Pages

Monday, 22 December 2014

Classmates tahun 2014. 2 Ratna


Hye ! Harini rasa nak update pasal classmates aku untuk tahun 2014 ni iaitu 2 Ratna. Kelas ni degil jugak lah. Kelas mana je kan yang baik hahaha.. Untuk tahun ni kita belajar mana yang baik mana yang buruk. Yang mana tak kenal, kita kenal. Yang mana perangai macam baik tapi senanya tak. Yang disangka perangai buruk tapi senanya okay. So nak cerita perangai masing2 kt 2 Ratna heeee ^^





Ni masa tengah2 tahun. Ni sambutan harijadi kelas 2 ratna. Kitaorang buat kat kantin. Harijadi untuk bulan 1 hingga 6 ak silap. Masa ni  masih dengan guru kelas lama iaitu Ustazah Izzah. Baik ustzah tu. Caring, baik, comel. And kami semua rindu beliau. Ustazah Izzah cuti bersalin start bulan 6 kot sampai bulan 11. Beliau amek cuti teros sampai habis sekolah T.T 
Ni pulak masa akhir tahun. Ni sambutan harijadi jugak. Sambut dekat kantin jugak. Harijadi bulan 7 hingga bulan 12 pulak. Aku lah tu. Aku bulan 7 hahaha. Best la jugak. Melantak habis. Kesah ape orang tegur aku kahkah. Aku makan je. Dah bayar kan lol haha. So cikgu yang kawal ni guru kelas ganti lah. Cikgu Norly. Saje besarkan gambar. Biar nampak semua orang. Act gambar ni tak lengkap. Bukan semua orang ada. Ade yang tak datang sebab sebab tertentu.
Ok nak describe sorang2 pasal 2 Ratna. Nak describe lelaki dulu sebab perempuan maybe panjang kot haha. 

  • Zuhdi -Ketua kelas. Seorang yang pendiam. Tapi.... diam diam dia, dia pandai tau. Dia jugak baik. Kalau aku tertinggal buku ke nanti aku pinjam dia kehkeh
  • Eyus -Orangnya selalu pankai songkok. Mulut boleh tahan jugak. Member gosip dalam kelas kahkah. Masa awal tahun agak awkward nak tegur tapi akhir thaun barulah rapat sikit. Dia faham perempuan. So senang je kalau nak cerita dengan dia. Tak rasa awkward sangat. Dia duduk dekat dengan tempat duduk aku.
  • Azmierul -Classmates aku masa form 1. Rapat tu bolehlah. Pandai. Pandai lukis, cantik lukisan dia tau. Awkward jugak la nak ckp dgn dia. Kalau form 1 tak awkward sebab dia duduk belakang aku je. Tapi tahun ni dia duduk nun jauh di sana. Jauh sangat hahaha. So bila dah lama tak berbual awkward la jadinya kan.
  • Hadi -Paling sycho. Aku benci dia kekadang T.T Dia selalu kutuk aku. Tak selalu lah tapi pernah T.T Bencinya. Err bila ingat balik rasa nak buat silat je kahkah. Tapi.... dia kekadang ok kekadang tak. Selalu merepek. Tapi dia tolong la jugak aku masa KH kat bengkel. Kalau KH kan ade buat kerja ketuk2 kayu gitu. Buat itu la ini lah hah. 
  • Razlieshah -Aku panggil dia Raz. Nama pendek dia. Tak rapat sngt. Dia duduk nun jauh di sana jugak hahaha. 
  • Jong -Dia ni kawan baik dengan zakirin dalam kelas. Geng cikgu selalu cikgu aim kahkah. 
  • Zakirin -Kawan baik kepada jong. Geng cikgu selalu aim. Suara sedap lol
  • Syafiq Aiman -Orang paling tinggi dalam kelas.Agaknya lah haha. Dia sorang je lelaki paling tinggi. Tak rapat dan tak pernah berbual dan bertegur -,-
  • Ammar -Tak pernah berbual, bertegur -,- Ni geng azmierul jugak lah. Idk -,- haha
  • Iskandar -Putih orangnya :3 Hahaha. Tapi dia selalu nyanyi lagu india entah asal dia tu kahkah. Pernah tegur gitu2 je lah. 


