Pages

Thursday, 18 June 2015

Ramadhan 2015


Lama betol tak update blog ni. Rindu rasanya. Sangat. Disebabkan ayah aku rampas laptop aku haritu, so aku tak boleh nak ber-blog lagi hahahaha. Mana tak kene rampas, org belajar nak PT3 aku online. Entahlah bila nak insaf. Nak tunggu apa tah ni. Masa tu aku nak update pasal hari sukan. Tak pe la aku tangguh kan la. Nanti aku update. Bila ingat lah hahahaha. Sekarang ni aku dah dapat balik laptop aku sebab aku ckp dgn ayah aku 'aku nak guna buat kerja geo'. Eh tapi aku tak tipu ok, ni betol2. Bila aku rasa bosan baru aku bukak youtube ke baca blog ke hahaha.

Ramadhan datang lagi. Syukur alhamdulillah aku masih berpeluang sambut untuk tahun 2015 ni. Kalini aku puasa dengan buku huhu. PT3 kan kahkah. Ceh tetibe je. Padahal tak hadap buku sngt ekekeke. Hari ni hari pertama ramadhan. Jatuh pada hari khamis. Dan................ dugaan bulan ramdhan ni ialah aku kene siapkan kerja khusus GEOGRAFI DENGAN SEJARAH ! OK

Masa first2 aku dengar cerita PT3 kene buat kerja khusus ni aku dgr mcm senang je. Hak eleh tulis2 je kot. Apa ckg bagi buat je lah. Kemain engko riak aku time tu. Sekarang ni, hah amek kau. Rasakan. Power tak power dia punya kerja tu. Kene buat borang soal selidik then tanya responden. Responden tu mcm tanya2 org lah. Naik pening aku mula buat bende ni. Lepas solat zohor aku baru mula buat sebb aku ingatkan senang dan cepat je siapkan bende ni. Sekali........ hah ok. Aku dah mula rasa mcm nak tidur sambil online (lol kalau boleh). Dan asyik nak bukak peti ais je sebab stress ekeke. Tapi tak makan pon. Tak baik ponteng puasa. 

Peh, pening kepala aku buat 'kajian lapangan' geo ni weh. Aku rasa mcm penat menulis hahaha. Maybe sebab aku malas kot hahaha. Lepastu bila dah buat tu aku rasa mcm ragu2 pulak kerja aku ni. Entah betol ke tidak formatnya. Reddha je lah. The moment bila ade taklimat pasal geo tu aku dah rasa dup dap dup dap. Tak tau kenapa tah. Mcm dedoh, mcm tak.

Dah masuk bilik auditorium dah ni, wah heaven. Ceh tak la heaven sngt. Tapi taklimat aku ni lama la jugak. Dua jam gitu. Dari pukul 1.30 sampai 3.30 gitu. Every words that teacher said, aku tulis dengan penuh tekun. Tak berckp dgn kwn langsung. Dia tanya pon aku buat dek. Hah jahat tak aku HAHAHA. Sampai gitu sekali engko. Tapi still tak dapat nak buat jugak kerja ni sekarang! -_-' Aku ni jenis yang kalau aku tgh focus ke, busy ke, aku tak pandang atau layan kalau org tu panggil kecuali dia panggil aku banyak kali sampai suara dia mcm nak marah hah time tu aku baru pandang hahahaha. 

Walaupe pon, aku masih tak nak pt3. Tak nak. Tak nak. Tak nak. Aku tak ready lagi T.T

No comments:

Post a Comment

● Jangan mencarut
● Thanks (•ˆ⌣ˆ•)