Dah banyak kali cuba. Dah cuba jugak nak bagi phone ni kat ayah tapi still tak boleh. Dah cuba dah....... hahahaha alasan semua tu. Alasan. Cukup cukup sudah! Cita cita tinggi, impian pon tinggi. Tapi? Hm. Al fatihah untuk hati kita. Allah permudahkan lah urusan aku. 

Harini terasa nak post pasal hajat aku. Aku dah memang anggap blog ni macam diari. Aku dah guna blog ni sejak aku darjah 6 lagi. Tahun 2012 masatu. Hah lama tak. Sekarang dah 2015. So here we begin. 

*Gambar google*


Siapa tak kenal Fatin Liyana. Famous blogger yang cantik. Dah lah doctor. Bonus tau. Nak jadi macam dia jugak. Cita2 aku memang doctor daripada kecik. Teringin sangat nak pakai coat doctor tu hah. Yang warna putih tu. Nampak smart gila kan kalau pakai. Kalau aku pakai maybe nampak lagi cantik kot :p Aku dulu teringin jadi doctor tapi tak tau sebab apa. Sekarang aku baru tau kenapa (maybe sebab umur aku meningkat?) haha. Aku search google pasal assigment sivik pasal kerjaya. Aku search la maklumat pasal doctor. Sekali engko gaji dia YA ALLAH. BOOOOMMMM RM6000 - RM10000. Peh kau rase. So gaji dia ya ALLAH haih kaya kaya. Tahun lepas la, aku tengok cerita korea ni lakonon song ji hyo dengan mamat spe tah kan. Tajuk dia emergency couple. Cerita dia pasal doctor. Lepastu ade lah satu dialog lelaki tu cakap dengan kawan dia "I like this coat. Look cool for me" Dari situ aku berfikir macam mana kalau aku pakal ye? Wah mesti best kan. Mesti cantik cool gilaaaa! Cerita emergency couple tu best. Suka gila  tengok. Cerita tu pasal doctor kene pulak minat aku. Kene dengan cita2 aku kan. 

So lepas dah jadi doctor ni, aku fikir lah. Kalau dah jadi doctor mesti ade gaji yang banyak. Bila dah ade banyak duit. Kita nak buat apa? hmmm *fikir* Aku mula berfikir sejak aku mintak kat ayah aku satu barang yang mahal gila dan aku rasa mcm tak mampu. Bukan tak mampu cuma keluarga aku bukannya orang senang. Aku pulak bukan jenis yang mintak teros je dapat. Atleast aku bersyukur kan. So kat situ aku fikir yang kan bagus kalau aku ade banyak duit. Mintak je apa semua dapat. Bestnya! Heaven. Tapi dengan duit tu aku nak buat apa ye?










Memang sengaja post gambar banyak2 kasi besarkan. Bagi semnagat sikit nak berjaya. Aku memang suka traveling. Oh ye suka sangat. Teringin sangat nak pergi korea, jepun, usa. Tempat2 yang menarik. Tapi apakan daya buat masa sekarang belum ade rezeki aku nak pergi lagi. Bestnya kan kalau aku dapat pergi Allahu. Bila agaknya dapat semua ni :') 

Travelling all over the worls is my inspiration to sucess. 

Biarlah apa orang nak cakap, kutuk, hina kita. Tu semua cabaran. Pedulikan orang kata. Yang penting, kita berjaya dunia dan akhirat :')
Tu je la rasanya nak update harini. Memandangkan ade masa kan. Stay happy and enjoy the wolrd.