  • Suhaina -Penolong kelas. Selalu bertegur. Baik orangnya. Putih weh T.T Pernah bergosip. Geng baik2 dalam kelas. Kalau ade kerja bergroup kekadang dengan dia. Peramah orangnya. Member gosip jugak haha. Budak asrama
  • Adni -Masa awal tahun dia duduk sebelah aku. Lepastu berpisah dengan dia waktu susun meja ikut abad ke 22 tu. heh -,- Member gosip jugak lah. Aku ngam jugak dengan dia. Baik hati. Kekadang gila haha. Kekadang tak siap kerja sekolah dengan dia. Dia cover aku kalau aku tak bawak buku kahkah. Kekadang kitaorang arok. Kekadang berbual sampai tak buat kerja , sampai habis masa cikgu kahkah. Budak asrama
  • Syamimi -Baik orangnya. Peramah. Pelik pon ada haha. Tak rapat sangat dengan dia. Dia semeja dengan aku kalau waktu sains kat makmal. Aku tengok dia punya buku lengkap sampai aku "Weh ni apa. Ni apa jawapan" Kah -,-' Dia ni mcm semua jawapan dia tahu. Hebat kan T.T Sampai aku blank..... -,- Hahaha eh ni describe dia ke aku ni kah! Budak asrama.
  • Afifah -Baik. Peramah. Pelik. Suke bergurau -,- Gurau tak bertempat gitu. Dia kekadang marah aku lepas tu aku pon pelik la asal dia tetibe marah aku so aku buat la muka pelik then dia "Ceh tak de la kita gurau je hahahahaha" And i was like..... hehehe ok ok. Padahal dalam hati ...... ceh tak de lah. hahaha. Dia pernah mention aku kat twitter tanya pakai baju sekolah ke uniform sebab dia tak tau. Aku punya interaction twitter ni pulak bila nak bukak punya lah lambat gila !! So aku tak selalu bukak. Aku ni tak perasan la dia mention aku. Aku masatu tak follow twitter dia lagi. Sekali esok pagi aku check penuh interaction aku dia asyik mention aku jee kahkah! Aku dah dedoh time tu. Sebab dia ni garang jugak orangnya. Aku pon mohon maaf dgn dia, aku slow2 datang kat meja dia sambil buat muka ala ala cute (eiiiiii perasan euwww) hahaha. Mohon simpati. Naseb dia tak marah! Legaaa
  • Que -Member gosip. Member bersubahat. Dia duduk depan aku. Aku selalu cerita dengan dia. Meluahkan cerita dan sebagainya. Masa awal tahun tak rapat sangat dengan dia dah lama2 baru lah rapat. Dia ngam jugak la dengan aku. Pandai jugak. Dia suka buat lawak hambar dengan aku hahaha. Aku pon ketawa je la sambil buat muka yang err lawak sangat -,- hahahaha -,-
  • Izzatie -Member gosip. Ganas. Garang. Powerrrr ! Kah. Member bersubahat. Dia pandai. Pandai KH. Aku ni tak suka dan agak lemah KH. So aku selalu mintak dia ajarkan KH. Dia pulak lemah MATH tapi aku ni tak la okay sngt dgn math tapi boleh lah. Cuma bila exam tu je la kekadang ok kekadang tak. So aku ajar dia MATH. Kitaorang ni mcm saling batu membantu gituu kahkah. Suke bergurau tak beretempat -,- Hahaha. Mulut dia boleh tahan jugak. 
  • Uswatun -Artis. Baik. Peramah. Suara sedap. Cikgu selalu bagi perhatian dekat dia. Tung la kan haha
  • Hidayah Fauzi -Baik. Pendiam. Tukang kutip duit. 
  • Aina Dayana -Baik. Pendiam kot. Kek batik dia sedap !! Ahhh aku suka kek batik T.T
  • Asilah -Member gosip aku. Aku kekadang cerita jugak dengan dia. Dia dalam kelas boleh la bising hahaha. Kecoh kelas dibuatnya. Dan banyak lagi. Ah penat nya menaip T.T
  • Adinda -Jarang bertegur. Cantik orangnya. Budak hot. Mulut pon kuat bising dalam kelas hahaha. 
  • Shasha -Jarang bertegur. Selalu bising jugak dalam kelas. Ahli ahli meriahkan kelas haha
  • Maryam -Mulut boleh tahan. Pernah bergosip dengan dia haha. Pandai
  • Engku -Pendiam. Comel baik cantik. Ayu. Suara comel haha. Pandai.
  • Amira -Member gosip. Dia duduk sebelah aku kalau waktu sains. Rapat dengan dia kalau luat kelas. 
  • Ellysa -Pernah bergosip dgn dia. Ok la dengan dia
  • Syaza -Garang. Selalu teman pergi tandas. Dia hantu cermin. Selalu betulkan tudung depan tingkap haha
  • Hidayah Md Isa -Baik. Pelik. Member gosip. Cerita pasal fashion lol. Dia suka puji aku kahkah! lol 
Yay dah habis !!! Penatnya tangan aku. Makin lama makin pendek aku taip hahaha. Berapa jam dah ni lebih 40 minit kot. Sampai habis running man yang aku tengok ni -,- So classmates tahun ni ok. Yang jauh jadi rapat. Yang tak kenal jadi kenal. Dah la aku penat taip ni. Dah bye hahaha -,-

