Pages

Tuesday, 31 March 2015

Dah takdir


Bismillahirrahmanirrahim.  Ambik masa betol nak update blog. Tajuk pon mcm hm je. Tak tau nak letak tajuk apa. Esok sekolah dan aku takot nak ke sekolah. Entahlah. Rasa nerves sangat kot. Nak cerita masa hari jumaat haritu. Cikgu kasi bawak phone kat sekolah masatu. Masa jumaat tu ade maraton. Lebih kurang macam kelas tambahan. Act, sebelom ni pon aku pernah bawak phone. Aku letak dalam beg sebab poket boleh nampak an. Lagi satu, aku punya seluar tuh tak de poket. Pernah haritu letak dalam poket, jatuh phone aatas lantai sekolah. Kau rasa. Naseb jatuh dekat ngn member pompuan. Classmates 2 ratna. Gelabah nak amebek balik. Dah lah time tu waktu sekolah. Ok berbalik pasa cerita. Masa jumaat tu, aku bawak phone letak dalam beg. Bukan apa, sebab dah biasa letak dalam beg. Laipon time tu aku pakai seluar sleck. Poket nya kecik. Tak muat letak phone. So letak ladalam beg. Dan berharap tak de kes mencuri. Tak terfikir pon phone tu akan hilang sebab dari form 1 kot aku letak dalam beg. 

Waktu rehat semua orang turun. Then naik rehat aku dah rase dedoh2 nak bukak beg aku balik. Mana la tau phone aku hilang kan. Aku memang sentiasa naik awal. Entah kenapa tapi aku memang jenis yg naik awal ke kelas. Ok balik ke ke cerita. Bukak je. Check, ok phone aku hilang. K

K hilang.


Wayar kat otak aku ni mcm putus sikit. Aku panic. Of coz la panic phone aku hilang. Phone kesayangan. Phone yang sentiasa dengan aku.  Oleh sebab panic, aku jalan mcm org gila. Jalan tak tentu arah. Jalan ke depan ke belakang. Check lagi beg aku. Betol ke hilang? Check lagi, lagi dan lagi. L memang sah sah la hilang. Aku jalan ke depan ke belakang. Air mata pon dah bertakong dah ni. Aku tak tua nak buat cemana aku ckp dgn nurin ngn maryam. sebab dia je dekat ngn meja aku masa tu. 

"Awak phone kita hilang?"
"Hah?? Biar betol" *diroang buat muak terkejut*
"Iyer kita letak dalam beg."

Then im crying. Lol aku tak tau kenapa mungkin sebab diorang buat muka terkejut tu kot so aku panic aku menangis. Btw, aku ni jenis yang gembeng, cengeng. Tau tak? Kuat nangis. Yes i am. Aku tak boleh lah kes kes mcm ni, cerita sedih ke, kene marah ke, kene maki, kene kutuk ke. Aku ni jenis yg sensetif. Tapi tak la sensetif sangat. Jarang sentap cuma aku keluarkan air mata untuk kesentapan aku tuh. Faham tak? Annoying kan. Well aku dari kecik lagi memang mcm ni. So kene faham lah, Aku teros nangis tutop muka atas meja. Huhuhu mcm org gila. Weh, phone hilang kot. PERTAMA KALI DALAM HDUP. Kau rasa? Ssbab selama ni aku tak pernah hilang phone then KAT SEKOLAH PULAK TU? LOL LOL LOL 

Bila dah nangis tu, aku fikir apa yg akan berlaku. Ayah aku? Ibu aku? Org sekeliling? Me? My pic? My password? Semua tu aku fikir kau tau tak. KAU TAU TAK? Aku ni jenis yg bila marah aku speaking. Idk but ye aku speaking. Aku nangis je lah. Emosi tak terkawal. Mcm org gila. Mata jadi sembab. Bila fikir balik, kenapa lah aku jadi mcm tu. Kenapa. Kalau lah boleh patah balik masa. Allahu. Budak lelaki kelas aku naseb baik sporting. Tak kisah sangat tp diorang hormat la. 

Haih, sabar je lah dengan dugaan. Sekarang ni pon aku online guna laptop. Em.... tapi kalau nak update blog memang guna laptop kan? Phone boleh tapi mcm tak biasa je lah haha. And kekadang rasa kalau penting sangat nak bukak wechat ke ape ke aku rembat phone ayah aku, ibu aku, adik aku. Weeee bestnya kahkah. Semua aku ceroboh. Kekadang tengok dulu line clear ke tidak, kalau clear ape lagi..... guna lah weee hahahaha. Tapi best pulak hidup tak de phone ni, jalan sana jalan sini lol. Fokus untuk aku belajar pon besar jugak. Tapi bila bosan laptop pulak jadi mangsa hahahaha. Patutnya laptop ni kene simpan nun jauh disana kan? Bila tengoh syok pinjam ibu aku punya phone ke ape kan, nanti ibu tegur "Hm orang tu cuai sangat" hah asyik kene perli je. Hm sabar je lah.

Tapi apa pon dugaan tahun ni lain mcm sikit. Maybe nak pt3 kot. Allah Maha Adil kan :') Tak pe lah, biar orang buat kita jangan kita buat orang. Aku bersangka baik je dengan orang tu. Aku hanya mampu berdoa yang terbaik sahaja..... ceh tapi betol lah. Kita kene sangka baik dengan orang. Baru org sangka baik dengan kita. Belajar redha. Redha tu bila kita tak tanya kenapa. Tapi lama lama dah ok dah. Cuma masih fobia la kot. Aku ni memang jenis cepat fobia entah kenapa. Lagipon first time kan, kat sekolah pulak tu, masa kelas tambahan pulak tu. Aku ni dah lah gembeng ceh mengaku ea. Tak de lah, aku ni jenis yang cepat keluarkan air mata tah ape org panggil kan hahaha. Sikit2 nangis sikit2 nangis gituuu. Puih hahahaha Sado ~

IDOLA 

No comments:

Post a Comment

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)