Pages

Thursday, 18 June 2015

Hari sukan 2015



Ni cerita throwback. Jangan ingat aku se-tenang mcm dalam gmbr kat atas tu ok ._. So.......hah bengangnya bila ingat hari sukan haritu. Aku tulis ni pon dlm keadaan org tak tentu arah ekeke. Dan aku tulis untuk masa hadapan aku cewah. Tahun ni punya hari sukan memg hambar sehambarnya. Lagi hambar dari daun yg berterbangan tu lol. Aku tak paksa korang gelak. 

Tahun ni aku tak tau kenapa aku beria nak masuk kawad. Bila dah masuk tu, menyesal nya ya Allah. Kenapa tah aku masuk. Konon nak juara lagi la tuh puih. Aku masuk. Ramai la jugak org yg pernah kawad masa 2013 tu tak de tahun ni. Semua org tau bila masuk kawad aku rasa penat gila dan sunburn. Ye aku memang hitam masuk lagi hitam hahahaha. Belang kat muka aku time form 1 pon tak hilang lagi apatah lagi thn ni punya belang kan. Hm tp still hitam. Sejujurnya, semua porduk yang hangat diperkatakan org tu aku dah guna kecuali collagen yg mcm minum2 tu belom pernah lah. Qu puteh ke Aurawhite ke semua jenis yg mcm tu aku belom lagi. Tap kalau yang sapu2 tu dah lah.

Pernah, kwn aku recommand aku guna collagen pebende tah namanya. Member aku sorang tu dulu gelap jugak kulit dia, tp bila pakai collagen yg ni teros jadi putih. Aku ape lagi, beria lah nak try putih ke tak. Sekali makin gelap ade lah. Collagen tu tak sesuai dgn kulit aku agaknya. Dia menambkan aku hitam sedih gila. Sampai tetibe ayah ibu aku tegur "kak asal makin gelap" and i was like....... bila masa aku berjemur ek? Tak de rasanya. Aku syak collagen ni yang bersalah. Sebab ye lah, muka aku tak putih2 jugak. Malah menghitamkan. Haih sakit nya hatikuuuuuuuu

Ok balik pada yang kawad td. So tahun ni dengan sukanya aku jadi commander rumah budiman huhu. Huhu tapi kalah huhu. Sukanya huhu. Puih! Menyesal aku masuk. Menyesal aku berlatih tgh2 panas. Puih puih. HAHAHAHAHA arok an. Masa pagi tu, dalam keadaan yang kelam kabot aku pergi sekolah, aku tak sempat nak sarapan. Aku pulak tak tau kalau tak serapan memg PITAM la kau kat atas padang tu. SEKALI..............aku pitam jatuh terbaring terlantar atas padang huhu. 

Aku tak sangka pulak aku mcm tu sekali. Haih, jatuh je. Chill. Ceh padahal time tu rasa mcm diri kau paling tak berguna kat dunia ni. But yeah, commander jatuh dulu daripada org lain. Keu rasa. Bertambah tambah bengang aku. Kalau kau ade kat tempat aku time tu, aku pasti kau tak nak datang sekolah lagi. Lalu pon tak nak lah. Tapi apakan daya, tak boleh nak buat mcm tu. Kat drama ke kat movie ke biasa ade scene pengsan lah ape lah kan, masa aku kecik dulu, aku teringin sngt nak pengsan. Apa lah perasaan pengsan tu agaknya ye. Sekali kau, aku kene time aku jadi commander pulak tu ya Allah. 

Masa tu tgh panas tp pagi lah kan. Matahari depan mata, cahaya dia masuk dalam mata aku membuatkan aku silau. Aku tunduk je. Aku perati je org ni bagi taklimat lama2 kt depan tu. Aku sabar. Bajet mcm boleh bawak pergi jauh je lulzz. Time tu perut aku rasa lapar sngt dan rasa mcm nak muntah. Tak tau kenapa. Tapi yang penting, peluh aku banyak keluar gila. Mcm aku tgh cuci muka aku kau tau tak? Sampai ade kakak tu tegur "Awak ok tak? Muka awak tu merah" mcm tu lah lebih kurang ayat dia. Lepastu dia kipaskan aku hahahaha. Mcm raja uolsss. Ok sambung. Masa tgh rasa cm nak muntah tu, aku punya kepala ni rasa mcm nak pecah. Dia punya berdenyut lain mcm tau. Panas aku pon lain mcm je. Aku tutop la mata sebab aku rasa mcm entahlah, rasa mcm org tak betul pon ade lol (kali pertama pitam kan. cerita gebang sikit lol) Time aku tutop mata tu aku teros nampak HITAM je. Bukan aku yg hitam ok T.T tapi pandangan aku nampak hitam. Tak nampak ape2 tapi nampak hitam je. Tapi sekejap je aku nampak hitam mcm lebih kurang 2 3 saat je. Sekali mata aku terbukak sikit2, nampak rumah sukan sebelah tgh dok2 pandang2 aku. Suara pon tak dgr sangt. Dengar sayup2 je. Then 2 kakak ni tgh papah aku. Aku tanya lah dia "kita pitam ke?" Soalan spontan aku tanya ni. Soalan baladah pon ade. Aku punya soalan la aku pergi tanya kakak tu. Dah lah aku menyusahkan dia hahaha. Kakak tu tak jawab maybe dia tak dgr kot. Then aku dgr kakak tu ckp dgn kakak lagi satu "terkejut aku tengok dia terbaring tetibe" OK SAH AKU PITAM UOLSSS. Time tu aku rasa mcm nak berlari satu padang time VIP tgh bagi ucapan. Aku rasa mcm give up. Aku ckp ngn kakak tu "masuk lah baris balik, kita boleh jalan sendiri". Dia pon akur dgn arahan aku. Aku masuk je stesen rumah budiman, yg si asfa ni pergi gelak2 kan aku sebabaku jatuh dulu dari yg lain. Kwaja kau. Aku ingat kau sampai bebila lol. Dia punya gelak tu dah lah cm "HA HA HAHAAHAHA" sampai tercekik cekik dia ketawa. Sebab time tu dia tgh makan. Haih aku pasrah................