Saturday, 20 December 2014

Cara Membuat Choc jar atau Resepi Bubble Rice Yang Super Sedap !

Hye ! Ni kita nak kongsi cara resepi choc jar yang sedap. Coklet ni sesuai bagi penggemar chocolate. Sesuai untuk adik2, kanak2 sebab sedap sangat T.T Betol tak tipu. Haritu dah buat. 2 kali dah buat. Sekarang ni nak buat lagi tapi terlupa nak beli chocolat cadbury kt supermarket pulak aiyooo. So sekarang ni tengah ketagih choc jar  lah. Nama dia choc jar ni ade banyak antaranya bubble rice, chocolate bubble rice choc in jar, choco jar, chocolate jar. Macam2 la orang panggil. 



Kalau korang pengguna instagram mungkin tahu jugak bende ni. Kalau kat instagram biasa jugak orang jual. Laku sangat. Saya pernah beli, sedap. So kalau beli selalu duit terbang la T.T tsk tsk tsk ~ Baik buat sendiri. Sedap. Nak makan hari2 pon boleh haha. Jom mulakan !

Bahan-Bahan Choc Jar

Bubble rice (cari kat kedai bakeri) / rice krispies brand kelogg's (cari kat supermarket bahagian coco crunch. Dia dalam kotak) P/S terpulang. Saya guna bubble rice
Chocolate cadbury dairy milk (tak kisah apa jenis coklet) 

Untuk hiasan: 
Oreo
Kitkat
Chocolate m&m
Marchmellow

P/S macam dalam gambar tu, nampak tak mcm ade hitam2 kat atas sekali tu? Hah tu oreo. Oreo yang dah dipecah pecahkan. Sedap gila. I ni dah la suka oreo kan hahaha. Oreo yang dah siap pecah2 tu cari kat kedai bakeri. Saya rasa bubble rice, oreo yang dah siap pecah2 tu ade kat kedai bakeri sahaja. 

Cara Membuat Choc Jar

Kaedah boiling
  1. Patahkan chocolat cadbury kemudian panaskan atau cairkan dalam kuali. Guna teknik boiling. Kira ade 2 tingkat periuk. Periuk yang bawah isi air yang atas untuk cairkan coklet. 
  2. Letak bubble rice atau rice krispies dalam jar atau bekas. Yang bekas tu jangan besar sangat nanti tak cukup nak letak coklet pulak.
  3. Tuang coklet yang dah dicairkan tu tadi dalam jar atau bekas tadi.
  4. Hias la coklet anda dengan hiasan atau topping2 yang sedap dan menarik tu. Siap !

