Pages

Friday, 2 January 2015

2015 exam


Hye ! Macam tak percaya dah tahun 2015. Macam tak percaya dah 2 haribulan harini. Awak saya tak kuatttt *nangis* Oh tahun ni tak boleh buat main2 weh. Bagi aku PT3 tu exam terbesar even dia tak besar sangat dan bagi sesetengah pihak kata senang. Ehhhh senang? Kalau senang alhamdulillah tapi tak pernah lagi kot ade exam senang. Kalau senang tu mestilah jawapan. Kalau susah tu soalan. Hah bagi aku nak tengok jawapan pon susah huh. Amboi kau kemain. Ish sakitnya hati jadi bila apa yang kita nak tu tak dapat kan. Mcm kau target keputusan tu kau konon dapat A lah tapi TIBA TIBA kau dapat C, D and FAIL ! Weh kalau FAIL bagi aku lah kan rasa mcm eiii kenapa bodoh sangat ni kenapa kenapa. Then meroyan then tak de mood then muka masam depan kawan2 kau. Ye la kawan2 kau semua dengan A then kau sorang je tetibe selit FAIL. Lagi2 kalau kawan kau semuanya pandai2 hah lagilah kan. 

Aku punya format final exam form 2 ni dia ikut PT3 tau. Sebelom ni aku jawab exam format PT3 tu ade lah terselit jugak tapi tetibe aku jawab final exam ni kene buat karangan lah, kene buat itulah ini lah. Maksudnya, bende yang kau tak jangka akan keluar tu keluar. What hello??? Sebelom ni aku jawab exam BM tak de buat karangan then tetibe kene buat lah. Dah jadi blurr. Naseb la sempat. Haih pening2. Tapi aku ni sebagai pelajar nak komen2 pon tak de guna jugak kan kalau tak de usaha. Jujur lah, tahun ni aku banyak main jugak. Azam masa aku tahun 2013 untuk 2014 buka kemain nak itu ini. Belajar sesungguh, buat ulangkaji lah ape lah. Sekali awal bulan je ulangkaji. Lepastu lama2 dah krik krik.... Buku pon kemana apa kemana. 

Aku macam tak percaya aku FAIL. Aku fail dalam exam ni sejak aku form 2. Bukan nak bajet pandai or what cuma sebelom ni result aku paling teruk D je la tetibe E teros terkejut berok kau dibuatnya. Naseb tak jadi berok. K tak lawak. Tapi kalau rasa kelakar ketawa la ea. Even that, gagal tak semestinya selama lamanya kan. Usaha tangga kejayaan. belajar dari kesilapan. Aku selalu jugak la amalkan moto moto bila aku tak de semanagat dah nak tengok kertas exam tuh. Asal kertas je stress asal stress je kertas. Huh kemain stressnya tu. Tapi aku paling suka bila aku target C atau D tetibe kau dapat B atau A. Oh seriuslyyy?? Bahagianya time tu kan hahaha. Time tu rasa mcm eh mcm tak percaya. Perasaan bercampur bagaikan rojak. Amek larojak pon boleh la kan.

Azam aku untuk tahun ni aku nak buat azam aku yang tertangguh 2014. Orang kata kalau nak kecoh2 azam kita ni tak jadi? Orang kata bukan aku. Maybe betol jugak kot. Sebab aku tweet mcm2 azam aku masa 2013 untuk 2014. Hah mungkin mungkin. Ni sekadar luahan hati aku sebagai pelajar dan juga anak. Masa aku belajar bagai nak rak dalam bilik tu ayah ibu aku tak masuk pulak bilik aku. Tapi bila aku bukak fon sekejap my parents open the door and said "Hah kerja asyik dengan phone je" Hm sedihnya. Terluka aku kan. Tapi bukan sekali aku pernah kene. Banyak kali. Lagi2 bila dekat nak exam tu. Sebenarnya buakk phone tu nak tengok soalan apa yang keluar untuk exam. Ye la zaman dah maju. Solan banyak bocor kat laman social kan. Tanya je diorang nanti ade je feedback pasal soalan untuk esok kah. 

Ayah said that for PT3 phone will be taken and will give back on friday and saturday. I dont care about the phone but must have food at home. Tetibe english kau hahaha. Tak de saje je test senanya hihi. People nowdays kebanyakan cakap "Tak boleh hidup tak de internet. Tak de phone" Hmm but i was thinking mati ke weh? Hahaha ceh. Aku pernah jugak fon kene rampas sebab ade la kesalahan yang aku buat heee. Seminggu ayah amek fon aku. Boleh je aku hidup. Tengok tv je laa aku sob. Tapi bila tengok tv asyik kene perli je "Aik kakak tengok tv? Jarang nampak tengok tv" Hm aku diam je depan tv tu. Oh sakitnya hati kan. Mentang2 sebab asyik berkepit dengan fon je. Haih sedih keh.

No comments:

Post a Comment

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)