Pages

Monday, 5 January 2015

Siapa amek kitkat aku ?!


Hye ! Tajuk kemain beria eh. Kecoh sangat ek hahaha. Bukannya apa, semenjak ni memang suka makan kitkat. Entahlah kenapa. Uish agaknya memang sedap kot. Mestilah sebab sedapa kan. Kalau tak sedap siapa yang nak kan. Ok ok semalam keluarga aku beli barang dapur. So sementara tunggu ibu beli barang aku dengan adik aku jalan2 la satu pasaraya giant tu hah. Tempat paling aku suka ialah tempat jajan, tempat coklet muahaha. Rasa mcm syurga je kan ceh. Ayah cakap kalau nak pergi barang dapur biar ayah je beli sorang sebab kalau pergi sana barang yang tak perlu dibelinya hah. Bil mahal pulak tu. Oh ayah saya faham ayah hehe. Biasa la kan, mesti beli barang yang kita nak tu lah sampai bil pon mcm gunung lol. Tapi tak la gunung sangat. Bukit maybe. Hm hahahahahahahaha hambar betol 

Bila dah beli katkat ingatkan nak puasa harini. Harini kan hari isnin. Bila dah puasa tu biarkan je lah kitkat dalam peti ais. Bila bangun tengok plastik dah terbukak. Aku rasa mcm nak mengamok je time tu. Dahlah kitkat tu ade 12. Aku kira kira tinggal 10 je?!! Siapa amek. Siapa amek. Siapa amek??!! Pergi bilik ibu dengan jalan yang penuh keegoan, kegeraman. Syaitan membisik suruh mengamok mcm hulk. Aku pon tanya la ibu eh tapi aku tanya ibu lemah lembut ok. Ko jangan salah faham ok. Aku tak tanya kasar2 pon. Aku pon tanya lah "Siapa amek kitkat akak?" Ibu pon jawab "Ibu. Ibu amek 2 untuk bekal nabihah. Nabihah pergi office teman ayah pagi tadi." Lalu aku balas "Oh ok".

Aku tak jadi nak marah sebab aku memang manja dengan adik aku yang bongsu tu, Nabihah. Ceh manja la sangat. Aku selalu jugak sakat adik aku tu. Sikit2 cubit, lempang pon pernah. Eh tapi lempang gurau2 je lah. Bukan betol2. Kalau betol2 memang jahat sangat la aku time tu. Tapi aku ni kakak yang penyang jugak senanya. Hm ok dah. So aku pon letak balik kitkat kat peti ais. Masa nak letak tu aku tengok peti ais tu dah penuh dengan barang2 masakan ibu aku. Aku pon pening nak letak mana. Aku letak je la atas atas barang tu hah. Lepastu ibu aku datang kat dapur ckp "Kenapa letak situ. Nanti orang makan lah. Letak la tempat lain." Aku pon blurr time tu. Ibu aku amek kitkat tu letak kat tempat sayur2. Oh bijak ibu aku. Tapi senanya aku dah banyak kali sembunyikan hak milik aku contohnya jajan or whatever makanan yang aku tak nak kongsi dengan sesiapa. Kedekut kan haha. 


Tik tok tik tok dah malam. Masa untuk berbuka. Hm panasnya cuaca harini. Tapi bila aku tanya adik aku panas ke tak harini dia jawab "Biasa je" Hm aku rasa aku je la yang rasa. Mungkin sebab aku puasa. Air pon tak minum. Masa sahur tu aku minum satu gelas je sebab kenyang sangat. Dah siap makan apa semua, tetibe ayah aku tanya "Eh kakak mana kitkat. Ayah nak jugak." Then aku selamba cakap "Dah habis" Jahat kan aku T.T Kedekut punya pasal. Mohon jangan ikut perangai tak elok ni ye. Memang tak elok sangat T.T Lepastu tetibe ibu aku cakap "Tipu. ade dalam peti ais. Banyak lagi" And i was like "kenapa ibu bagitau hm tsk tsk" 

Kantoi ade coklet keh. Sabow je lah. Dah aku terpaksa kongsi dengan adik aku. Senang cite satu family. Tinggal la ade 5 kitkat je aku pegang T.T Hm tak pe lah. Redha je lah kan. Kitkat je kot. Hm 


No comments:

Post a Comment

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)