Friday, 19 December 2014

Bercuti la kita


Hye ! Tadi entry lain sekarang entry lain hahaha. Haih hari2 malas kalau cuti ni. Dah la bosan asyik duduk rumah je. Bercuti pon mcm hambar je. Lagi berapa miggu je dah nak sekolah. Ahhh tak nak :'( *nangis* Seriez tak nak. Tahun depan dah lah PT3 !!! Errrr takutnya. Seram semua ada. Tak nak tak nak. Nak cuti selama lamanya. Amboi kemain besar hajat nya engkau heh heh heh. So nak cerita pergi pantai cherating haritu lah. Jauh kemain dari Johor pergi Pahang. Haih penatnya berjam jam dalam kereta tu. Sepanjang perjalanan kalau boleh asyik nak tanya "Bila nak sampai ni" hahaha. Lama sangat rasanya. Then dalam kereta tu rasa mulut asyik nak mengunyah je. Makan la jajan yang beli kt petronas tu. Mintak gula sikit dengan adik kan haha. Kesian ayah lah jadi mangsa bawak kereta hee

Aku dah tak ingat dah nama apartment tu apa hahaha. Tapi kan memang seram la apartment tu. Aku tidur apartment sbb keluarga aku ramai. Adik beradik aku 4 orang campur ayah ngn ibu aku semua sekali 6 orang lah. Kalau hotel tu kecik sangat. Tak suka. Nanti mesti ade orang tidur kat bawak kahkah. Biasanya yang jadi mangsa tidur kat bawah lelaki lah. Ayah aku, 2 orang adik aku yang lelaki tu. Hahaha. Aku, adik aku yang perempuan dengan ibu be like king hah engkau tidur atas hikss lol. Biasalah tu. Kadang bergaduh tu siapa yang tidur siapa yang tidur bawah haha. So kalau tidur hotel ni memang dah standby toto bawak dari rumah lah kan. 

Hah balik dari cerita apartment yang seram tu. Ade dua bilik kt apartment tu. Kitaorang kat apartment tu 4 hari 3 malam. Ibu aku tu kalau bab cuti hah memang suka je haha. Ceh aku pon suka semua suka yay hahaha. Tapi yang tak suka ayah aku sebab dia yang keluar duit semuanya hahaha. Yayy ayah the best ! Masa malam hari pertama kat aprtment tu aku kongsi bilik dengan adik2 aku. Ade dua katil. So tak de spe tidur bawah la kan haha. Sbb memang dah lengkap. Ceh lengkap la sangat -,- Kat apartment tu kan, dia punya kunci pintu tu biasa je. Mcm kat rumah punya lah. Haih memang senang la pencuri nak masok kan haih. Geram betol aku. Aku yang risau lebih sbb bilik aku dekat dengan pintu masuk. Kat bilik aku tu ade cermin tingkap. Tingkap tu kalau hadap pemandangan yang indah tak pe lah jugak ni hadap pintu masuk. So orang boleh intai kita dari luar kan. Kalau orang nak buat jahat dia pecahkan ke tingkap tu dia bukak slow2 tingkap tu. Aku dah fikir macam2 dah. Tak de gambar lah pulak nak tunjuk hmm. 

