Pages

Wednesday, 18 February 2015

PT3 candicates


Sejak tahun ni hidupku semakin busy. Ehhh dah tak yah nak poyo sangat lah kan bhahaha. Busy la sangat. Haih apa nak jadi dengan aku lah ni ya Allah. Pemalas dengan aku ni makin menjadi jadi tau tak. Bila nak belajar tu kemain badan jadi lemah. Hah amek kau haha. Lemah eaaaa. Nak belajar mesti mcm "Nanti lah. Esok lah." Ish hilang la wahai pemalas shuh shuh. Tapi aku sedar aku PT3 haha. Ye sadar sangat. Hm dengar cerita PT3 susah, Fuh kene bangun dan bangkit ni T.T 

Sekolah aku dah mula busy dengan motivasi, seminar, kursus belajar. Aku pon lah kan. Tahun ni aku tau ade periksa besar tp tu lah. Semangat belajar tu awal tahun je. Sekarang heh. Haih macam mana ni T.T Maybe sebab phone. Eh tak! Ni sebab sifat kita la kan haha. Beza gila tahun ni dengan tahun 2012 waktu UPSR aku dulu. Peh dulu kalau UPSR kemain lepas makan study, kalau terrehat ke otak dah mula risau pasal UPSR. Memang aku fikir nak UPSR je lah. Enjoy pon tak de sangat. Memang otak aku tumpu BELAJAR BELAJAR BELAJAR. Sekarang? Hah belajar? Hah ok......... *main phone* bukak instagram, twitter, wechat, whatsapp. Hah bukak segala app yang ade. Rasa mcm nak baling2 je phone tapi dah boleh. Dah banyak kali cuba. Dah cuba jugak nak bagi phone ni kat ayah tapi still tak boleh. Dah cuba dah....... hahahaha alasan semua tu. Alasan. Cukup cukup sudah! Cita cita tinggi, impian pon tinggi. Tapi? Hm. Al fatihah untuk hati kita. Allah permudahkan lah urusan aku. 

Harini terasa nak post pasal hajat aku. Aku dah memang anggap blog ni macam diari. Aku dah guna blog ni sejak aku darjah 6 lagi. Tahun 2012 masatu. Hah lama tak. Sekarang dah 2015. So here we begin. 

*Gambar google*


Siapa tak kenal Fatin Liyana. Famous blogger yang cantik. Dah lah doctor. Bonus tau. Nak jadi macam dia jugak. Cita2 aku memang doctor daripada kecik. Teringin sangat nak pakai coat doctor tu hah. Yang warna putih tu. Nampak smart gila kan kalau pakai. Kalau aku pakai maybe nampak lagi cantik kot :p Aku dulu teringin jadi doctor tapi tak tau sebab apa. Sekarang aku baru tau kenapa (maybe sebab umur aku meningkat?) haha. Aku search google pasal assigment sivik pasal kerjaya. Aku search la maklumat pasal doctor. Sekali engko gaji dia YA ALLAH. BOOOOMMMM RM6000 - RM10000. Peh kau rase. So gaji dia ya ALLAH haih kaya kaya. Tahun lepas la, aku tengok cerita korea ni lakonon song ji hyo dengan mamat spe tah kan. Tajuk dia emergency couple. Cerita dia pasal doctor. Lepastu ade lah satu dialog lelaki tu cakap dengan kawan dia "I like this coat. Look cool for me" Dari situ aku berfikir macam mana kalau aku pakal ye? Wah mesti best kan. Mesti cantik cool gilaaaa! Cerita emergency couple tu best. Suka gila  tengok. Cerita tu pasal doctor kene pulak minat aku. Kene dengan cita2 aku kan. 

So lepas dah jadi doctor ni, aku fikir lah. Kalau dah jadi doctor mesti ade gaji yang banyak. Bila dah ade banyak duit. Kita nak buat apa? hmmm *fikir* Aku mula berfikir sejak aku mintak kat ayah aku satu barang yang mahal gila dan aku rasa mcm tak mampu. Bukan tak mampu cuma keluarga aku bukannya orang senang. Aku pulak bukan jenis yang mintak teros je dapat. Atleast aku bersyukur kan. So kat situ aku fikir yang kan bagus kalau aku ade banyak duit. Mintak je apa semua dapat. Bestnya! Heaven. Tapi dengan duit tu aku nak buat apa ye?










Memang sengaja post gambar banyak2 kasi besarkan. Bagi semnagat sikit nak berjaya. Aku memang suka traveling. Oh ye suka sangat. Teringin sangat nak pergi korea, jepun, usa. Tempat2 yang menarik. Tapi apakan daya buat masa sekarang belum ade rezeki aku nak pergi lagi. Bestnya kan kalau aku dapat pergi Allahu. Bila agaknya dapat semua ni :') 

Travelling all over the worls is my inspiration to sucess. 

Biarlah apa orang nak cakap, kutuk, hina kita. Tu semua cabaran. Pedulikan orang kata. Yang penting, kita berjaya dunia dan akhirat :')
Tu je la rasanya nak update harini. Memandangkan ade masa kan. Stay happy and enjoy the wolrd.