Masa aku kawad tu, tak de sorang pon member aku datang. Sorang demam, sorang balik kampung sorang malas. Elok sngt lah tuh hahahahaha. Aku malas je nak petik nama diorang, nanti mulalah bukak cerita aku depan member aku nanti pastu bahan aku huhu. Tapi biasanya bila member aku bahan aku, aku akan cuba mengelak takpun aku bahan dia balik lulzzzz. So im win lololololo. Aku ni memg jenis mcm tu. So diorang mesti menyampah sikit dgn perangai aku ni hehewww. 

Ok dah the end. Pengalaman mematang kan aku kahkah.

Ramadhan 2015


Lama betol tak update blog ni. Rindu rasanya. Sangat. Disebabkan ayah aku rampas laptop aku haritu, so aku tak boleh nak ber-blog lagi hahahaha. Mana tak kene rampas, org belajar nak PT3 aku online. Entahlah bila nak insaf. Nak tunggu apa tah ni. Masa tu aku nak update pasal hari sukan. Tak pe la aku tangguh kan la. Nanti aku update. Bila ingat lah hahahaha. Sekarang ni aku dah dapat balik laptop aku sebab aku ckp dgn ayah aku 'aku nak guna buat kerja geo'. Eh tapi aku tak tipu ok, ni betol2. Bila aku rasa bosan baru aku bukak youtube ke baca blog ke hahaha.

Ramadhan datang lagi. Syukur alhamdulillah aku masih berpeluang sambut untuk tahun 2015 ni. Kalini aku puasa dengan buku huhu. PT3 kan kahkah. Ceh tetibe je. Padahal tak hadap buku sngt ekekeke. Hari ni hari pertama ramadhan. Jatuh pada hari khamis. Dan................ dugaan bulan ramdhan ni ialah aku kene siapkan kerja khusus GEOGRAFI DENGAN SEJARAH ! OK

Masa first2 aku dengar cerita PT3 kene buat kerja khusus ni aku dgr mcm senang je. Hak eleh tulis2 je kot. Apa ckg bagi buat je lah. Kemain engko riak aku time tu. Sekarang ni, hah amek kau. Rasakan. Power tak power dia punya kerja tu. Kene buat borang soal selidik then tanya responden. Responden tu mcm tanya2 org lah. Naik pening aku mula buat bende ni. Lepas solat zohor aku baru mula buat sebb aku ingatkan senang dan cepat je siapkan bende ni. Sekali........ hah ok. Aku dah mula rasa mcm nak tidur sambil online (lol kalau boleh). Dan asyik nak bukak peti ais je sebab stress ekeke. Tapi tak makan pon. Tak baik ponteng puasa. 

Peh, pening kepala aku buat 'kajian lapangan' geo ni weh. Aku rasa mcm penat menulis hahaha. Maybe sebab aku malas kot hahaha. Lepastu bila dah buat tu aku rasa mcm ragu2 pulak kerja aku ni. Entah betol ke tidak formatnya. Reddha je lah. The moment bila ade taklimat pasal geo tu aku dah rasa dup dap dup dap. Tak tau kenapa tah. Mcm dedoh, mcm tak.

Dah masuk bilik auditorium dah ni, wah heaven. Ceh tak la heaven sngt. Tapi taklimat aku ni lama la jugak. Dua jam gitu. Dari pukul 1.30 sampai 3.30 gitu. Every words that teacher said, aku tulis dengan penuh tekun. Tak berckp dgn kwn langsung. Dia tanya pon aku buat dek. Hah jahat tak aku HAHAHA. Sampai gitu sekali engko. Tapi still tak dapat nak buat jugak kerja ni sekarang! -_-' Aku ni jenis yang kalau aku tgh focus ke, busy ke, aku tak pandang atau layan kalau org tu panggil kecuali dia panggil aku banyak kali sampai suara dia mcm nak marah hah time tu aku baru pandang hahahaha. 

Walaupe pon, aku masih tak nak pt3. Tak nak. Tak nak. Tak nak. Aku tak ready lagi T.T