Ok lepastu masa tengah tidur tu kan tiba2 dengar bunyi mcm ade orang ketuk almari tu banyak kali. Almari tu kat sudut bilik. Naseb jauh dari katil kitaorang. Dah la gelap bilik aku tu sbb tutup lampu. Tengah nak tidur tu boleh pulak dengar bunyi macam tu Ya Allah time tu aku nerves gila boleh tak. Buakn perasaan tau tapi ni betol2 *nangis*. Ceh tapi time tu tak de la aku nangis. Aku buat2 tak dengar je la. Buat2 tidur. So maybe setan tu tahu la aku tengah tidur aiyooo pandainya kahkahkah lol ! Aku beranikan nak bukak mata siapa yang dok ketuk2 almari tu. Kuat gila bunyi dia tahu tak. Menggigil aku. Then aku dengar adik aku tarik selimut tutop muka diorang. Haha aku tak kan nak tarik selimut jugak kan. Aku pejam je mata tu baca ayat kursi semua. Baca je doa apa yang aku ingat. Lepastu aku toleh la tingkap yang sebelah aku tu tak de pulak ciri2 pencuri ke ape ke. 

Dalam hati aku la kan asal la time2 aku nak tidur aku dengar macam2 bunyi seram tu ya Allah. Takutnya aku. Then tetibe aku ingat ayat ni "Kalau kita takut lagi 'bende' tu suka. So kene berani" JAdi aku berani kan la diri aku ni kan hah. Nak elak punya pasal. Bunyi ketukan almari tu banyak kali dan kuat pulak tu. Haihhh. Then tak lama kemudian bunyi tu pon diam. Aku pon dah rasa aman sikit. So aku nak tidur. Bila dah nak tidur kali kedua ni pulak aku dengar orang ketuk pintu 2 3 kali gitu lah. Aku terperajat. Kalini siapa pulak. Haihhh rupanya ....... rupanya ayah aku. Ayah aku ketuk tanya dah tidur belom tapi kitaorang diam buat2 mcm kitaorang ni dah tidur la konon. Sbb tak berani nak cakap2 apa2 lepas dengar bunyi almari tu banyak kali. Kau bayangkan lah, dengan bilik gelap, sebelah tingkap yang agak errr, then mcm2 laa. 

Aku perati bunyi tu diam sebelom ayah aku ketuk. So maybe la 'bende' tu tau ayah aku nak datang dia terus diam hahaha lol. Fikiran kemain kan haha. Itu la budak2 riang seperti aku ni ceh hahaha. Lepastu aku teros tertidur. tapi terbangun sikit. Aku nampak ayah aku tengok2 aircond aku. Dia mcm tengah repair je air cond. Aku dah ngantok sangat time tu. Aku pon malas la nak tengok ke nak tanya ke. Aku tarik selimut sambur tidur. *kroh kroh* hahaha. Dalam 3 pagi gitu terbangun lagi. sekali ! Kalini ayah aku kejut pulak. Masa aku bangun tu rasa panas gila. Aku pelik asal panas. Kan ade aircond asal panas ni. Haihh..... ayah pon ckp "Kak aircond rosak kak. Bangun pergi pindah tidur kat hall." Aku pon dengan ngantuknya ikut la apa ayah aku kata. Naseb hall besar muat letak 2 3 tilam kat situ kan. Mcm rumah la ibaratnya haha. Ayah aku yang agnkatkan tilam. Aku tinggal bawak selimit bantal je. Hah bila dah dapat baring tilam kt hall tu aku rasa sejuk gila. Bestnya sambung tidur kan wuuuu. Tidur la sampai esok pagi.

Esok pagi pulak, ibu kejut bangun. Tapi mata aku ni punyalah liat nak bangun subahanallah. Ibu kejut tanya nak mandi kolam ke tak. Temankan adik aku yang bongsu, nabihah pergi kolam kat bawah. Aku pon cakaplah aku penat nak tidur huh. Aku tidur la sbb nganok sangat. *terok kan* hahaha. Then ayah aku cakap kita kene tukar bilik. Bilik air kitaorang tu tempat nak tutop air tak boleh nak tutop pulak. So terbukak mcm tu je. Haih dengan tv tak boleh hidup. Haih servis servis ! So bilik yang baru tu aman lah jugak tapi tak aman sangat haha. Bolehlah. 

Pemandangan kat hotel tu cantik la jugak. Hadap pantai teros. Wuuu rasa mcm aku ade rumah banglo je lol.









Macam cantik je kan. Hm luar je lah hm hm

Jalan2 la dekat kuantan tu jap. Aku lupa la nama mall yang aku pergi kat kuantan tu apa hahaha. Sebab lapar kitaorang cari kedai makan kat situ sekali. Aku beli kek tiramisu kat kedai tu hm tak sedapnya. Aku buat lagi sedap rasanya. Amboi kemain aku kahkah ! Dah lah mahal tak sedap pulak tu. Rm9.50 kot tak silap. Kecik je bekas nya ! Haih. Ceh tak sedap habis jugak satu bekas hahaha. Membazir kan so kene la habiskan walaupon tak sedap. Tapi naseb nasi ayam penyet dia sedap muahaha. 


Kek tiramisu yang aku beli tu hahaha. Kecik je kan bekasnya.

Lepas dah habis makan tu aku pusing2 la kat shopping mall tu. Aku tengok asal semua orang tengok bawah kan. Aku pon cari la tempat yang sesuai nak tengok bawah. Rupanya ade orang buat magic show. Tu  je alahai hahaha. 



Then bila dah penat tu aku balik lah. Penat weh penat ceh hahaha. Tapi sepanjang kat sana adik aku demam pulak. Kesian. So hari ke esokkannya pergi la klinik. *Bila nak habis cerita aku ni* hahahaha. kejap ye sikit lagi. Aku pon penat dah menaip ni lol. Sementara tunggu dalam kereta tu aku pon selfie la jugak hahha. Nah aku lanje gambar beria aku ni ye 




Muka yang tak sedar diri tahun depan nak PT3 !! :'(

Hmm dah lah sini je la aku habiskan cerita aku. Aku pon dah lenguh nak taip ni hah. Sakit2 badan ni hahaha Hiksss... 
Bye !

Tuesday, 2 December 2014

Dah lama tak active


Hye !! Dah lama tak active jadi blogger macam dulu lagi :'( Haih rindunya hahaha. Dah lama tak taip kat laptop ni rasanya. Maklumlah busy asyik main phone je kan hahaha. Btw laptop aku ni baru je aku dapat pegang ! Ni sebab laptop aku rosak. hahaha tapi kalau tak rosak pon aku malas nak pegang. Biarkan berhabuk je atas meja tu. Blog aku ni mesti rindu aku kan hahaha. Tahun ni berapa post je aku publish entry aku. Tak mcm tahun lepas. Ade cerita je publish publish haha ! Aku dah hampir lupa semua pasal blog ni. Pasal tutorial, pasal code, link. Ceh lol ajet tahu semuanya ek. Hahaha tak de la jangan salah faham pulak yeeeeee. Minta maaf la kalau selama ni tak senang dengan perangai owner blog ni ye kihkih. Memang annoying sikit. Eh bukan sikit... banyak ! Rasa seronok pulak main taip taip ni ye haha. Harini mood aku nak update blog rasa membuak buak. Dulu pon aku rasa nak update tp bila dah bukak blog nak taip pesemua tetibe tak tau nak taip apa. Sebelom bukak tu dah fikir mcm2 apa nak taip kan. Bila bukak krik krik............ Teros tutop blog ! Ish ish ish perangai hahaha

Entry aku sebelom ni pon bulan 5 kot. Entahlah aku tak ingat. Kalau korang stalk aku pun ya entry yang dulu2 kan yang tahun 2012 ke an haih memang tak matang betol. Time tu aku darjah 6 ! Jangan stalk la ! Malu aku hahaha. Aku nak delete tapi sayang. Nanti bila rindu aku baca la balik entry aku yang merepek tulisan pon haih buat malu je hahahaha.... Biasa lah. Darjah 6 time tu. Tak matang sungguh lol. Aku ni jenis yang tak suka delete. Delete gambar ke. Pape je la. Aku suka simpan. Lagi2 gambar kan. Bila nak delete je nanti aku fikir "sayang nya nak delete. mana tau boleh tengok balik ke an" hahaha so tak delete lah. Biar la memory full kt phone aku. Pelik je an. So stalker jangan la bash saya. Saya tak perfect macam awak. Tau la perfect sebab tu kau kerja nak mengutuk, mengaibkan orang je kan. Insaflah ye. Allah tu maha adil. Bila masa2 Allah boleh balas kerja jahat kau tu. Kalau tak kene pon kau cari la aku kat padang masyar nanti. Lagipon, aku dapat pahala kalau kau kutuk2 aku ke bash aku ke. Dapat apa bash orang? Tak dapat apa apa kan? Dapat dosa je. Insaflah. Kesian tengok senanya. Biasalah manusia kan, kita buat baik orang mengata, buat jahat apa lah lagi kan. So hidup ni kita kene pekakkan telinga dan jadi penyabar. Ayah aku cakap hidup ni kalau nak dengar orang kata kita itu ini, susah ! So kene la teroskan hidup. Abaikan mulut orang mengata kita itu ini. 

So cuti ni aku tak gerak2 mana lagi. Belom lagi. Aku tunggu ibu ayah je. Tak kisah. Duduk rumah boleh, pergi jalan boleh. Kalau duduk rumah ni, aku asyik makan je. Tak pon tengok drama korea, running man. Hahaha ketawa sorang dlm bilik cam apa dah hahaha. Sebab kelakar an ceritanya. Boleh hilangkan stress aku. Aku rasa mcm nak upload gambar kt sini tapi gambarnya kat phone aku. Malas pulak aku nak bangun nak transfer gambar ni. Haihssshhhh. Crush aku sekarang ni Greyson Chance. Crush tu macam orang yang kita suka senyap2 lah. Biasa lah umur mcm aku ni 14 tahun ade crush kt artis lol hahaha. Tapi tak la taksub. Bercinta bercinta tak de maknanya. Buat apa seh. Buang masa. Baik belajar untuk berjaya ceh hahaha. Beria. Pasal greyson chance tu kan. Umur dia tahun ni 17. Dia penyanyi. Dia comel bagi aku lah hahaha. Siapa tak kenal greyson chance. Let me show your guys yeee.

Greyson Chance 17 years old  2014

So sejak terpengaruh dengan running man ni aku tengok kwang soo tu muka dia jambu. Biasalah orang korea kan hahaha. Let me show you ok ~



Zirafah. Orang panggil dia zirafah. Sebab dia tinggi. Tinggi dia 190 cm. Aku kalau tengok running man kt tv tu then ketawa terbahak bahak ayah aku ckp "Apa tah yang lawak sangat. Asal ea org suka tengok cerita ni" then ayah aku teros masok bilik. hahaha kelakar senanya kalau tengok. Enjoy gituuu ! 

Hah so aku belajar la sikit pasal masakan. Tp aku tak minat sangat dengan masak berat mcm lauk pauk tu. Mcm ikan masak tu la ayam masak ni lah. Yang berat2 aku tak minat sangat. Tak tau kenapa. Aku lebih suka dengan desserts gitu. Mcm kek ke, cup cakes. So insyaallah aku bukak bussiness. Insyaallah tahun ni tak pon tak pon tahun depan. Aku ingat nak berniaga baju , tudung. Perempuan kan. Mestilah ceh tetibe. Tengok la nak jual apa. Belom muktamad lagi la keputusannya. Tak pe, kalau dah start nanti, saya update blog ye. Insyaallah murah je saya jual. So beli beli ! Btw, pasal desserts tu nanti aku kongsi resepi turun menurun. Sedap ! Ade kek batik, choc jar and mcm2 lagilah. Nanti insyallah ade masa nanti kita update blog yeee hihihi. Btw follow my instagram untuk update terkini yeee @sakinahnabilah

So ni je la kot nak update. Terima kasih kerana membaca entry yang merepek ni hahaha. Kalau ade typo tu faham2 je la ye hahaha. So byeee!

Publish.